R-Spekt Junior Cup Čerťáky 2015

Datum akce: 30.5.2015 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Olomoucký

PROPOZICE ZÁVODU:

Závod dvoučlenných kombinovaných týmů dítě od 8 do 13 let a dospělá osoba.

Za dítě člena týmu zodpovídá parťák tj. osoba starší 18 let!

Kde: Čertovy rybníky u Konice okr. Prostějov http://www.certovyrybniky.cz/

Kdy: 30. – 31. května 2015

Počet týmů: maximálně 15

Hlavní pořadatel: Zdeněk Maťa, tel.: +420724506006

Cena startovného: Dvoučlenný tým ……... 1111,- Kč

Startovné se platí bankovním převodem na účet, který bude zaslán na e-mail přihlášeného týmu a to nejpozději do data uvedeného v e-mailu. Do poznámek pro příjemce uveďte jméno týmu nebo závodníka!

Přihlášky:
Zasílejte s názvem týmu, jmény závodníků a telefonním kontaktem na
e-mail: zdenekmata@seznam.cz

Přihláška je platná až po zaplacení startovného!

Časový rozpis:
Sobota 30.05.2015
09:00 – 10:30 hod. prezentace
10:30 – 11:00 hod. losování
11:00 – 12:00 hod. příprava místa, krmení
12:00 hod. začátek závodu
15:00 hod. svačinka pro děti
16:30 hod. – 17:30 hod. překvapení pro děti
18:00 hod. večeře
Neděle 31.05.2015
07:30 hod. snídaně
10:30 hod. svačinka pro děti
12:00 hod. ukončení závodu
13:00 hod. vyhlášení výsledků

Losování:
Nejdříve se vylosuje pořadí v jakém budou jednotlivé týmy losovat sektory a v tomto vylosovaném pořadí, pak vedoucí týmů vylosují svůj sektor. Losuje se pouze jednou, výměna místa není možná.

Pravidla:
Závod probíhá systémem chyť a pusť! Tým chytá (loví) na 4 pruty, každý prut s jedním návazcem a jedním jednoháčkem (háčky pouze bez protihrotu nebo s protihrotem zamáčklým nebo upilovaným). Povolen pouze lov na položenou. Nesmí se používat šokové pletené šňůry. Olověné šňůry se mohou používat na návazce o délce maximálně 1 metr! Nesmí se požívat drátěná feederová krmítka. Zavážení nástrah není povoleno jakýmkoliv způsobem. Při krmení, nahazování, zdolávání a podebírání ryby nesmí závodník opustit vymezený sektor, který je vyznačen kolíky s číslem (hranice sektoru je vždy pomyslný pravý úhel od břehu rybníka). Pokud ryba vjede na sousední stanoviště a dotkne se sestavy sousedního týmu, může tento podat protest, ale nemusí. Neprodleně! V případě protestu se ryba nebudou počítat. Vstoupit do vody může závodník pouze při podebírání ryby, ale jen před svým sektorem. Během soutěže smí do sektoru vstoupit pouze úsekový a hlavní rozhodčí. Ostatní se souhlasem závodníků. Závodník je povinen na požádání rozhodčího vytáhnout udici z vody ke kontrole. Při hrubém porušení pravidel (použití nepovolených nástrah, překročení množství povoleného krmení, nerespektování pokynů rozhodčího, nedodržení nepsaných zákonů etiky sportovního rybolovu nebo provinění proti rybářskému řádu Čertových rybníků) bude tým postižen trestnými body nebo bude diskvalifikován bez náhrady!!!

Nástrahy a návnady:
Povolené nástrahy jsou boilies, pelety v pevném stavu v průměru 8-24 mm, vařená kukuřice, foukaná kukuřice a rohlíkové boilies. Obalovací těsta, boostery a dipy jsou povoleny.

Povolené návnady jsou boilies, pelety v průměru 4-24mm (zákaz používání lepidla na pelety), vařený partikl (kukuřice, řepka, obilí, konopí a tygří ořech) a methodmixy.

Množství krmení použitého při závodě je omezeno na 15 kg / tým - bude zkontrolováno rozhodčími!

Vnadění a krmení je povoleno pouze ze břehu a to pouze pomocí PVA materiálů, lopatky, kobry, košíčku a praku. Vnadění pomocí spombu nebo rakety povoleno pouze do startu závodu nebo dle dohody všech týmů před startem závodu.

Nesmí se lovit (chytat) na:
Housku (rohlíkové boilies povoleno), chleba a jiné pečivo, červy, žížaly ani jiné živé nástrahy! Nesmí se také používat umělé živočišné nástrahy, plovoucí pěny, korek apod. a to ani v kombinaci např. s boilies nebo peletou!

Hodnocení:
Bodovanou rybou je kapr, amur a jeseter od 40 cm včetně!
Rozhodující je její délka, a to následovně 1 cm = 1 bod, tj. 100 cm = 100 bodů. V případě, že dojde ke stejnému výsledku u dvou a více týmů, rozhoduje nejdelší ulovená ryba.

Přechovávání a měření úlovku:
Ryby, které nebudou ihned po ulovení změřeny, musí být uloženy do ekovaku (ekovezírku nebo saku). Větší ryby pouze po jedné v jednom saku. Amur a jeseter se nesmí sakovat a musí být neprodleně změřen a vrácen do vody. Ryby měří úsekový rozhodčí spolu s minimálně jedním členem družstva a její délku neprodleně zapíší do úlovkových listů a stvrdí svými podpisy. Ryby se budou měřit stejným typem metru.

Protesty:
Při podání protestu musí protestující složit kauci 500,- Kč do rukou pořadatele, při neuznání
protestu kauce propadá. Protest musí být podán neprodleně do 30-ti minut. Na protesty podané po ukončení závodu nebude brán zřetel!

Ceny:
1. místo Poháry, věcné ceny a víkendová povolenka rybolovu na Čertových rybnících

2. místo Poháry, věcné ceny a 24 hod. povolenka rybolovu na Čertových rybnících

3. místo Poháry, věcné ceny a 24 hod. povolenka rybolovu na Čertových rybnících

4. – 15. místo Pamětní medaile, věcné ceny

První bodovaná ryba závodu – věcné ceny, 12 hod. povolenka rybolovu na Čertových rybnících

Největší kapr závodu – Pohár, věcné ceny, 24 hod. povolenka rybolovu na Čertových rybnících

Největší ryba závodu – Pohár, věcné ceny, 24 hod. povolenka rybolovu na Čertových rybnících (nepočítá se kapr, počítají se i nebodovaná ryba)

Závodu se mohou zúčastnit i ti zájemci, kteří nejsou členy ČRS nebo MRS.

Pořadatel má výhradní právo učinit změnu v propozicích. Závody probíhají za každého počasí, ale pořadatelé si vymezují právo přerušit či ukončit závod z důvodu živelné pohromy.

Jedná se o privátní soukromou klubovou akci a pořadatel si vyhrazuje právo odmítnout zájemce o závod!

 

ksanda - Profil - 16.12.2014