Salát s lososem pro horké letní dny

Rybí saláty a zavináče

Je to okopčený ale snad bude chutnat ...

Na čtyři porce salátu budeme potřebovat: 100 g ledového salátu, 30 g salátu frisee, 20 g mladého listového špenátu, 200 g fenyklu, 60 g bílé cibule, 100 g mrkve, 160 g pomerančových filetů, 5 polévkových lžic pomerančové šťávy, 1 polévkovou lžíci olivového oleje, 2 polévkové lžíce medu a sůl podle chuti.

Na rillete z grilovaného lososa jsou potřeba následující suroviny: 600 g filetu z lososa bez kůže, citrónová šťáva podle chuti, čerstvě mletý pepř podle chuti, 40 g bílé cibule, 16 g pažitky a pár kapek olivového oleje.


Příprava salátu

Vše už máme připraveno, takže se do toho můžeme pustit. Do nakrájeného ledového salátu natrháme salát frisee a listy mladého špenátu. Přidáme najemno nakrájený fenykl, na lupínky nakrájenou bílou cibuli, na nudličky krájenou mrkev, filetovaný pomeranč a dresink připravený z pomerančové šťávy, medu, olivového oleje a špetky soli. Vše dobře, ale zlehka promícháme.

Lososa ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a na olivovém oleji upečeme.
Pečeného lososa rozebereme na šupinky, přidáme jemně sekanou bílou cibuli, pažitku a případně dochutíme.

Lososový rillete pak na talíři ozdobíme koprem a doplníme rozpečenou cibulovou bagetou. Salát podáváme zvlášť

 

DAVISS - Profil, 12.7.2010
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.