Řecký kapr

Smažení ryb

Suroviny:
1 kapr, cibule 2x tolik co kapra, 2ks protlaku, cukr, sůl, 1dcl bílého vína, olej, kečup, česnek, mléko.

Postup:
Porce kapra naložíme na den do mléka, poté je opláchneme a potřeme česnekem se solí (více) a necháme další den uležet. Pak kapra usmažíme ve fritéze. Cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji , až zesklovatí, pak přidáme protlak, víno, cukr, sůl a kečup - má to býti více sladké. Horké osmažené porce kapra poklademe do nádoby, přelijeme vrstvou cibule a necháme přes noc uležet. Podáváme s bílou vekou a dobrým vínem.

 

Kanon - Profil, 23.12.2010
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.