MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

gratinovaný kapr s hříbky,čerstvou zeleninou a brambory

Pečení ryb

KAPR-celý váha 3kg-3,50kg,Mořská sůl,kmín,bílý peř,olivový olej,koření RYBA-KOTÁNYI,bílé víno,čerstvé papriky,rajčata,hříbky,brambory,čerstvá petrželová nat,ledový salát,citron,máslo

Čerstvý vykuchaný kapr zbavený hlavy ocasu,hřbetní a břišních ploutvý,nelépe váhově do třía půl kg.Osolený a opepřený bílým pepřem pokapný citronem a bílým vínem Takto připraveného kapra nacháme asi dvě hodiny odležet.Poté kapra vložíme do sklokeramicke mísy vytřené olivovým olejem.Pod kterého naklademe vařené brambory nakrájené na plátky.Pokrájené rajčata,tří barvy paprik a čerstvé hříbky navrstvýme na kapra tak aby byl ůplně přikrytý ještě zakápneme olivovým olejem,citronem a takto přípraveného vložíme do vyhřáté trouby asi na stošedesát stupnů.A pomalu pečeme přikrytého asi dvě a půl hodiny.Během pečení lehce jednou nebo dvatrát zakápneme vínem.Hotový kapr se klade na velkou mísu podloženou ledovým salátem a psypeme sekanou petrželovou natí a lehce přelijeme rozpuštěným máslem.Jako nejvhodnější přílohu doporučuji už jen čerstvou salátovou okurku a rajčata.

 

KOLIBŘIK - ®, 17.2.2010
Průměrná známka: 1,67

Diskuse k receptu

N retrívr - ® Út 25.5.2010 13:01:22
Kolibřík - dík za recepis.Jen podle Tebe ten svůj upravím.Já dělám kapříka velmi jednoduše /tedy venku, doma zase jinak/.Dělám jej staženého v alobalu/také dusím/,naříznu a do dírek máslo-hodně,pak kmín a k tomu ty brambory.Vylepším to o Tvé ingredience, zvláště houby to je moje.
N GRUPA - ® Út 25.5.2010 12:55:38
KOLIBŘIK >> Přesně tak jak jsi napsal, sto lidí, sto chutí, sto kuchařů, sto svíčkových, sto kaprů, sto receptů...........................:-))
N meteor - ® Út 25.5.2010 11:44:38
KOLIBŘIK - >> jj, ten recept vypadá dobře - sice možná trošku přeplácaný, ale určitě ho vyzkouším :-) a kdybys (do budoucna?) mohl k receptu přihodit i foto výsledného papání, tak bych se taky nezlobil :-) že by se napapala i očička.
N vajo - ® Út 25.5.2010 11:39:15
Nikomu se nezavděčíš. Někdo žere ruský vejce, někdo americký brambory, další zase čínský nudle nebo německý buřty, komu se to nelíbí ať si ...............
N foxxx - ® Út 25.5.2010 11:29:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
KOLIBŘIK - >> Jak by řekl Zdenek Pohlreich "Kruciprdel,ještě tomu chybí argentina,sejra a kečup":-)
Recept vypadá podle mně dobře a zajímavě...
N KOLIBŘIK - ® Út 25.5.2010 11:23:58
GRUPA >> Ahoj.Já nerad a nikdy své recepty nikomu nutím a nevnucuji.Za prvé to je nevděčné a staré příslový,,STO LIDÍ STO CHUTÍ,,.tam je ta délka toho gratinování poměrně dobře nastavena k váze ryby a teplotě ve které rybu upravuji.A harmonie a skloubení chuti čerstvých hříbků s paprikami je při délce ůpravy velice zajímavá.Já ti to poslal coby odborníkovi a jsem rád že jsi se vyjádřil jak jsi se vyjádřil.Doporučuji si to vyzkoušet a ohodnotit osobně.V praxi je to o něčem jiném.
N Pellon - ® Út 25.5.2010 11:19:12
Vypada to velmi zajimave a jde to pouzit i na vetsiho nasadaka, kterych nachytam celkem dost tudiz tento recept nebude dlouho lezet jen na papire ale bude vyzkousen i v praxi.
N KOLIBŘIK - ® Út 25.5.2010 11:12:42
Lee-Haney >> Dej si panáka at máš lepší náladu.Lítáš tady z jedné diskuse do druhé.A nebo si přečti jak se loví se srkačkami když se ti to tolik zamlouvá a netahej mi nesmysli di diskusi o vaření.
N Iwík - ® Út 25.5.2010 11:11:58
KOLIBŘIK - >> teda mňam :))
vypadá to pěkně ;)
N Lee-Haney - ® Út 25.5.2010 11:09:29
KOLIBŘIK >> aby ses měl čemu divit.
N KOLIBŘIK - ® Út 25.5.2010 11:05:53
Lee-Haney >> A proč nám to píšeš
N Lee-Haney - ® Út 25.5.2010 11:01:45
vydrák - ® Ne 21.3.2010 18:13:03
Takový blaf jsem tady dlouho neslyšel...

Joe Smoker - ® Ne 21.3.2010 18:36:26
Nechápu proč se obhajuješ kvůli takové blbosti....
N GRUPA - ® Út 25.5.2010 10:53:39
KOLIBŘIK - >> nejsem sice kritik na slovo vzatý, ale kombinace paprik a hříbků, mi pod rybou příjde jako nepříliš šťastná volba a 2,5-hod na rybu a brambory je taky dost dlouhá doba. Nemůžu ale s určitostí říct, dobré/špatné, protože jsem neochutnal....:-)
N Lauri - ® St 24.3.2010 7:50:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
KOLIBŘIK - >> Recept vypadá výborně, nejspíš si to zkusím udělat, protože jsem při čtení dostal chuť na kapra. jen mi připadá teplota 160°C na na takovou dobu dost vysoká. Když dělám rybu na pánvi, tak ji peču cca 5minut z každé strany. NO nic zkusíme uvidíme, dík za recept.
N malamut - ® Ne 21.3.2010 18:53:47
vydrák >> ano, od tebe.
N vydrák - ® Ne 21.3.2010 18:50:47
malamut >> jo,jo.

[ Vstoupit do diskuse - 26 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniEiger Ušanka black (SLEVA 72 %)

Za 299 Kč s DPH.
Černá zimní kožešinová čepice s odklopnými postranními částmi krytí uší pro spolehlivou ochranu Vaší hlavy před mrazem a nepříznivými povětrnostními podmínkami v zimním období.


akce, rybareniFox MK2 svítíci a MK3 swingery

Za 635 Kč s DPH.
Celočerné black i fialové svítící i nesvítící indikátory samostatně po jednom, sety na tři i čtyři pruty i nerez v nových plastových obalech i polstrovaných kufřících vše na skladě za super ceny


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
CARPFANATICS.cz CARPFANATICS.cz

Jsme internetová prodejna moderního typu s individuálním přístupem ke každému zákazníkovi a také klub vyznavačů moderního rybolovu. Máme...