3.ročník listopadová extrémní 72 hodinovka

Datum akce: 10.11.2016 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Olomoucký

Typ závodu: závod družstev (2-3rybari) položená
Kde: Mlýnský rybník Drahanovice
Délka závodu: 72 hodin
Startovné 5 000 Kč/tým
Počet týmů: 13
Počet prutů: max. 4 na tým
Velikost závodního sektoru: min 13m

Propozice závodu:
10.11.2016 do 09:00 registrace týmů
10:00 - 11:00 losování závodních míst
12:00 - start závodu
13.11.2016 12:00 - konec závodu
12:30 - vyhlášení výsledků

Ceny:
1.misto 20 000 Kč v hotovosti + sada pohárů
2.misto 15 000kč v hotovosti + sada pohárů
3.misto 10 000kč v hotovosti + sada pohárů
Nejtěžší úlovek závodu hodnotná cena v hodnotě 3 000kc + sada pohárů

Pravidla : závod probíhá systémem chyť a pusť
Soutěží jedno-tříčlenná družstva, která každé loví celkem na 4 pruty, každý prut s jedním návazcem a jedním háčkem bez protihrotu.
Povolen pouze lov na položenou. Nesmí se požívat drátěná, feederová ani jiná krmítka. Nesmí se namačkávat vnadící a krmítková směs na olovo nebo háček. Zavážení nástrah není povoleno jakýmkoliv způsobem. Při krmení, nahazování, zdolávání a podebírání ryby nesmí závodník opustit vymezený sektor.
Pokud ryba vjede do sousedního sektoru a dotkne se sestavy sousedního týmu, může tento podat protest, ale nemusí. Neprodleně!! V případě protestu se ryby nebudou počítat.
Během soutěže smí do sektoru vstoupit pouze rozhodčí. Ostatní se souhlasem závodníků. Závodník je povinen na požádání rozhodčího vytáhnout udici z vody ke kontrole.

Podání protestu: Protest může podat kterýkoliv člen závodního teamu pouze hlavnímu rozhodčímu a to neprodleně. Pokud team podává protest, musí složit k rukám hl. rozhodčího kauci ve výši 1000,- Kč, která při neoprávněnosti protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protesty podané po ukončení závodu nebude brán zřetel.
Při hrubém porušení pravidel uvedených v propozicích , nedodržení nepsaných zákonů etiky sportovního rybolovu či provinění proti RŘ bude team diskvalifikován! Bez nároku vrácení startovného

Nástrahy: boilie, pelety (obalov. těsta a dipy povoleny)

Návnady: boilie, pelety,methodmixy (zákaz používání lepidla na pelety)
Krmení omezeno množstvím: MAX 10kg!!! (bude kontrolováno rozhodčími před startem závodu!)

Zakrmování : lopatka, kobra, prak, PVA materiály, Raketa ani zavážecí loďka není povolena!
Nesmí se chytat ani krmit na :housku, foukané a extrudované kukuřice(pufy) a jiné extrudy ,chleba, červy, žížaly ani jiné živé nástrahy. Co není povoleno je automaticky zakázáno.

Bodovaní: kapr od 55cm a amur neomezeně na hmotnost (součet hmotností), v případě shody má lepší umístěni tým s těžší rybou

Povinnost závodníka: šetrné zacházení s rybou

Povinná výbava: háčky bez protihrotu, podložka pod rybu, podběrák min. 100cm rameno, EKO sak 3ks

Hodnocení a vážení: Bodovanou rybou je kapr od 55 cm včetně a amur neomezeně!! Rozhodující je její váha. V případě, že dojde ke stejnému výsledku u dvou a více teamů, rozhoduje těžší ulovená ryba. Ryby váží rozhodčí spolu s minimálně jedním členem družstva a její váhu neprodleně zapíší do úlovkových listů a stvrdí svými podpisy. Ryby se budou vážit ve stejných sacích a stejným typem váhy. Bude se počítat čistá váha po odečtení hmotnosti saku. Po zvážení a zapsání se ulovená ryba vrátí zpět do vody.

Všichni zájemci se mohou registrovat formou příspěvku na Facebooku "Mlýnský rybník - Drahanovice" nebo telefonicky na 777 45 77 54. Startovné je nutné zaplatit nejpozději 30.10.2016 - REGISTROVANÉ TÝMY BUDOU POSTUPNĚ ZVEŘEJŇOVÁNY na FB a webu
http://mlynskyrybnik.cz/3.ro-nik-listopadova-extremni-72-hodinovka.html

Min počet tymu pro uskutečnění závodu je 10, za každý tým pod plný stav (13), budou výhry poměrně poníženy o 4500Kč.

Občerstveni bude zajištěno závodníkům až na lovné místo.
Těšíme se na vás

 

husqarna - Profil - 8.9.2016