Stairs 2 Hell 2017

Datum akce: 19.8.2017 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Jihomoravský

https://www.youtube.com/watch?v=S1pElqV8lag

Závod Stairs to hell je nový mezinárodní závod v chytání kaprů, při kterém si každý závodník sáhne až na dno svých sil. Závod pořádá společnost European Carpfishing Association ve spolupráci s Moravským rybářským svazem, z.s. na dolní Novomlýnské nádrži (rybářský revír Dyje 5). Novomlýnská nádrž se nachází v srdci jižní Moravy a pro pořádání závodů je nejlepší lokalitou nejen v České republice, ale patrně také v celé Evropě.

Letošní ročník (2017) bude otevřen pro stovku dvou až tříčlenných týmů, které během náročných 114ti hodin poměří své síly. Závod pod pálavskými kopci je neuvěřitelnou výzvou pro opravdové profesionály. Pod vodní hladinou čeká na závodníky potopený les, zbytky vesnic či nejedna zatopená vinice. Všechny tyto lahůdky jsou ještě obrostlé slávičkami, které jsou ostré jako břitva.

Soutěžící budou postaveni tváří v tvář žhnoucímu slunci, které v letních měsících dokáže rozpálit břehy nádrže na opravdu vysokou teplotu. Před sluncem se zde rozhodně není kam schovat. Když se k tomu všemu přidá silný nárazový vítr a bouře, které přicházejí bez vyzvání, budou mít rybáři o noční můry dostatečně postaráno.

Aby byl závod napínavý až do samotného konce, budeme hodnotit součet hmotností tří nejtěžších ulovených ryb. Ze zkušenosti víme, že chytit tři velké kapry se zde může podařit i během několika minut. Vše bude tedy velmi dramatické až do závěrečného výstřelu!

Kromě nezapomenutelných sportovních chvil strávených na Novomlýnské nádrži budou startující svádět rybářské souboje o lukrativní ceny v celkové částce až 46 000 EUR (cca 1.242.000,-Kč).

Cílem tohoto závodu není jen najít evropského šampiona v chytání kaprů, ale také podpořit děti v jejich cestě k poznání přírody. Proto jsme se rozhodli dát část výdělku na dětské rybářské projekty a na činnost dětských rybářských kroužků, které organizuje  Moravský rybářský svaz.

Podrobné informace na www.stairs2hell.cz
Registrace na http://www.stairs2hell.cz/teams/new

 

Petrasek - Profil - 16.12.2016