Monsterbaits Boilie Cup Zemník-Bodovka 30km od ČR

Datum akce: 11.7.2014 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Všeobecné
Kraj: Slovensko

MONSTERBAITS BOILIE CUP
Zemník-Bodovka SK 2014
11. 7. – 13. 7. 2014



Pořadatel závodu:
MONSTERBAITS - Jan Kotásek, Mikulčice 401, 696 19 Mikulčice, tel.: 723 522 548, e-mail: goldmaxx@seznam.cz

Závod:
Závod 2-3 členných teamů – celkem 25 teamů s omezeným krmením 50kg! Třetí člen je veden jako pomocník a může se aktivně účastnit lovu. Lov ryb je povolen na 4 pruty/team.

Popis závodu:
Délka závodu je 48 hodin, chytá se nonstop na soukromé vodní nádrži Zemník-Bodovka (http://www.zemnik-bodovka.sk/) o rozloze 10 ha. Nachází se cca 30km od poslední České obce Květná-Strání.Startuje 25 teamů rozdělených do sektorů A, B, C. Bodovaná ryba je pouze kapr.

Místo závodu na MAPY.SK

Krmení a nástrahy:
Jedná se o závod s omezeným množstvím krmení max. 50kg za nástrahu i návnadu je možno použít pouze boilies a pelety, jiné nástrahy jako kukuřice, žížaly, extrudované nástrahy…. Přísně zakázány! Obalovací pasty, PVA, dipy, boostery…. povoleny.

Startovné:
Startovné je stanoveno na 170 € nebo 4.600,- Kč pro české teamy za 2 až 3 členný team. Pokud tým po uhrazení startovného zruší účast na závodech, může tak učinit do 31. 5. 2014 – bude mu vrácena částka 150 €. Po tomto termínu se startovné nevrací a družstvo si musí zajistit náhradu. Náhradní družstvo si může změnit název.

Časový harmonogram:

Pátek 11. 7. 2014 8:00–9:00 hod. – losování
9:00–10:30 hod. – přeprava na místa
10:30–11:50 hod. – vážení krmení
12:00 hod. – start závodu

Neděle 13. 7. 2014
12:00 hod. – ukončení závodů
14:00 hod. – vyhlášení závodů

Ceny:

1. místo – poháry, hotovost 750 € + věcné ceny
2. místo – poháry, hotovost 500 € + věcné ceny
3. místo – poháry, hotovost 300 € + věcné ceny
Cena za nejtěžší rybu – pohár + věcné ceny
Vítěz sektoru A – poháry + věcné ceny
Vítěz sektoru B – poháry + věcné ceny
Vítěz sektoru C – poháry + věcné ceny
Pravidla MONSTERBAITS BOILIE CUP Zemník-Bodovka 2014

    Krmení (návnady) povoleno pouze boilies a pelety do celkové váhy maximálně 50 kg!
    Všechno krmení bude před závodem zváženo rozhodčími v sektoru družstva a každý závodník musí předložit (ukázat) všechny osobní věci k nahlédnutí rozhodčímu pro kontrolu! Veškeré krmení, které bude zjištěno nad limit bude zabaveno rozhodčími bez náhrady!
    Vjezd vozidly bude umožněn všem teamům na lovná místa na dobu nezbytně nutnou k vyložení věcí, poté budou vozidla ihned odstavena za závoru na parkovišti areálu. Po ukončení závodu bude opět povolen vjezd vozidel k naložení věcí. V případě nutnosti vstupu do automobilů (dobíjení mobilu…) v průběhu závodu bude umožněno pouze za přítomnosti rozhodčího!
    Pokud k závodnímu týmu přijede návštěva, musí se předem přihlásit u rozhodčích a předložit věci ke kontrole, pokud tak neučiní, zodpovídá za ni team, ke kterému přišla, a ten bude potrestán anulováním výsledků!!! Ve vlastním zájmu návštěvy informujte!!!
    Každá ulovená poraněná ryba se před vrácením do vody musí ošetřit desinfekčním přípravkem!
    Krmit je povoleno rukou, krmicí raketou, kobrou, prakem, krmicí lopatkou. Je povoleno používat PVA materiály.
    Lovit budou dvojčlenná družstva, s možností jednoho pomocníka na čtyři pruty, každý prut s jedním návazcem a jedním háčkem bez protihrotu. Bezpečná úniková průběžná montáž!
    Je zakázáno jakýmkoli způsobem upravovat břehy a porosty břehů.
    Při nahazování, zdolávání a podebírání ryby nesmí závodník vstupovat do sektoru sousedního týmu bez jeho souhlasu.
    Povinnou výbavou týmu je odpadkový pytel, prostorný podběrák min. 80 cm ramena, vyháčkovací matrace z nenasákavého materiálu dostatečně polstrovaná a 1x ekosak ( v 1 saku se smí přechovávat pouze jedna ryba)! Při chycení ryby okamžitě volat rozhodčího aby ryba mohla být neprodleně puštěna zpět do vody!!!
    Každý tým musí mít povinně kbelík s vodou na polévání ryb a focení bude probíhat vždy vkleče za podložkou!!!
    Bodován je pouze kapr 1gr = 1 bod. Vítězem je družstvo s největším počtem bodů.
    Po zvážení ryby rozhodčím za přítomnosti zástupce z vedlejšího týmu je ryba vrácena ihned do vody a zapsána do úlovkového listu. Vše musí potvrdit rozhodčí a zástupce vedlejšího temu svým podpisem. Úlovkové listy jsou vedeny duplicitně jeden má k dispozici každý team a druhý rozhodčí, podpisy se stvrzují jednotlivé úlovky na obou listech.
    Pokud se zdolávaná ryba dotkne sestavy soupeřů a ti podají protest, je ryba vrácena do vody a není bodována.
    Každá ulovená ryba musí být vylovena podběrákem a vyháčkovaná a ošetřena na polstrované podložce.
    Pokud dojde po skončení závodu ke shodnému výsledku, vyhrává družstvo, které ulovilo těžší rybu v průběhu závodu.
    Nejtěžší ulovená ryba bude ohodnocena cenou. Pokud dojde ke shodě váhy, rozhodne dřívější čas ulovení ryby.
    Při hrubém porušení pravidel bude týmu anulován výsledek. Při druhém porušení pravidel bude tým vyloučen ze závodu, a to bez náhrady.

Hrubým porušením pravidel je myšleno:

    Nedodržení výše vypsaných pravidel či pravidel revíru Zemník-Bodovka a MONSTERBAITS CUP.
    Nepořádek na lovném místě.
    Rušení ostatních týmů hlasitými projevy a svým chováním.
    Pokusem o podvod nebo podvodem.

Protest může podat kapitán týmu každému rozhodčímu, a to neprodleně nejpozději do 60 minut. Pokud tým podává protest, musí složit k rukám hlavního rozhodčího kauci ve výši 1.000 Kč, která při neoprávněném protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protesty podané po ukončení závodů nebude brán zřetel.

Závodníci startují na vlastní nebezpečí!!! Závodníci zodpovídají za své jednání a svoje vybavení!!!

Losování:
Losovat se bude podle pořadí přihlášených závodních týmů a zástupce vylosuje nejdříve pořadí k losování a poté při druhém losování svůj sektor. Losuje se dvakrát a výměna míst není možná. Pokud se některý tým nebude moci dostavit ve stanoveném termínu, vylosuje si místo až při svém příjezdu nebo mu bude přiděleno místo volné.

Přihlášky: Přihlášky a přehledy týmů budou probíhat na stránkách http://www.monsterbaits.cz/Startovni-listina-a8_8.htm  Přihláška musí obsahovat jméno kapitána, kontaktní e-mail, název teamu a tel. kontakt. Přihlášky zasílejte na e-mail: busekludvik@seznam.cz nebo goldmaxx@seznam.cz

Startovné:
Startovné se bude platit bankovním převodem na účty:

Platba 4.600,- Kč (pro CZ teamy):  219186006/0300

Platba 170 EUR (pro SK teamy):  92105554/6500

nejpozději do 10 dnů od zaslání Vaší přihlášky (do zprávy pro příjemce uvést je nutno název teamu). Jako variabilní symbol uvádějte číslo mobilního telefonu bez mezinárodního předčíslí! Po uhrazení startovného bude registrace platná a potvrzena. Kdo platbu do 10 dnů od podání přihlášky neprovede, automaticky ze startovní listiny vypadává. Pořadatel může závod bez udání důvodů zrušit do 1.7. 2014. V tomto případě se startovné bude vracet v plné výši.

Dojde-li k nesrovnalostem mezi pravidly MONSTERBAITS BOILIE CUP a řádem Zemník-Bodovka, platí pravidla MONSTERBAITS BOILIE CUP.

 

goldmaxx - Profil - 11.5.2014