VÝSTAVA RYBÍCH TROFEJÍ - Zámek Slavkov-Austerlitz

Datum akce: 4.7.2015 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Všeobecné
Kraj: Jihomoravský

Unikátní výstava Rybích trofejí je největší expozicí ve střední Evropě a bude možno ji navštívit až  do 30. září letošního roku.
Značná část vystavených exponátů představuje úlovky členů místních organizací největších uživatelů rybářských revírů a to moravského a českého rybářského svazu, které sdružují přes 350 tisíc sportovních rybářů v ČR.
Doprovodným programem výstavy jsou prezentace odborných škol se zaměřením na rybářství, vodní hospodářství a ekologii, které mohou zejména mládež zaujmout při rozhodování se o svém budoucím profesním zaměření. Pro zájemce a školy je zde i přednáškový sál pro 100/posluchačů.
Výstava je instalována na ploše cca 350 m2 na kterých je k vidění přes 600 exponátů rybích trofejí. Suchá akvária, živá akvária, největší ulovený sumec na udici v Česku,který měřil přes dva a půl metru a vážil téměř sto kilo. Obří štika z Jesenické přehrady ulovená v roce 1980 a vycpaný Aligátor měřící přes tři metry, který v USA napadl českého vědce.
Výstava je orientována jak na laickou, tak na odbornou veřejnost všech věkových kategorií. Cílem pořadatelů je i zpestření turistické sezony v jihomoravském regionu. V místě výstavy se nabízí návštěva překrásného Zámku Slavkov – Austerlitz, případně dalších volnočasových aktivit ve Slavkově u Brna a okolí.

 

vlk 11 - Profil - 1.7.2015