MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

candát na grilu s citronovým máslem

Grilování ryb

Candát vyfiletovaný asi 2x400g-mořská sůl-limetky-máta-rozmarýn čerstvý-bazalka čerstvá-olivový olej-koření na sladkovodní ryby KOTÁNYI-bílý pepř-bílé víno,,,na přípravu citronového másla,,máslo solené-citronová štáva-citronová kůra-mořská sůl-sekaná petrželka Omyté cadátí filety osušíme v utěrce,osolíme mořskou solí,pokapeme limetkou,v kořenovém hmoždýři utlučeme s olivovým olejem čerstvý rozmarýn s mátou a bazalkou.Takto utřená směs s přidáním rybího koření a bílěho vína se rozetře na candátí filety a nechá se v chladu asi dvě hodíny odležet.Na rozpálené pánvy s lehkým olivovým olejem pomalu zprudka opečeme candátí steacky.Přikryjeme poklicí a nechámé zvolna zatahnout.Ůmyslně píši na grilu i když samotná ůprava probíhá na pánvy.To proto aby všechna štáva plus kořeněný výpek zůstal s candátem pohromadě.S utřeného másla se zbytkem inkrediencí uděláme citronové máslo které necháme ztuhnout a poté na každý hotový filet ukrojíme plátek který necháme samovolně rozpustit.JAKO PŘÍLOHU DOPORUČUJI VAŘENÉ OPEČENÉ BRAMBORY VE SLUPCE.

 

KOLIBŘIK - ®, 14.3.2010
Průměrná známka: 2,88

Diskuse k receptu

N Rybovrah 1 - ® Pá 10.8.2012 19:30:36
Dobrý recept ale je vhodnější před jakoukoliv úpravou na pánvi, filátka obalit hladkou moukou a před vložením do oleje oklepat. Při pečení se utvoří kůrčička a vše chuťově podstatné zůstane uvnitř. Hlavně ho tam (na pánvi) nesušte moc dlouho stačí mu cca 2 min. z každé strany v závislosti na velikosti (výšce filetu). Věřte mě, candátů jsem sežral víc než kachen.
N migrific - ® Pá 10.8.2012 18:57:23
recepty výborné, no nic, už " jen " chytit toho candáta
N S&F - pescador - ® Pá 10.8.2012 18:31:22
Dělám podobně ale s citronovou nebo pomerančovou omáčkou.
Citronové máslo je ale taky výborné na přelití vařeného candáta ve víně ... Candát je ale prakticky výborný na všechny způsoby.
N mirmen - ® Pá 10.8.2012 18:25:24
Shafi >> tenhle recept vřele doporučuju
N Shafi - ® Pá 10.8.2012 18:10:54
GRUPA >> On třeba ne, ale mě se sbíhají sliny:)
N GRUPA - ® Pá 10.8.2012 18:07:02
mirmen >>
Člen #23301 nenalezen
On už si to asi nepřečte.
Ať ti to hrrčííí.......
N mirmen - ® Pá 10.8.2012 17:53:53
KOLIBŘIK - >> trochu "osekaný recept " pro rychlou přípravu bez shánění ingrediencí jsem použil nedávno.
- lžice Kotányi, špetka bílého pepře, špetka soli, vše jsem zalil bílým vínem ( 3 dc Chardonei ), protřepal, přilil 3 dc slunečnicového oleje ( olivový jsem neměl ), vše znova protřepal, přidal šťávu z citronu , marinádou potřel podkovy z candáta, 1,5 hodiny v chladničce
- mňam

Díky za inspiraci.
N Slaughter Maniak - ® St 31.3.2010 20:35:46
určitě candát... akčoliv okoun je taky luxusní, ale nedosahuje u nás takových pěkných rozměrů jako candát tudíž je jeho přípraprava složitější....každopádně jakákoliv ryba na gilu je jasnou motivací proč být členem ČRS.....na grilu používám jen sůl, pepř a čerstvý rozmarýn....při podávání samozřejmě citrón....
N WhatWouldGeezesCatch - ® St 31.3.2010 20:33:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
KOLIBŘIK - >> bravo, tecu mi sliny
N bart.bm - ® St 31.3.2010 20:31:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Musel jsem hlasovat pro okouna ikdyž candát je co se týče kulinářství jedna z favoritních ryb okoun nad něj přece jen malinko vystupuje o))
N bart.bm - ® Pá 26.3.2010 10:41:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
KOLIBŘIK - >> No kamáráde tak tohle je jiné kafe.Candát už ať v jakékoli úpravě je vynikající.Výběr koření je taky úžasný a slibuje i požitek pro nosík o)) Americké brambory jako příloha je taky dobrá volba.Akorát bych je doplnil při pečení česnekem o))

[ Vstoupit do diskuse - 11 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Začátek pstruhové sezóny:


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniprologic bulldozer fluorocarbon 1000m

Za 649
Perfektní všestranný monofilní kmenový vlasec potažený fluocarbonem.


akce, rybareniprologic bulldozer mimicry 3d water g

Za 239
Šokový vlasec, který je díky použitému speciálnímu materiálu extrémně odolný a prakticky téměř nezničitelný.


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
Rybářské centrum Olomouc Rybářské centrum Olomouc

Rybářské potřeby pro Vaše životní úlovky. Na prodejní ploše 160 m2 a na eshopu naleznete vše pro sladkovodní i mořský rybolov - navijáky,...