Zapečený candát Infra se sýrem a bylinkami

Pečení ryb

Porce filetů z candáta cca 800 - 1000g, 125g másla, 250 ml 33% smetany, několik lžic hladké mouky, šťáva citronu, muškátový oříšek, 1 -2 žloutky, cca 100g trvdého sýra ( Gouda apod .), 1 větší cibule, cca 150 ml rybího nebo drůbežího vývaru, čerstvé bylinky- petrželka, rozmarýn, bazalka..... dle vl. chuti, sůl, pepř.

Filety osušíme, osolíme, opepříme,pokapeme citronovou šťávou a necháme 1-2 hod. odležet. Z 1/3 másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme smetanou a provaříme. Vzniklý bešamel zředíme asi půlkou vývaru, přistrouháme trochu muškátového oříšku a zašleháme žloutek.
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na další 1/3 másla do sklovita, přidáme na kostky nakrájenou odleželou rybu a nasekané čertvé bylinky, přilejeme zbytek vývaru a podusíme přikryté do odpaření téměř veškeré tekutiny.
Rybí maso s bylinkami rozdělíme do zapékacích misek ( obv. 4 ), zalijeme bešamelem, posypeme navrchu silně strouhaným sýrem, zakapeme zbylým rozpuštěným máslem a dáme zapéci (do infra grilu apod), dokud se na povrchu nevytvoří růžová kůrka.
Příloha dle vlastní chuti - opečené brambory, tmavý chléb, pečivo apod.
Výživové par. : Cca 570 kcal, 2400kJ, cholesterol 275mg

 

rybomil - Profil, 2.1.2010
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.