Active mix - Podnovoveská plavačka 2014

Datum akce: 28.6.2014 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Plavaná
Kraj: Jihočeský

„Active mix - Podnovoveskáplavačka 2014 – 28.6.2014“
2. ROČNÍK
Harmonogram závodu
1. Prezence účastníků od 7:00 do 7:30.
2. Losování sektorů pro první i druhé kolo závodu 7:30 až 7:45.
3. Přemístění závodníků na vylosovaný sektor od 7:45 do 8:15.
4. Začátek vnadění od 8:15 (první zvukové znamení).
5. První kolo závodu začíná v 8:30 (druhé zvukové znamení) a končí v 11:30 (třetí zvukové znamení).
6. Vážení úlovků z prvního kola od 11:30 do 13:00.
7. Přemístění závodní na vylosovaný sektor od 13:00 do 13:15.
8. Začátek vnadění od 13:15 (čtvrté zvukové znamení).
9. Druhé kolo závodu začíná ve 13:30 (páté zvukové znamení) a končí v 16:30 (šesté zvukové znamení).
10. Vážení úlovků z druhého kola od 16:30 do 17:30.
11. Vyhlášení výsledků a ocenění vítězů v 18:00.

Účastníci

Závodu se účastní jednotlivci. Závodu se účastní maximálně 30 závodníků.

Startovné

Startovné je stanoveno na 300 Kč/závodník.Přihlášení probíhá od 1.2.2014 do 28.6.2014. Uzavření přihlášek proběhne při dosaženém počtu 30 přihlášených závodníků. Závodník musí do 14 dnů od podání přihlášky uhradit startovné. Startovné lze uhradit v kiosku u Podnovoveského rybníka či na účet - bude sdělen po registraci.

Bodování

Bodují se všechny ulovené druhy ryb. Po skončení prvního (druhého) kola se zváží celková hmotnost všech ulovených ryb. Závodníkovi budou přiděleny body dle hmotnosti úlovků v gramech tj. 1 gram = 1 bod. Bodování provádí pouze hlavní rozhodčí. Vítězem závodu se stává závodník s nejvyšším dosaženým počtem bodů.

Lovný sektor

Každý závodník si vylosuje sektor vyznačený v terénu ukazatelem s číslem. Sektor je tvořen pruhem o šířce 6 metrů (ukazatel je středovou osou sektoru). Jakékoliv změny hranic sektoru v průběhu závodu jsou zakázány. Do sektoru má přístup pouze soutěžící, rozhodčí a pořadatelé. Dalším osobám je vstup povolen pouze s vědomím rozhodčího.

Povolená technika lovu

Každý loví na maximálně 1 prut (povoleny jsou všechny typy prutů i udice bez navijáku) s koncovou montáží s jedním jednoháčkem. Montáž musí být sestavena tak, aby byl její pevnou součástí splávek. Jako nástrahu lze použít červy, žížaly, patentky a nástrahy rostlinného původu. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, závodník je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení. V průběhu závodu je přísně zakázáno použití člunů a plavidel. Vstup do vody je zakázán – lov pouze ze břehu (výjimka je povolena na velmi mělkém sektoru, kde je povolen vstup do vody – max. 3 m od břehu).

Povolené a povinné technické prostředky k lovu

Povinné vybavení: Každý závodník musí být vybaven podběrákem, vyprošťovačem háčků, dostatečně velkým vezírkem, tzv. závodní vezírek s kruhy z jemné síťoviny nebo textilie.
Pohyb a chování v průběhu závodu

Každý z účastníků závodu, včetně jejich doprovodu, je povinen chovat se ohleduplně k přírodě, je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň. Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky na předem určené místo. V průběhu závodu je zakázána jízda automobilem kolem rybníka, soutěžící odstaví vozidla na označených parkovištích. Z důvodu bezpečnosti za nepříznivých povětrnostních podmínek může hlavní rozhodčí na omezenou dobu závod přerušit. Při porušení společenských pravidel před v průběhu a po skončení závodu může být závodník bez náhrady  vyloučen ze závodu. Výsledky vyloučeného závodníka se anulují, v případě vyloučení závodníka po ukončení závodu propadá případná výhra ve prospěch pořadatele. Všichni přítomní se zúčastňují na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost. Účastníci, kteří způsobí škodu před, v průběhu, nebo po ukončení závodu jsou povinni tuto škodu nahradit.

Vyhodnocení

Po ukončení závodu bude zveřejněna listina závodníků a jejich výsledný počet získaných bodů. Vyhodnoceno a odměněno bude 10 závodníků s nejvyšším počtem bodů.

Závěrečná ustanovení

Pořadatel si vymiňuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného. Porušení pravidel může vést k vyloučení závodníka ze závodu bez náhrady.
Více na: http://podnovoveskyrybnik.diskutuje.cz/p2014/

 

FerkoBoilies - Profil - 6.2.2014