Rybářské mapy

Autor: SHOCart s.r.o.

Vydavatelství:
Rok vydání: 2000 - 2002
Dostupné tituly: Jižní Čechy, Střední Čechy, Jižní Morava, Severni Morava
Cena: 69Kč (v internetovém obchodě www.e-mapy.cz)

Snad každý rybář uvítá takovou užitečnou pomůcku, jakou je rybářská mapa. V mapě snadno najdeme vybraný revír a také si uděláme lepší obrázek, kde se nachází a co zajímavého je kolem.

Vydavatelství SHOCart s.r.o. přišlo na trh s novou edicí rybářských map, které poslouží rybářům k lepší orientaci v revírech. Mapy jsou rozděleny do samostatných publikací podle jednotlivých krajů. V současné době jsou k dispozici mapy Jižní Morava (měřítko 1:200 000), Severní Morava (1:200 000), Jižní Čechy (1:185 000), Střední Čechy (1:185 000). Postupem času budou vydány i další kraje.

Na mapě najdeme barevně odlišené pstruhové, mimopstruhové a soukromé revíry, které jsou patřičně označeny (název+číslo revíru) a mají na zadní straně mapy svůj krátký popis. Kromě revírů jsou na mapě zanesena i místa, kde se dají koupit hostovací povolenky, nebo povolenky na soukromé revíry (na zadní straně je vždy uvedena adresa s telefonem těchto prodejních míst). Na tekoucích vodách jsou znázorněny jezy a stavidla, na stojatých zase hráze, což je jistě užitečná pomůcka.
Kladné hodnocení si zaslouží přidání místních názvů i k menším stojatým vodám spadajícím pod jeden revír (štěrkopískoviště, odstavná ramena, závlahové nádrže atd..) Některé starší rybářské mapy tyto názvy vůbec neobsahovaly a orientace u těchto vodních ploch byla víc než obtížná. Najdeme zde označeny i úseky se zákazem rybolovu (chráněné rybí oblasti, chovné úseky, hájené úseky...)

Graficky je mapa poměrně zdařilá, jsou zde přehledně zachyceny všechy důležité informace. Začátek a konec revíru je označeny špikami pro lepší orientaci. Veškeré popisy k revírům jsou v mapě volena tak, aby sloužili svému účelu a zároveň nesnižovaly informační hodnotu mapy. Mapa je vydána v češtině, ale obsahuje i německé vysvětlivky. Pro úplnost by se hodili vysvětlivky i v angličtině.

Diskuse ke knize

Žádné zápisy.