Pstruh plněný zeleninou a bromborové špalíčky

Pečení ryb

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

viz níže

POSTUP PŘÍPRAVY

pstruh:
4 pstruhy (porce cca 200 g)
100 g mrkve
50 g celeru
50 g petržele
40 g másla
25 g sušených hub
1 svazek kudrnky
100 g anglické slaniny na plátky
1 snítku rozmarýnu
drcený kmín
pepř
sůl

1. Nadrobno nakrájenou zeleninu a houby orestujeme na másle společně s rozmarýnem, osolíme, opepříme a přidáme sekanou kudrnku.
2. Směs naplníme do ryb, které osolíme a pokmínujeme.
3. Ryby obalíme plátky slaniny, přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme 10-15 minut při 180°C.

bramborové špalíčky:
600 g ve slupce vařených, oloupaných brambor
100 g měkkého tvarohu
1 vejce
200 g hrubé mouky
100 g červené cibule
40 g sádla
200 ml plnotučného kefíru
1 svazek kopru
sůl

1. Brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, tvaroh a jemně nasekanou cibuli, osolíme a prohněteme v hladké těsto.
2. Z těsta tvoříme malé špalíčky nebo šišky, které vaříme v mírně osolené vodě 4-5 minut, necháme okapat a opečeme na sádle, zalijeme kefírem, krátce podusíme, přidáme sekaný kopr, případně dosolíme

 

Figos - Profil, 24.1.2010
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.