Podle čeho vzniká zarybňovací plán??

Ví tu někdo podle čeho se sestavují tzv. zarybňovací plány:
1. úživnost vody ?? asi ano

2. rybářský tlak na daný revír?? - zarybňovací plán je neměná konstanta podle měřítek z nějakého roku x - kdy plány vznikali ?? anebo se plány každoročně obnovují podle toho kolik bylo papírově v uplynulé sezoně odnešeno z daného revíru ryb ??

3. finanční možnosti zarybnění ?? - když je například potřeba podle plánu a cen násad potřeba suma x a k dispozici je jen 80% této sumy - zarybní se podle plánu všechny revíry na 80% ,anebo se některé vybrané revíry zarybní na 100% plánu na úkor méně významných revírů???

Pokud situace nedostatku peněz na pokrytí zarybňovacího plánu nenastane - pak mi vychází logicky tři možnosti.
1. Svaz a MO hospodaří skvěle a není jim v tomto ohledu co vytknout.
2. Zarybňovací plány jsou zastaralé a nezohledňují rostoucí rybářský tlak a tím i potřebu většího zarybnění,
( nebudeme si nic nalhávat většina rybářské základny jsou masaři-čest výjimkám) ale zároveň větší inkaso do pokladny svazu za povolenky- odtud dostatek financí na krytí zastaralého zarybňovacího plánu.

3. Zarybňovací plán se každoročně upravuje dle finančních možností Svazu a neakceptuje skutečnou aktuální potřebu jednotlivých revírů.

díky předem za fundované odpovědi všech znalých této problematiky.
Autor diskuse: slon1211 - Profil , 3.12.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Pyzda | Ne 4.12.2005 23:57:15

slon 1211: hierarchie otázky a odpovědi je zásahem regulátora otočena, ale to nic. Pokud jsi v obraze, tak nikdo za současného stavu nebude žádat o změnu zarybňovacích plánů. Pokut ti to není jasné , zeptej se někoho z funkcionářů, co by hrozilo, takové naivní MO... Proto za naivní považuji zákon a vyhlášku, které mají celkom jiný smysl...V tomto jsem v zásadním rozporu s horlivými zastánci fungování svazu, neboť vlastní reminiscence, poznání vlastních chyb a jejich náprava znamená konec všech nadějí a neber to epicky ...

slon1211 - Profil | So 3.12.2005 21:29:51

Pyzda: takže jestli jsem to spávně pochopil ............
nevím co si o tom mám myslet , chceš říct ,že těch deset let se dodržuje ?? anebo se to nějak aktualizuje ??
Má MO vůbec možnost jej změnit dle aktuálních potřeb daného revíru - třeba formou žádosti o změnu ZP na daný rok a revír - anebo má smůlu a musí se čekat vždy deset let než je možné změnu ZP u MZe iniciovat??

Pyzda | So 3.12.2005 1:49:45

Zarybňovací plán nevzniká, je stanoven MZe, dle potřeb uživatele na svazových vodách. Na soukromých, nebo RMV se s tím nikdo netrápí. Zarybňovací plán(y) mají platnost "výjezdní doložky" musí být po 10ti letech obnovovány, nikoliv aktualizovány...