3. ročník „Bohemia Boilies Cup 2014 48 hodin na Podnovoveském rybníku“

Datum akce: 8.8.2014 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Jihočeský

3. ročník „Bohemia Boilies Cup 2014
48 hodin na Podnovoveském rybníku“


Začátek závodu ve 12:00 v pátek 8.8.2014
Konec závodu ve 12:00 v neděli 10.8.2014


Hlavní pořadatel

Bohemia Carp Team

Zástupce BCT:                                    Luboš Braun

Patron závodu:                                    Karel Nikl

Generální mediální partner závodu:    Kajman - časopis pro rybáře


Tým

Dvoučlenný závodní tým. Závodu se účastní 12 týmů.



Startovné

Startovné je stanoveno na 2 000,- Kč/tým. Přihlášení probíhá od 1.2.2014 do 20.5.2014. Uzavření přihlášek proběhne při dosaženém počtu 12 přihlášených týmů. Startovné se hradí na účet. Číslo účtu a  VS bude sdělen po přijetí přihlášky. Tým  uhradí  startovné  do 14 dnů po  obdržení  č .ú .  a  V.S.



Losování a prezence

Prezence týmů a losování  proběhne v pátek 8.8.2014 od 7:30 do 9:00 hod na Podnovoveském rybníku. Losování sektoru probíhá ve dvou kolech. V prvním kole si vylosuje tým pořadové číslo pro losování v druhém kole. V druhém kole si tým vylosuje číslo sektoru, ve kterém bude lovit.



Bodování

Boduje se každý ulovený kapr a amur, kdy se počítá 1gram = 1 bod. Bodování provádí rozhodčí, po zvážení a zapsání bodů musí být ryba neprodleně vrácena vodě v jeho přítomnosti. Uchovávání úlovků v saku je zakázáno. Vítězem závodu se stává tým s nejvyšším dosaženým počtem bodů celkově. Ostatní týmy budou vyhodnoceny dle nejvyššího počtu dosažených bodů. V případě rovnosti bodů rozhoduje o pořadí nejtěžší ulovená ryba a v případě, že nerozhodne ani toto kritérium, bude rozhodující čas ulovené první bodované ryby.


Přesun na místa a příprava lovného místa

Soutěžící se mohou do vylosovaného sektoru přesunout v pátek od 9:30 hod. Zde mohou závodníci začít s přípravou rybářského náčiní. V 11:00 mohou začít soutěžící s vnaděním. Vnadění je povoleno pouze ze břehu (raketa, kobra, prak). Do začátku závodu nesmí být zahájen lov, to znamená, že nástrahy musí být mimo vodu .

Lovný sektor

Každý tým vylosuje jedno místo vyznačené v terénu číslem.  Na vodě je sektor omezen přímkou z lovného místa – v případě sporu rozhodne o hranici rozhodčí. Do sektoru má přístup pouze soutěžní družstvo, rozhodčí a pořadatelé. Dalším osobám je vstup povolen pouze s vědomím rozhodčího, tým je zodpovědný za přítomnost, ne však za pouhý průchod cizích osob ve svém sektoru.


Lov

Rybolov se provádí dle Rybářského řádu platného pro revír http://podnovoveskyrybnik.diskutuje.cz/rad/ pro rok 2014. Soutěžní pravidla mají přednost před Rybářským řádem. Celé závody probíhají v duchu „Chyť a pusť“.


Povolená technika lovu

Každý tým loví na maximálně 4 pruty s koncovou udicí s jedním jednoháčkem bez protihrotu. Montáž musí být provedena tak, aby v případě utržení udice došlo k uvolnění použité zátěže – průběžná montáž. Jako nástrahu lze použít pouze boilies a pelety. Jako návnadu lze použít kukuřici, tygří ořech, partikl maximálně 20 litrů na tým. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, tým je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení. Před začátkem, ani  v průběhu závodu, není povoleno použití lodě, člunu ani zavážecí  loďičky. Vstup do vody je povolen pouze ve vylosovaném sektoru (místě).


Povinné vybavení                                                                                                                                                                         
Každý tým musí být vybaven vhodným podběrákem (min. 80 cm rameno podběráku), podložkou pod ryby o minimálním rozměru 60 x 100 cm, vyprošťovačem háčků , dezinfekcí  a minimálně dvěma ekosaky.

Pohyb a chování v průběhu závodu

Každý z účastníků závodu, včetně jejich doprovodu, je povinen chovat se ohleduplně k přírodě, je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň (nadzemní grill povolen). Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky na předem určené místo. V průběhu závodu je zakázána jízda automobilem kolem rybníka, soutěžící odstaví vozidla na označených parkovištích. Z důvodu bezpečnosti za nepříznivých povětrnostních podmínek může hlavní rozhodčí na omezenou dobu závod přerušit. Při porušení společenských pravidel před, v průběhu a po skončení závodu může být člen nebo celý tým bez náhrady  vyloučen ze závodu. Výsledky vyloučeného týmu se anulují. Všichni přítomní se zúčastňují na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost. Účastníci, kteří způsobí škodu před, v průběhu, nebo po ukončení závodu jsou povinni tuto škodu nahradit.

Vyhodnocení

Po ukončení závodů bude ve 13:30 vyhlášení výsledků a předávání cen.

Závěrečná ustanovení

Pořadatel si vymiňuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného. Porušení pravidel může vést k vyloučení jednotlivce nebo týmu ze závodu bez náhrady.

Přihlásit se můžete zde:

http://www.bohemia-carpteam.cz/bohemia-boilies-cup-2014/

Loňský ročník:

http://www.youtube.com/watch?v=N3Img2lsLLQ

 

JaMi - Profil - 30.1.2014