MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

kapří špíz

Grilování ryb

Sůl cibule 4 ks kabanos 30 dkg olivový olej anglická slanina 30 dkg mletá sladká paprika celý kapr – filety 1 ks koření na ryby 1 balíček černý mletý pepř – – – – Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Slaninu a kabanos nakrájíme na větší kostky.

Filety z kapra nakrájíme na úzké proužky, střídavě napichujeme na jehlu s cibulí, kostkami slaniny a kabanosu. Doporučuji proužky složit a to kůží ven – drží lépe křehké rybí maso; pro lepší napíchnutí na dřevěnou špejli – předem špičkou nože místa pro vpich naseknout.

Připravíme si směs koření a soli, pepře, papriky, kterou dobře promícháme. Celé špízy obalíme v této směsi, narovnáme vedle sebe na tác a pokapeme olivovým olejem. Necháme asi 2 hodiny proležet v chladu.

Špízy grilujeme. Za nevhodného počasí je lze péci i v troubě. Podáváme s chlebem, ale chutnají i s jakoukoliv úpravou brambor nebo s rýží.

 

mistr_kapr - ®, 19.8.2009
Průměrná známka: 3,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Začátek pstruhové sezóny:


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniJRC Radar DSi Blue 3+1

Za 7490
AKCE - sada signalizátorů s příposlechem JRC Radar Set of 3 Blue and Receiver 3+1 bez kufříku. Doprava ZDARMA!!!


akce, rybareniNash Bivak Globetrotter 2man

Za 8450
DOPRAVA ZDARMA-Skvěle řešený rychloskládací, prostorný bivak pro dva do extrémních situací, skvělé větrání, skvělá cena i bez registrace a po zaregistrování ještě lepší - neplaťte jinde víc


Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
SUMCI.COM SUMCI.COM

Pojeďte s námi na Ebro na sumce!