Hruškov TCF Baits Single Boilie Cup

Datum akce: 11.5.2016 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Středočeský

Hruškov TCF Baits Single Boilie Cup 2016

POŘÁDATELÉ:    Rybník Hruškov a TCF Baits pořádají kaprařský závod (96 hodin) na sportovním revíru Hruškov u Stříbrné Skalice (Středočeský kraj), o rozloze 7 ha.
               
TERMÍN KONÁNÍ ZÁVODU:

11.05.2016  15.05.2016

PROPOZICE ZÁVODU:
Celý závod bude probíhat v režimu chyť a pusť. Na celém revíru je zakázáno po dobu závodu vyvážení návnad a nástrah, používání echolotu, používání člunů a jakékoli označování krmných míst. Je povolen lov non-stop. Každý účastník má povoleno lovit pouze na 2 pruty. Na každém prutu je jeden návazec s jedním jednoháčkem (doporučujeme s protihrotem). Lov je povolen výhradně na položenou s kaprovými pruty. Feedery nejsou povoleny. Ulovené ryby všech druhů, budou šetrně vráceny zpět do vody. V případě zjištění jakéhokoli nešetrného zacházení s rybou bez rozdílu druhu následuje okamžitá diskvalifikace účastníka, bez nároku na vrácení startovného.
Závodník je povinen v průběhu závodu kdykoli na výzvu rozhodčího stáhnout udici ke kontrole. V případě zjištění porušení dalších pravidel bude účastníkovi uděleno napomenutí a anulovány dosavadní výsledky. Účastníkovi může být uděleno maximálně jedno napomenutí. Při druhém napomenutí je tým automaticky vyřazen ze závodů bez nároku na vrácení startovného.

POVINNÁ VÝBAVA:
Každý tým musí mít vhodný kaprařský podběrák o minimální délce ramen 80cm, jednu komerční odháčkovací podložku a minimálně jeden kus ecosaků. Při lovu je doporučeno používat pouze háčky s protihrotem. Dále je nutné, aby každý účastník vlastnil mobilní telefon, který při registraci uvede jako kontaktní (je nutno zajistit si jeho provoz po celou dobu závodu, tzn. nabíjení baterií.).

POVOLENÁ VÝBAVA K LOVU:
Bivak bez podlážky, broly bez podlážky, deštníky s bočnicemi i bez. Stany a různé druhy přístřešků výrazných barev zakázány.

BODOVÁNÍ:
Boduje se každý ulovený kapr od 70cm délky a amur od 60cm délky. Do celkových výsledků se započítává hmotnost každé bodované ryby. Sakování ryb je povoleno pouze s vědomím rozhodčího a to pouze na dobu nezbytně nutnou, tzn. do příchodu rozhodčího. Každý účastník má v povinné výbavě nejméně jeden ecosak. Svého sektorového rozhodčího každý tým přivolá mobilním telefonem ihned po ulovení bodované ryby. Rozhodčího je možno pouze prozvonit a to tak dlouho, dokud rozhodčí neodmítne hovor, což je znamením, že výzvu akceptuje. V závodě vítězí účastník s nejvyšším počtem dosažených kilogramů ulovených bodovaných ryb. V případě shody rozhoduje o pořadí větší váhový průměr ulovených ryb. Pokud dojde ke shodě i při hodnocení tohoto kritéria, rozhoduje o umístění největší ulovená ryba týmu.

LOVNÝ SEKTOR:
Každý účastník bude mít vyznačen sektor a to jak na svém, tak i na protějším břehu. Účastník nesmí úmyslně lovit v sousedním sektoru. Závodník smí na břehu překračovat hranice sousedního sektoru pouze se svolením sousedícího závodníka. Pokud na vodě vznikne nějaký problém s hranicí sektorů, toto nedorozumění vyřeší hlavní rozhodčí.

POVOLENÉ NÁVNADY A NÁSTRAHY:
Nástrahy: chytá se pouze na boilies, plovoucí boilies a jejich kombinace.  Nástrahy je možno obalovat v těstech a dipech
Návnady: povoluje se vnadit pouze boilie a pelety. Maximální množství krmení jednoho účastníka je omezeno na 30kg na celý závod. Doporučujeme odvážit již doma. Množství bude na místě převáženo rozhodčím.
Zákaz krmení a chytání na kukuřici, tygří ořech i další druhy partiklu, extrudované nástrahy (puffi, burisony, živé nástrahy, rohlíkové boilies apod.). Zákaz používání methodmixů.

CO NENÍ POVOLENO JE ZAKÁZÁNO.

POHYB A CHOVÁNÍ V PRŮBĚHU ZÁVODU:
Každý z účastníků závodu je povinen chovat se šetrně a ohleduplně k přírodě a k uloveným rybám! Je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty a rozdělávat oheň! Je povolen pouze plynový vařič. Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky ze svého závodního sektoru a tyto odvézt (bude provedena kontrola). Předem ohlášeným návštěvám v průběhu závodu je povolena návštěva soutěžních týmů, ovšem platí zákaz volného pohybu po břehu a návštěva musí použít nejkratší možnou cestu tak, aby nijak nerušila sousední závodníky. V průběhu konání závodu, nebude povolen vjezd cizích vozidel do prostoru soutěžních týmů!!! Pro parkování bude pořadatelem vyhrazeno místo. Závodník může autem přejet z neodkladného důvodu a povolení k přejezdu mu vydá rozhodčí. Při opuštění i při návratu do sektoru musí vždy umožnit rozhodčím zkontrolovat vnitřní prostor auta.

PŘIHLÁŠENÍ A STARTOVNÉ:
Závod je určený pro 15 účastníků. Cena startovného činí 4500,-Kč za jednoho účastníka. Každý účastník se musí nejpozději do konce února 2016 registrovat zasláním závazné přihlášky na e-mail: tcfbaits@seznam.cz a po doručení zpětného potvrzení složit startovné na účet pořádajícího nejpozději do 7 pracovních dnů!!. Pokud bude tým hradit startovné bankovním převodem na účet pořadatele, musí být požadovaná částka připsána nejpozději do 03.03.2016. Při nedodržení termínů plateb rušíme registraci a místo bude nabídnuto dalším zájemcům.
Číslo účtu pro úhradu startovného:  1016008693/6100 (Equabank)
Do zprávy pro příjemce uveďte své jméno.
Zaplacením startovného účastník souhlasí s regulemi závodu.

STRAVOVÁNÍ:
V ceně startovného je na každý den oběd a večeře (11.05. první jídlo večeře, 15.05 poslední jídlo oběd), snídaně bude možno doobjednat přímo na místě při registraci. Bude se vařit přímo v místě konání závodu. Jídelní lístek bude připraven a předán účastníkům při registraci.


LOSOVÁNÍ:
Losování závodních sektorů se provádí z losovacího pytle, a to podle klíče: Prvního účastníka vylosuje ředitel závodu, tento účastník si vylosuje z pytle číslo závodního sektoru a následně vylosuje jméno dalšího losujícího účastníka.
Losování lovného místa:  11.05.2016 - 09,30 hod
Zahájení závodu:  11.05.2016  12,00 hod
Ukončení závodu: 15.05.2016 -  11,00 hod
Ryby zdolané po ukončení závodu se do celkového bodování počítají, pokud bude prokazatelně ulovena před koncem závodu (telefonicky). Zdolaná může být po ukončení závodu.

VYHLÁŠENÍ VÍTĚZŮ:
Závěrečný ceremoniál s vyhlášením vítězů a předáním cen proběhne 15.05.2016 ve 13,30 hod

CENY A HODNOCENÍ
1. místo  - 8000,-kč pohár, + věcné ceny
2. místo  - 4000,-kč pohár + věcné ceny
3. místo  - 2000,-kč pohár + věcné ceny
4.  15. místo  každý obdrží účastnickou cenu závodu
První bodovaná ryba - 1x  upomínkový předmět od  TCF Baits
Nejtěžší ryba závodu  2000,-kč + plaketa

ZÁVĚR:
Pořadatelé učiní maximum pro bezvadný průběh závodů a dobrý pocit samotných závodníků Na druhou stranu pořadatelé očekávají, že každý závodník bude po celou dobu závodů vystupovat a jednat dle dobrých mravů, nebude porušovat stanovená pravidla a celý závod bude probíhat v ryze přátelském duchu a ve smyslu fair play.

Jakékoliv dotazy směrujte na  tcfbaits@seznam.cz  nebo +420 777 038 901.
POŘADATEL SI VYHRAZUJE PRÁVO K ÚPRAVĚ PROPOZIC DO KONCE LEDNA 2016.
KONTAKTNÍ OSOBY:
Ředitel závodu: Vít Podoubský +420 602 279 289
Hlavní pořadatel: Radek Zach  +420 777 038 901

http://hruskov-single.mrk.cz/

 

Radek TCF - Profil - 17.8.2015