Kapr po maďarsku.....????

Smažení ryb

Kapra (nestaženého) naporcujeme na podkovy a ty dále rozpůlíme. Osušíme a osolíme. Rozmícháme si hrubou mouku (cca 2dcl) a (0,5 - 0,7dcl) sladké mleté papriky a krapet pepře. Vše se řídí samozřejmě podle velikosti kapra či počtu kaprů. Toto je dávkování na jednoho kapra cca 55 cm.
Kapra v tomto obalíme. Na hlubší pánev s víkem (víko předem sundáme) hodíme cca 4 vrchovaté pol. lžíce tuku (ceres nejlépe) roztavíme na max. a hodíme na to kousky kapra. Ihned ztlumíme tak na půlku možná ještě míň záleží na sporáku a osmahnem ze tří stran. Mezitím si připravíme cibuli. Cca 2 opravdu velké cibule nakrájené na kolečka (3mm). Jakmile kapra obrátíme na poslední (4) stranu zasypeme kolečkama cibule a přiklopíme pokličkou. Hotovo je v momentě, kdy cibule změkně a "zesklovatí". Servírujeme s chlebem nebo bramborovým salátem.

 

Efis9 - Profil, 26.3.2010
Průměrná známka: 3,33

Diskuse k receptu

malamut - Profil | Pá 26.3.2010 22:59:29

Nooo, to zní moc slibně, jistě vyzkouším.