letní 50hod Mlynsky rybník Drahanovice

Datum akce: 28.8.2015 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Olomoucký

PRO NIZKY ZAJEM ZAVOD ZRUSEN. VICE INFO NA FACEBOOKU MKYNSKY RYBNIK - DRAHANOVICE



POZOR, 29.-30.8.2015 je v těsné blízkosti akce Sokolu Dramy party 18:00-4:00. Po tuto dobu bude rachot. V době vyhlášení závodu nebylo o akci info!!!

Typ závodu: závod družstev (1-3rybari) položená
Délka závodu: 50hodin
Startovné 3500kc/tým
Počet týmů: 13
Počet prutů: max. 4 na tým
Velikost závodního sektoru: min 12m

Propozice závodu:
28.8.2015 do 12:00 registrace týmů
12:00 - 13:00 losování závodních míst
14:00 - start závodu
30.8.2015 16:00 - konec závodu
16:30 - vyhlášení výsledků
17:00 - volná zábava

Ceny:
1.misto 7 000kč v hotovosti + hodnotné ceny v hodnotě 6 000Kč + sada pohárů
2.misto 5 000kč v hotovosti + hodnotné ceny v hodnotě 4 000Kč + sada pohárů
3.misto 3 000kč v hotovosti + hodnotné ceny v hodnotě 2 000Kč + sada pohárů
Nejtěžší úlovek závodu hodnotná cena v hodnotě 2 000kc + sada pohárů

Pravidla : závod probíhá systémem chyť a pusť
Soutěží jedno-tříčlenná družstva, která každé loví celkem na 4 pruty, každý prut s jedním návazcem a jedním háčkem bez protihrotu.
Povolen pouze lov na položenou. Nesmí se požívat drátěná, feederová ani jiná krmítka. Nesmí se namačkávat vnadící a krmítková směs na olovo nebo háček. Zavážení nástrah není povoleno jakýmkoliv způsobem. Při krmení, nahazování, zdolávání a podebírání ryby nesmí závodník opustit vymezený sektor.
Pokud ryba vjede do sousedního sektoru a dotkne se sestavy sousedního týmu, může tento podat protest, ale nemusí. Neprodleně!! V případě protestu se ryby nebudou počítat.
Během soutěže smí do sektoru vstoupit pouze úsekový a hlavní rozhodčí. Ostatní se souhlasem závodníků. Závodník je povinen na požádání rozhodčího vytáhnout udici z vody ke kontrole.
Při hrubém porušení pravidel uvedených v propozicích , nedodržení nepsaných zákonů etiky sportovního rybolovu či provinění proti RŘ bude team diskvalifikován! Bez nároku vrácení startovného
Podání protestu: Protest může podat kterýkoliv člen závodního teamu pouze hlavnímu rozhodčímu a to neprodleně. Pokud team podává protest, musí složit k rukám hl. rozhodčího kauci ve výši 1000,- Kč, která při neoprávněnosti protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protesty podané po ukončení závodu nebude brán zřetel.

Nástrahy: boilie, pelety (obalov. těsta a dipy povoleny)

Návnady: boilie, pelety, partikl (vařený), krmítkové směsi, methodmixy (zákaz používání lepidla na pelety)
Krmení omezeno množstvím: MAX 20kg!!! (bude kontrolováno rozhodčími !)

Zakrmování : lopatka, kobra, raketa, prak, PVA materiály
Nesmí se chytat ani krmit na : housku, foukané a extrudované kukuřice(pufy) a jiné extrudy ,chleba, červy, žížaly ani jiné živé nástrahy. Co není povoleno je automaticky zakázáno.

Povinnost závodníka: šetrné zacházení s rybou

Povinná výbava: háčky bez protihrotu, podložka pod rybu, podběrák min. 80cm rameno, EKO sak

Bodovaní: kapr od 55cm a amur neomezeně na hmotnost (součet hmotností), v případě shody má lepší umístěni tým s nejtěžší rybou.
Boduje se i jeseter 3kg/kus ( nesmí se sakovat!!! ).

Hodnocení a vážení:
Bodovanou rybou je kapr od 55 cm včetně a amur neomezeně!! Jeseter 1ks=3kg (jeseter se nesmí sakovat). Rozhodující je její váha. V případě, že dojde ke stejnému výsledku u dvou a více teamů, rozhoduje nejtěžší ulovená ryba. Ryby váží úsekový rozhodčí spolu s minimálně jedním členem družstva a její váhu neprodleně zapíší do úlovkových listů a stvrdí svými podpisy. Ryby se budou vážit ve stejných sacích a stejným typem váhy. Bude se počítat čistá váha po odečtení hmotnosti saku. Po zvážení a zapsání se ulovená ryba vrátí zpět do vody.

Všichni zájemci se mohou registrovat formou příspěvku na Facebooku nebo telefonicky na 777 45 77 54. Startovné je nutné zaplatit nejpozději 15.8.2015 - REGISTROVANÉ TÝMY BUDOU POSTUPNĚ ZVEŘEJŇOVÁNY  NA WEBU.
Min počet tymu pro uskutečnění závodu je 10. V případě nižšího počtu nez 13 týmu, budou ceny ponizeny o 3000kc za každý chybějící tým.

Občerstveni bude zajištěno závodníkům až na lovné místo.
Těšíme se na vás

 

husqarna - Profil - 3.8.2015