Czech Carp Cup 2016

Datum akce: 17.5.2016 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Královéhradecký

Zaměření: Kaprařina
Kraj:Východočeský
Revír: rybník  Brodský(Broďák) u Červeného Kostelce
                  CZECH CARP CUP 110 hodin
                                   
                    17.5.úterý – 22.5.neděle  2016  MÁME JEŠTĚ JEDNO VOLNÉ MÍSTO

PRAVIDLA:
CZECH  CARP CUP 110 hodin

Facebook : https://www.facebook.com/Czech-Carp-Cup-497847783731526/?fref=ts 

TEAM:
Závodu se mohou zúčastnit jednočlenné, dvoučlenné- tříčlenné týmy. Závodu se zúčastní max. 21 týmů.
ČASOVÝ HARMONOGRAM ZÁVODU:

17.5.2016 úterý        13,00h-16,00h    prezentace týmů
                    16,00h-17,00h  losování prvního poločasu závodu                                                                                                                 
                                      informace o závodu , propozice 
                          17,00h  odjezd na lovná místa
          18,30h – 19,00h  první  zakrmování pouze ze břehu
                                                (signál)
17.5.2016  20,00h zahájení prvního poločasu závodu 60 hodin
                        (nahazování a zakrmování pouze ze břehu)

18.5.2016  středa          průběh prvního poločasu
 
19.5.2016  čtvrtek        průběh prvního poločasu
                  20,00-21,00h losování druhého poločasu závodu
        22,00h  až  8,00h    ZÁKAZ ZAKRMOVÁNÍ                   
20.5.2016  pátek        8,00h        konec prvního poločasu
                                    8,00 – 8,30h přesun na lovná místa 
                                                        druhého poločasu
                        8,45-9,00h  první zakrmování pouze ze břehu
                                                            (signál)
 
    10,00h zahájení druhého poločasu závodu 50 hodin
        (nahazování a zakrmování  pouze ze břehu)

                        Začíná soutěž v sektorech A , B , C

        Váha ulovených ryb z prvního poločasu se započítává 
        do vylosovaného sektoru A , B, C  pro druhý poločas
               

15,00 – 18,00h soutěž týmů,která se započítává do závodu

21.5.2016    sobota      průběh druhého poločasu                 

22.5.2016    neděle      průběh druhého poločasu

22.5.2016      neděle  12,00h konec závodu
 
              13.00-14,00h  vyhlášení výsledků

LOSOVÁNÍ:
17.5.2016 úterý
16,00- 17,00h Losování prvního poločasu závodu 60 hodin 

1.Kapitán vylosuje pořadové číslo k losování lovného místa pro první poločas. (Pořadí losování  dle přihlášky o zaplacení startovného)
2.Kapitán vylosuje lovné místo pro  první poločas závodu.
Tým, který se nedostaví včas k prezentaci a losování , bude mu přiřazeno poslední číslo, které nebylo vylosováno pro první poločas.
19.5.2016 čtvrtek
20,00-21,00h    Losování druhého poločasu závodu 50 hodin
1.Kapitán vylosuje pořadové číslo k losování lovného místa pro druhý poločas.(Pořadí losování dle přihlášky o zaplacení startovného)
2.Kapitán vylosuje lovné místo pro druhý poločas závodu.Nesmí být vylosováno stejné číslo na oba poločasy.V případě,že kapitán vylosuje stejné lovné místo z prvního poločasu,bude se losování opakovat.

3.Začíná soutěž v sektorech A, B ,C  ( váha ulovených ryb z prvního poločasu se započítává do vylosovaného sektoru  A , B , C )
BODOVÁNÍ:
Boduje se každý ulovený kapr  a amur  od 75cm včetně. Ryby se váží digitální váhou ve vážící tašce.
Bodování provádí rozhodčí, po zvážení a zapsání váhy ryby musí být ryba,zapsána a neprodleně vrácena vodě v jeho přítomnosti rozhodčích.Uchovávání ryb pouze v Ekovezíru s pevnými kruhy ,  jen v případě momentální nedostupnosti sektorového rozhodčího a hlavně v noci. Vítězem závodu se stává team s největším počtem kilogramů. V případě rovnosti váhy rozhoduje o pořadí největší váhová ulovená ryba a v případě, že nerozhodne ani toto kritérium, bude rozhodující počet ulovených bodovaných ryb , přičemž se zohledňuje zejména kapr.
POZOR: Pro soutěžící týmy se připravuje soutěž ,která se bude započítávat do samotného lovu.(soutěž a pravidla soutěže budou upřesněna při losování prvního poločasu).

PROTEST:
Každý soutěžící má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na porušování
pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná. Protest musí být podán písemně a neprodleně při zjištění podezření k rukám hlavního rozhodčího. Podání protestu je zpoplatněno částkou 1000,-Kč, která v případě neuznání protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protest podaný v jiné formě nebude brán zřetel a žádný z rozhodčích se jím nebude zabývat. Případný protest řeší hlavní ředitel závodu a hlavní rozhodčí.



Přesun na místa a příprava lovného místa
Dle časového harmonogramu se mohou závodníci přesunout na vylosovaná místa, započít se
stavbou tábora a připravit si lovné místo. Přípravou lovného místa se rozumí nalezení vhodného místa k lovu,  předběžného zakrmení dle harmonogramu závodu. Do začátku závodu nesmí být zahájen lov, to znamená, že udice s  nástrahy musí být mimo vodu jezera.
Lovný sektor
Každý CT vylosuje sektor, který je vyznačený v terénu páskou. Na vodě je sektor omezen přímkou – kolmicí na protější břeh, prodlouženou z ohraničení pobřežního sektoru, mezi sousedními teamy bude vždy jen jedna páska. Pořadatel připraví mapu, ve které budou vyznačeny všechny stanoviště a sektory závodu.CARP TEAM nesmí používat žádnou označovací bójku(tyčová bójka,H bójka) umístěnou v sektoru. Na vodě může být hranice sektoru označena bójkou pořadatele. Sousední teamy si musí před začátkem závodu potvrdit hranice . V případě sporu rozhodne o hranici sektorový rozhodčí, který své rozhodnutí potvrdí do startovního lístku. Jakékoliv změny hranic sektoru a manipulace s hraniční bójkou v průběhu závodu nebudou tolerovány a jejich překročení bude považováno za hrubé porušení pravidel. Do sektoru má přístup pouze soutěžní družstvo, rozhodčí a pořadatelé. Dalším osobám je vstup povolen pouze s vědomím rozhodčího, team je zodpovědný za přítomnost, ne však pouhý průchod, cizích osob ve svém sektoru.
LOV
Lov kaprů dle Rybářského řádu platného pro samostatný revír , platného od 1.1.2016 a to v
režimu povolenky systémem CH a P ( chyť a pusť ).
Při samotném lovu musí být vždy na  stanovišti  přítomen  jeden člen týmu,pokud by nebyl ani jeden člen týmu přítomen na stanovišti  musí být vytaženy všechny čtyři  udice z jezera.
POVOLENÁ TECHNIKA LOVU
Každý CT loví na čtyři pruty s koncovou udicí s jedním jednoháčkem bez protihrotu (může být udělena žlutá karta) , nástraha tzv. na vlas. Montáž musí být provedena tak, aby v případě utržení udice došlo k uvolnění použité zátěže(pouze průběžná montáž),zakazuje se používání olověné šňůry na odhoz pouze monofilní vlasec, pletená šňůra je zakázána.Jako nástrahu a návnadu mohou soutěžící použít pouze boilies (ne však boilie rohlíkové) , pelety,obalovací těsta,dipy a boostery jsou povoleny . Partikl povolen pouze řepka a pšenice. ŽIVÁ NÁSTRAHA, KUKUŘICE,HRÁCH,METHOD MIXY JSOU ZAKÁZÁNY.  Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, team je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu udic a připraveného krmení např. v autě, bivaku a podobně. V průběhu závodu platí pro oba poločasy  (krmení a nahazování udic pouze ze břehu).


POVOLENÉ VYBAVENÍ
  cobra, prak , SPOMB,marker,PVA
Povinné vybavení: Každý CT musí být vybaven vhodnými kaprařskými podběráky o délce
ramene alespoň 80 cm, odháčkovacími podložkami, vyprošťovačem háčků, desinfekčním
prostředkem k ošetření ryb,2x  ekovezír s pevnými kruhy. Je nutný mobilní telefon pro spojení s rozhodčími.
K podebírání ryb se smí používat pouze podběrák s minimálním rozpětím ramen 80 cm, používání menšího podběráku je zakázáno. Zdolávání a podebírání ryb můžou pouze členové týmu a rozhodčí a to pouze ze břehu.


Pohyb a chování v průběhu závodu

Každý z účastníků závodu včetně jejich doprovodu je povinen chovat se ohleduplně k přírodě. Je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň jinak, než v nadzemních zařízeních (gril, vařič). Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky na předem určené místo do připraveného kontejneru v hlavním autokempu. V průběhu závodu je soutěžícím a jejich návštěvám přísně zakázáno přejíždění motorovými vozidly kolem jezera, soutěžící mají svá vozidla na určeném místě. Návštěvy musí auto odstavit na označených parkovištích. V odůvodněných případech může přejetí vozidla závodníka povolit rozhodčí, závodník si však musí při návratu nechat vozidlo zkontrolovat rozhodčím v prostoru stanoviště rozhodčích. Porušení tohoto nařízení může vést k vyloučení týmu ze závodu. Při porušení společenských pravidel před, v průběhu i po skončení závodů může být člen případně celý carp tým bez náhrady vyloučen ze závodu. V případě udělené žluté karty(jako v kopané)za porušení, nedodržení pravidel, bude mít carp tým zastaven činnost  na dvě hodiny rybolovu.Výsledky vyloučeného týmu se anulují, v případě vyloučení týmu po ukončení závodu propadá případná výhra ve prospěch pořadatele. Všichni přítomní se zúčastňují na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost. Účastníci, kteří způsobí škodu před, v průběhu anebo po ukončení závodu, jsou povinni tuto škodu nahradit.
V areálu AUTOCAMPU je  možno využití studené a  teplé vody ,sprchy,WC, restaurace (teplá, studená kuchyně).
Vyhodnocení
Pokud se CT stane hodnoceným v rámci 1.- 3. místa  hlavních cen, nebude hodnocen v rámci sektoru a vítězem sektoru se stává další následující CT, který nebyl oceněn v rámci hlavních cen.
1.místo Hotovost    25000,-    +    věcné ceny ,poháry
                       

2.místo Hotovost    15000,-    +    věcné ceny ,poháry

3.místo Hotovost      8000,-      +    věcné ceny ,poháry

4.místo  -              věcné ceny,poháry

5.- 20.místo  -        věcné ceny
21.místo  -              cena útěchy

1.místo v sektoru  A , B , C  -  věcná cena,pohár
2.místo v sektoru  A , B , C  -  věcná cena
3.místo v sektoru  A , B , C  -  věcná cena

Největší  Kapr      -        věcná cena, pohár
Největší  Amur    -        věcná cena, pohár
Nejtěžší ryba závodu    -  věcná cena, pohár
První ulovený KAPR nad 20kg – věcná cena

Ceny jsou v hodnotě více jak  130 000,- Kč


PŘIHLÁŠKY:
Přihláška musí obsahovat název týmu,jméno kapitána a  druhého člena týmu,kontaktní email.,telefon.
Přihlášky zasílejte na email. j.jardarehak@seznam.cz
Přihlášené týmy budou uvedeny na stránkách www.rybarskepotreby.vyrobce.cz

Startovné 7990,-Kč (na osobu 3995,-Kč)  v ceně startovného 3x oběd pro oba závodníky (čt,pá,so)
Startovné se bude hradit bankovním převodem na účet - 770864163/0800 Č.spořitelna(zpráva pro příjemce název týmu nebo jméno kapitána),nejpozději do 20 dní od vaší přihlášky na email.Po uhrazení startovného nebo zálohy 4000,-Kč bude registrace týmu platná a bude vám zasláno registrační číslo k losování.
Pořadatel může závod zrušit bez uvedení důvodů a startovné bude vráceno v plné výši.
Poslední možný termín přihlášky je 30.4.2016.

Kontakt  na www.rybarskepotreby.vyrobce.cz

 

Jarek 1 - Profil - 8.11.2015