Jikry a mlíčí v remuládě

Rybí saláty a zavináče

Suroviny:

Mlíčí, jikry, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, cibule, ocet, cukr, smetanová remuláda

Postup:

Umyté jikry a mlíčí uvaříme ve vodě s rozkrojenou cibulí, okyselené, osolené a oslazené podle chuti, i s kořením. Velice mírným varem, stačí 10, max.15 minut. V tomto vývaru je necháme do druhého dne.

Scedíme, kromě bobkového listu vybereme všechno koření, skládáme do skleněné nádoby a zaléváme remuládou. Dobře uzavřené uložíme do lednice na den-dva odležet.

+ Smetanová remuláda:

Suroviny:

200 g majonézy, 4 lžíce sladké smetany, 3-4 lžíce bílého vína, šťáva z 1 citrónu, sůl, cukr, mletý pepř, kyselé okurky nebo zelenina typu Moravanky, Kunovjanky apod.
Postup:

Majonézu, smetanu, víno a citrónovou šťávu v misce rozšleháme metličkou, podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme cukrem.
Vmícháme nakrájenou okurku nebo kyselou zeleninu - já použila strouhaný polotovar na chlebíčkový salát (na nudličky strouhanou mrkev, petržel a celer ve sladkokyselém nálevu).

Kdo má rád, může přidat i sekané bylinky.
Poznámka:

Tuto marinádu podáváme k rybám nebo k masu nebo do ní můžeme i vařené ryby naložit. V tom případě ji ředíme trochu víc (přidáme navíc víno i smetanu a to tak, abychom celkem použili asi 100 ml smetany a 100 ml bílého vína), vařené ryby marinádou zalijeme, dobře uzavřeme a uložíme v chladu.

Chutná jemně, jako rybí salát.

 

Cloud - Profil, 23.12.2010
Průměrná známka: 2,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.