Kaviár

Ostatní recepty

Suroviny: Jikry z ryb, sůl, citrónová šťáva, olej, 1/2 cibule.

Postup: Jikry v bláně namočíme do studené vody, necháme vychladnout a poté je přes hrubé síto odblaníme. Cibuli velice jemně nakrájíme a smícháme s jikrami solí , vše zakápneme citrón. šťávou a olejem, necháme den uležet. Podáváme s bílou vekou potřenou slabě máslem a dobrým vínem.
Kaviár podle tohoto receptu nelze dlouho skladovat, do 14 dnů zkonzumovat.

Pravý ruský kaviár z jeseterů obsahuje 3 až 5% soli, dle ročního období.
Výborné jsou jikry z tresky, marény, všech pstruhovitých ryb, štiky nebo kapra.

 

Kanon - Profil, 22.12.2010
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.