Grupův sumec v nivové krustě

Smažení ryb

Filety ze sumce ( kolem 80cm) nakrájíme na střední kousky cca po 100g, nasolíme, lehce opepříme a ještě lehčeji načesnekujeme, (opravdu jen lehce aby se jen vykrátil česnek s rybinou). Já přidávám do soli trošku grilovacího koření, nebo koření argentina, ale trošku! Takto nakořeněné filety necháme 2 hodiny v lednici nebo hodinu v pokoj. teplotě.
V misce rozmícháme 2 vejce a 1dcl mléka, nebo vody, které zahustíme přisypáváním mouky na husto. Pak přidáme hořčici a strouhanou nivu, asi 150-200g a osolíme.
Filety je dobré lehce poprášit moukou, před obalováním v těstíčku. Pokud těstíčko nedrží a loupe se, je třeba ho ještě více zahustit moukou.
Hned po obalení v těstíčku vkládáme do rozpáleného oleje a osmahneme do zlatova z obou stran, pokud jsou filety vysoké a nejsme si jisti jejich uplným prosmažením, tak je vložíme na plíšek, vyskládaný starším chlebem, (lze použít i rohlíky, nebo toust. chléb) a na 140C je pár minut necháme v troubě.
Jako příloha jsou dobré různě upravné brambory a studené omáčky.
Tímto receptem uděláme z pár kousků malého sumce celkem hodně jídla, protože těstíčko porce zvětší. My jsme doma 4 a máme i třeba se 70 kou k obědu co dělat.
Dobrou chuť

 

GRUPA - Profil, 19.4.2010
Průměrná známka: 2,33

Diskuse k receptu

GRUPA - Profil | Po 10.5.2010 19:22:41

Hugo Fisher >> když tam chudák do rána velice nenápadně visí, tak je to opravdu nejlepší snídaně kterou jsem kdy jedl. (na grilu)

GRUPA - Profil | Po 10.5.2010 19:11:58

malamut >> hlavně nezapomeň na kožíšku zapnout malej česnekovej knoflíček....:-))

GRUPA - Profil | Po 10.5.2010 19:10:41

malamut >> no do rána vydrží skoro všechno....

malamut - Profil | Po 10.5.2010 19:09:47

GRUPA >> o tlouštích vím že se používají, nevím jak moc vydrží, u nás choděj kluci s ploťkama, cejnama nebo karasema. Až se dostanu na ryby a něco lapím, zkusím ten tvůj nivovej kožich :-))

GRUPA - Profil | Po 10.5.2010 19:04:41

malamut >> já na líny i na kapry prcám, nejlepší jsou jeseni a velký červenky, nebo tloušti.

malamut - Profil | Po 10.5.2010 19:02:54

GRUPA >> to máš fuk, i lín z Hypernovy je lín. Když ho prošíváš tak to není o moc lepší než píchat háky. A taky ho nedejbože může sežrat sumec, když nemůže utýct. Chytej na kapry, ty pak můžeš sežrat. A těm línům co ti zdrhli upřimně tleskám :-)))

GRUPA - Profil | Po 10.5.2010 18:53:30

malamut >> Já jsem měl líny jen jednou, a to koupený z hypernovy. Bylo jich 13 a taky byla ve vezírku díra........ takže průser hned na strart. Pak mi dal jednu 40ku strýc a tu jsem ráno pustil. Do ryb nepíchám háčky, ale proplítám je jen šňůrou.

malamut - Profil | Po 10.5.2010 18:48:12

GRUPA >> tak to bych nerad viděl. Použít lína jako nástražku je asi největší zvěrstvo a mělo by být po zásluze trestáno. Chytej na kapry, je jich dost.

GRUPA - Profil | Po 10.5.2010 18:45:54

malamut >> no když proplítám lína pletenkou, taky je mi trochu ouzko,ale ráno ho vždycky pustím, teda pokud se nestane něco velmi milého........., nebo nemilého....

Hugo Fisher - Profil | Po 10.5.2010 18:43:57

A)