Method Feeder Cup

Datum akce: 7.4.2017 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Feeder
Kraj: Středočeský

Harmonogram závodu:
Pátek 7. 4. 2017

Příjezd možný v pátek odpoledne s možností si zatrénovat na jezeře.
Vybalení věcí, postavení tábora na spaní atd.
Večer losování sektorů na sobotu, rozdělení do skupin.

Sobota 8. 4. 2017

7:00 – budíček a snídaně.
8:00 – losování míst.
8:30 – 10:00 – přesun na lovná místa, příprava náčiní.
10:00 – start závodu.
16:00 – konec sobotního kola.
16:00 – 18:00 – vážení a vyhodnocení výsledku prvního dne.
18:30 – vyhlášení vítězů prvního dne a losování lovných míst na neděli. Sektory se obrátí.

možnost objednání oběda a večeře z hotelu Hubert v ceně 150 Kč/ks.
Neděle 9. 4. 2017

7:00 – 7:30 – budíček, snídaně.
7:30 – 9:00 – přesun na lovná místa, příprava náčiní.
9:00 – start závodu.
15:00 – konec nedělního kola.
16:30 – slavnostní vyhlášení závodu.

možnost objednání oběda z hotelu Hubert v ceně 150 Kč/ks.

Losování:

Nejdříve se vylosuje pořadí, v kterém budou následně týmy losovat. Losuje se jednou na začátku a podruhé v polovině závodu. Losovat může kterýkoliv člen týmu. Tým, který se nedostaví k prezentaci včas, bude losovat ze zbylých míst po skončení losování. Vylosované místo si není možné mezi týmy vzájemně měnit.
Lovná místa jsou rozdělena do dvou sektorů. Týmy si losují nejdříve ze všech lovných míst (č. 1-22). Týmy které si vylosují místo na mělčině dále v polovině závodu losují z koše, kde jsou místa na hloubce a naopak. Každý tým tak stráví polovinu závodu na jiné části jezera.

Lovný sektor:

Zakrmení a zmapování lovného místa povoleno až po zahájení závodu (platí i po výměně lovných míst). Lovné sektory jsou vyznačené páskou a cedulí s číslem místa. Vstupovat do sektoru během závodů smí pouze organizační štáb. Ostatní osoby jen se souhlasem členů týmu v daném sektoru.
V případě, že při zdolávání kapr zajede do sousedního sektoru a dojde k zamotání udice sousedního týmu, může tento tým podat písemný protest a kapr nebude započítán. Protest musí být podán neprodleně ještě před zapsáním kapra rozhodčím do výkazu úlovků.

Bodování:

Boduje se celková váha všech ulovených ryb.Bodovaná je i „bílá ryba“. Po ulovení bodované rybu je nutné úlovek uschovat v závodním vezírku který musí mít minimálně 3m délku.Když se uloví ryba delší jako 70cm+ je nutné neprodleně přivolat rozhodčí a rybu okamžitě na místě zvážit a neprodleně pustit zpět do revíru, kde byla ulovena.Váha ryb se zapíše do tabulky závodníků a váhu potvrdí rozhodčí svým podpisem. Pokud bude kapr zaseknut před koncem závodu, má tým po ukončení závodu 20 minut na jeho zdolání. Pokud to do této doby nestihne, nebude zdolávaný kapr započítán do výsledku závodu.

Povinné vybavení:

Každý tým musí být vybaven vyprošťovačem háčků a klinikem (každý ulovený kapr musí být před puštěním zpět do vody řádně ošetřen).

Povolená technika lovu:

Soutěží dvoučlenná mužstva. Jeden soutěžní tým chytá na maximálně 2 pruty. V případě, že tým bude chytat na více prutů, bude tým okamžitě vyloučen ze závodu bez náhrady! Na každém prutu bude povolená pouze taková montáž, aby v případě jejího utržení došlo k uvolnění použité zátěže. Montáž smí obsahovat pouze jeden návazec a jeden háček. Protihrot je zakázán. Zátěž smí být použitá jenom takzvané method krmitko nebo samotné olovo. Jakékoliv používání člunů nebo zavážecích lodiček je zakázáno. Vše probíhá pouze z odhozu (nahazování je možné pouze ze břehu). Zdolávání ulovených ryb je možné i z vody, avšak maximálně do úrovně pasu a to maximálně do vzdálenosti 15 metrů od mola. Nahazování z vody je zakázáno. Jako nástrahu mohou soutěžící použít boilie,partikl a pelety. Obalovací těsta na nástrahy, , dipy, gely a PVA povoleny. Imitace partiklu, boilies a pelety jsou povoleny. Krmení methodmixem a vařeným partiklem povoleno. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, tým je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení např. v autě, bivaku a podobně. Krmení je možné pouze ze břehu a to pomocí ruky, ručního praku, lopatky, košíčku, rakety (spombu) nebo kobry. Jiné způsoby krmení, které nejsou jmenovány – jsou zakázány. Označování lovného místa je povoleno pouze markerem. Jakékoliv jiné způsoby označení lovného místa jsou zakázány.

Startovná listina je zcela zaplněná!!
Co není v pravidlech dovoleno, je zakázáno!
Více na http://katlov.com/propozice/
Přihláška http://katlov.com/prihlaska/

 

buldozer - Profil - 19.10.2016