Dětské závody na Borské přehradě.

Datum akce: 10.10.2015 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Děti a mládež
Kraj: Plzeňský

Pořadatel:
Předseda sekce odboru LRU Feeder ČRS,  dozor RS MO Plzeň1

Organizační výbor:
Hlavní garant závodů:
Technický ředitel: Pavel Nocar
Garant:  ÚS ZČ ČRS
Garant:  MO Plzeň 1
Hlavní rozhodčí: Pavel Richter,  Michal Soukup

Čestní hosté: funkcionáři a členové MO ČRS Plzeň 1

Sponzor:Habakuk , Sensas ,MO ČRS  Plzeň 1

Popis závodů:
Závodí se ve dvou samostatných dětských kategoriích, děti do 10-ti let a děti do 18-ti let, závod trvá 3.5 hodiny

(pořadatel může podle potřeby z důvodu nepřízně počasí apod. závod zkrátit.). Ryby se budou po dohodě vážit  nebo měřit 1cm = 1bod. V každé kategorii vítězí ten, kdo dosáhne v závodu největší váhu nebo bodů. Při shodě rozhoduje větší ulovená ryba.

Popis závodní tratě:

závodní trať v délce cca 1km , závodní sektory min. 5m, osádka ryb kapr, karas,cejn, plotice, lín, ouklej, okoun, atd. Hloubka 1,5-3m. Vzhledem k délce  závodní trati není počet dětí omezen.

Časový harmonogram:
Sobota 10.10. 2015
07:30 - 08:15 Sraz, prezentace
08:20 - 09:00 Oficiální zahájení závodů,losování
09:301. signál - začátek závodu
13:00 2. signál - konec závodu
13:00 - 13:20 Sčítání výsledků
13:20 - 13:30 Vyhlášení výsledků, předání cen

Přihlášení do závodu:
Přihlásit se můžete e-mailem:pavel.nocar@centrum.cz.

                                e-mailem  m.empecko@seznam.cz

STARTOVNÉ SE NEPLATÍ!Pravidla závodu:
Závod probíhá podle rybářského řádu, zákona 99, prováděcí vyhlášky 197, ustanovení Závodního a Soutěžního řádu sekce LRU feeder, v platném znění pro rok 2015, s níže uvedenými úpravami:




Nástrahy, návnady a způsob vnadění.
1. Celkové množství návnad a živých nástrah není nijak omezeno, je doporučeno mít maximálně jeden 12-ti litrový kbelík krmné směsí a maximálně 1 litr živých nástrah.
2. Závodníci mohou vnadit podle svého uvážení. Platí, že za přihlášené děti stále nesou plnou odpovědnost rodiče,  s dětmi do 15-ti let musí být přítomen rodič, nebo jiná osoba starší 18-ti let, která je v době konání závodu za něj zodpovědná.
3. Je doporučeno mít vyprošťovač háčků (pean, obůstek), jednu jakoukoliv nádobu na krmení, delší podběrák a vlastní vezírek, který musí být pokud možno po celou dobu závodu minimálně z poloviny ponořen ve vodě z důvodu šetrného zacházení s rybou.
4. Do sektoru závodníků do deseti let mohou vstoupit i jejich rodiče, pomocníci, doprovod, a mohou dětem pomoci s přípravou, mícháním krmení, navázáním prutů a podebrání úlovků
7. Do sektoru závodníků do osmnácti let mohou vstoupit , pomocníci, doprovod a mohou dětem  pomoci v přípravě , míchat krmení a podobně, ale během závodu už mohou pouze navazovat zamotaný prut, nic jiného není dovoleno.




Pořadatel upozorňuje, že každý závodník se zúčastňuje na vlastní nebezpečí a odpovídá za škody jím způsobené a jemu způsobené, musí dbát na pořádek ve svém okolí a za děti ručí rodiče.Po skončení závodů je povinen své místo řádně uklidit a to včetně odpadků, lahví a různého dalšího odpadu.




Losování:
Závodní úsek bude rozdělen do dvou sektorů podle počtů přihlášených. Losování proběhne v čase, podle časového harmonogramu a to nejdříve bude vylosována kategorie dětí do deseti let a následně dětí do osmnácti let.



Hodnocení a bodování:
Každá kategorie bude vyhodnocena samostatně a první tři závodníci získají cenu v podobě poháru a hodnotných cen od našich milých sponzorů. Ceny jsou připraveny pro všechny startující děti.



Po dobu závodu slíbili pomoc dětem naši reprezentanti, ligoví a divizní závodníci .



Všichni jste srdečně zváni!!!!

 

pavka 96 - Profil - 5.10.2015