Pstruh, trošku jinak

Ostatní recepty

Nevšední recept na pstruha: překrojíme páteř co nejvíce v hlavě a ocasu, opatrně vytáhneme páteř. Pěkně drží pohromadě. Je důležité vybírat kousky které nemají prořízlá žebra u páteře. Nebo na to dávat pozor při kuchání. Páteř drží nejvíce v oblasti hřbetní ploutve, tam je nutné udělat pár řezů. Podobné je to i u ostatních ploutví a ploutviček..:-)) Je to o zkušenosti, první kousek se každému nepodaří, ale po čase na to člověk přijde a vykošťuje, jako na "běžícím" pásu.
Takto připravená fileta lze neplnit takřka čímkoliv, dle vaší chuti. Na studené mísy se pstruzi plní faší z tuňáka a vajec. Fantazií se meze nekladou. Pak se pstruh zatáhne do potravinářské fólie a opatrně pečo-dusí v troubě, ideální je konvektomat. S teplotou opatrně, aby se nespekla fólie.
Pak se pstruzi nechají ztuhnout, ideální je do druhého dne a nakrájí na kolečka, lidé pak s úžasem jí pstruha bez kostí..:-)))
Výborné je i pstruhy naplnit třeba šunkou a sýrem a usmažit v klasickém troj-obalu, či v sýrovém těstíčku.

 

GRUPA - Profil, 28.1.2011
Průměrná známka: 2,50

Diskuse k receptu

placew - Profil | Út 19.4.2011 20:17:50

zaujimavy recept. Nebolo by lepsie ale pouzit alobal namiesto folie? Predsa len, umela hmota a vysoke teploty nejde velmi dokopy (ci uz z hladiska problematickeho zaobchadzania alebo uvolnovania aromatickych uhlovodikov)