Konzervace tresčích jater

Ostatní recepty

Suroviny:
1kg tresčích jater
celý pepř
bobkový list
sůl

Příprava:
Játra propereme a necháme hodinku odpočinout v míse, aby se z nich částečně uvolnil olej. Poté je osolíme, naskládáme do čistých skleniček. Množství soli použijeme tak, jako když solíme maso k pečení. Do každé skleničky dáme dvě kuličky pepře a kousek bobkového listu na dno a potom znovu nahoru na játra. Sklenice doplníme pouze olejem z jater! Uzavřeme skleničky a hodinu vaříme potopené ve vroucí vodě, necháme vychladnout a další den sterilaci opakujeme. Pak vydrží rok i déle. Sterilovaná játra dejte do temna , na světle zhnědnou.
Před konzervací to chce pořádně játra prohlédnout aby někde nezůstala žluč nebo paraziti, napadaná játra vyhodíme .!

 

Kanon - Profil, 23.12.2010
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.