Závitky ze Pstruha se špenátem krupicovými placičkami a zeleninou

Pečení ryb

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

viz níže

POSTUP PŘÍPRAVY

- 4 porce
ryba:
8 filetů ze pstruha (4 pstruzi)
500 g čerstvého nebo mraženého listového špenátu
40 g česneku
50 g cibule
80 g másla
olivový olej extra vergine
sůl
zelený nebo pomerančový pepř

1. Filátka ze pstruha osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a necháme v chladu chvilku odležet.
2. Cibuli a česnek nasekáme najemno a zpěníme na přepuštěném másle, přidáme omytý a okapaný špenát (z rozmraženého špenátu vymačkáme vodu) a krátce orestujeme. Dochutíme solí a pepřem.
3. Hotový špenát poklademe na filátka a zamotáme je do závitků, přendáme na plech a zapečeme v předehřáté troubě při 180°C cca 10 15 minut.

krupicové placičky:
200 g pšeničné hrubé krupice (NE dětská krupička)
300 ml mléka
40 g másla
40 g másla na pečení placiček
2 vejce
1 svazek pažitky
mouka na posypání válu
sůl

1. Do kastrolu nalijeme mléko, přidáme máslo, sůl a přivedeme k varu.
Přisypeme krupici a mícháme dokud se těsto nepřestane lepit ke kastrolu, stáhneme z ohně a necháme vychladit.
2. Do chladného těsta přidáme vejce, sekanou pažitku a důkladně zamícháme.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na centimetrový plát a nakrájíme kostky o velikosti cca 7 cm.
3. Placičky opečeme na teflonové pánvi na másle.

zelenina:
200 g červené cibule
200 g řapíkatého celeru
200 g mladé svazkové cibulky
100 g minitomatů
200 g fenyklu
50 g kudrnky
olivový olej extra vergine
pepř
sůl

Zeleninu pokrájíme na různé tvary, prudce ji orestujeme na oleji, na závěr přidáme sekanou kudrnku a dochutíme solí a pepřem.

 

Figos - Profil, 24.1.2010
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.