rychlý rybí salát

Rybí saláty a zavináče

RYCHLÝ RYBÍ SALÁT


Lze použít veškerou / i mořskou rybu/ bělice, jelec, cejn, bolen atd. – není dobré z kapra.

Ryby :
Oškrábeme a vykucháme, můžou zůstat i s hlavou. Necháme je 5 minut přejít varem. Maso obereme z hlavních kostí, můžeme nechat i s kůží / já to nedělám/. Jak kdo má rád.

Zelenina :
Syrové hlávkové zelí, cibule, mrkev, v letě se může přidat i paprika. Vše nakrájet na nudličky a nechat přejít 5 minut varem. Vzájemný poměr zeleniny dle vlastního uvážení. Lze použít i sterilizovaný salát ze zelí z Lídlu . Poměr zeleniny s masem, je asi 3:1 až 4:1. Vždy je však lepší, když je zeleniny víc než masa.

Maso se zeleninou proložit ve sklenicích ve vrstvách, ale ne moc pěchovat, aby se nálev dostal všude mezi zeleninu a maso. Zalijeme nálevem z DEKA /uvařit dle návodu na sáčku/ Nálev nechat chvilku vychladnout a nalít do sklenic se směsi /zelenina + maso/.
POZOR nalít pouze čistý nálev bez kuliček a ostatního koření co je v deku.
Na vrch salátu nalít ještě 1 pol. lžici stolního oleje. Skleničku zavíčkovat a necháme 30 minut sterilizovat při 100°C. Lze jíst již po vychladnutí. Takto sterilizované vydrží 1-2 roky v chladnu a temnu.

Po otevření nechat vykapat v cedníku a do směsi přidat najemno nakrájenou cibulku, kyselý okurek, majonézu podle chuti. Já přidávám i chilli. Podávat s pečivem.

 

TXM - Profil, 21.1.2010
Průměrná známka: 1,43

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.