Co říkáte zdražení členského příspěvku v MRS o 50 % ?

Tak nám MRS podražil členský příspěvek pro rok 2006 z 200 na 300 kč.Já sám proti tomu vůbec nic nemám,ale velice se to dotklo několika mých známých,kteří si už pár roků po sobě neberou povolenku(z různých důvodů-stavba,či rekonstrukce RD,pracovní,či studijní vytížení,rodinné důvody...),ale pouze platí členské příspěvky a chodí na brigády,aby zůstali členy MRS s vidinou více času,či větší tolerance manželek v příštích letech a po čase zase koupili povolenku.Zhruba polovina těchto lidí(z okruhu mých známých) už nadobro skončí s členstvím ve spolku.Myslíte,že právě toto bylo úmyslem činovníků MRS,oddělit zrno od plev a zbavit se těchto nečinných,neškodných "duší",nebo jen další krok k bezpracnému zisku sekretariátu MRS,kterému z této částky připadne 100kč? Tato otázka není žádným útokem na sekretariát MRS a jeho činovníky a jejich hospodaření s našimi penězi.Antony.
Autor diskuse: antony - Profil , 3.12.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

hraji - Profil | Ne 19.2.2006 18:30:20

Mira Ř: asi tolik, kdyby jsi se namáhal přečíst si všechny reakce, minimálně by jsi věděl, že peníze vybrané za členské příspěvky, o kterých zde je řeč, nejsou primárně určeny k zarybňování revírů. A tvoje úvaha o tučně placených výborech je z kategorie českých závistivých pohádek. Mohu ti doporučit, staň se členem výboru a vyzkoušej si to.

Mira Ř | Ne 19.2.2006 11:12:14

Zase proti poctivým řadovým rybářům.Nejsem přesvědčen o tom,že tyto peníze půjdou do vody.Spíše někde zmizí.A kde ,to si domyslíte.Když to přeženu,budeme mít tučně placené výbory,od několika poctivých rybářů,kteří budou chodit k vodě bez ryb.Hospodaření svazů je neprůhledné!

JM - Profil | Pá 9.12.2005 12:24:13

Alan: No, to se dá řešit mnoha způsoby, ale ztráta účtenky v hospodě pro mě neznamená vůbec nic. Není to můj problém, já jí na stůl nepoložil, já na ní nepíšu, moje není. Už se nám to stalo a protože se opravdu účet nenašel, nadiktovali jsme co jsme měli a nedělo se nic. To by musel být ten konzumační lístek na kterém je to napsáno, ale údajně ani to není vymahatelné, tak nevím.

Alan - Profil | Pá 9.12.2005 11:31:01

JM>Asi jako pri ztrate uctenky v restauraci :-))

JM - Profil | Pá 9.12.2005 11:05:14

Petrson: Nápad to je, ale jak to bude při ztrátě nebo odcizení povolenky. Argument že propadne záloha není nejlepší. Tohle co tu popisujete, co se snažíte řešit je sice fajn, ale tudy cesta nepovede.

Petrson - Profil | Čt 8.12.2005 7:20:21

>> Pajda > tak když jsem dočítal nové přízpěvky jsem si to celý znovu přelouskal, a říkám si, kurňa chlape, ono na tom něco bude (mysím Tvou myšlenku o příplatky za odnesené ryby). Je to sice otázka budoucnosti a čas ukáže jak daleké. Ale jestli dojde k nějaké obrodě a zachování svazů, tento model by se mi líbil jako velmi přijatelný a schůdný kompromis mezi protipóly: pouze soukromé vody s dobrými službami, zato velmi drahé a s tím také nepřímo související omezení akčního rádia t. č. svazových rybářů X momentální dinosaurus (vše již mnohokrát napsáno, netřeba rozebírat). Byly by k tomu zapotřebí alespoň 2 zásadní předpoklady: 1) Opravdu fungující a časté kontroly, takže by každý pochopil a rozmyslel si, že při kontrole cca každý 2. den prostě nestojí za to riskovat 3 letý zákaz za nezapsané úlovky, 2) zejména v prvních letech po zavedení systému doplatků při odevzdávání povolenek předcházet úmyslnému nevracení ( = zároveň vystoupení ze svazu) preventivními zálohami, které by se vyplácely zároveň s koupí povolenky. Řekněme 1000, - - 2000, - na rok. Podle výkazů úlovků za užití Tebou uvedeného koeficientu X- Kč/ kg Y- ryb. druhu by se každému propočítalo, za kolik odnesených již má zaplaceno a jakou částku ještě doplatí / bude mu vrácena. Nebude to hned, ale přece jen jak pozoruju alespoň ojediněle již RS někde funguje, jak má (alespoň z doslechu - Dalešice, Nové mlýny, Orlík).

Rozepsal jsem se trochu víc, za to se omlouvám, ale chtěl jsem promítnout i některé závěry předdiskutérů.

ZN - Profil | Út 6.12.2005 7:06:28

boyscout:
proč bych to od tebe nevzal? Ale mám spoustu oblíbených autorů, které jsem ještě celé nepřečetl.

Vláďa S. - Profil | Po 5.12.2005 23:32:57

boyscout> Ano Hobit je pohádka, a proto je v tom ošklivém zlém světě čtivý :-) Četl jsem Tolkiena dávno pře filmy a jak říkám, že film na knihu nemá, tak v tomhle případě je chválím, že se naopak knize velmi přiblížili (zdá se mi, že psychologie postav není dost silná a proto se dá kniha dobře zfilmovat - velký rozdíl oproti třeba "Kouli" od Crichtona). Knihy sice byly napsané po válce, ale jiní autoři té doby byly mnohem známější - Lovecraft, Howard, ..., jen chyběla reklama, která se dělala X-tému vydání Tolkiena. Silmarilion opravdu ne, jedna z mála knuh, co jsem dal do antíku - přišel mi jako osnova pro nějakou tetralogii, chyběli tam jakékoliv vazby mezi tisíci strohých údajů. Možná za to může, že jsem vychován Mayem, Zane Greyem coby jedním z nejuznávanějších "krajinářů", ... No, taky mimo mísu, ale tahle debata snad nikoho neurazí...

boyscout - Profil | Po 5.12.2005 23:07:44

Vláďa S>no vidíš co člověk to názor...u mě je to úplně naopak, Hobït je naprostá pohádka a taky to psal pro 6- leté dítě..:-) Silmarilion a Pán prstenů je jiná káva. To je něco jako alternativní historie. A historie se vším všudy včetně kompletních jazyků které si celé vymyslel. A jaké promoakce máš na mysli? Ta kniha vyšla poprvé po II. světové válce a stala se dodnes počtem výtisků a počtem jazykových mutací druhou nejprodávanější (nejčtenější) knihou po bibli. Filmy vznikly na základě toho, že tady byl fenomén knihy, ne naopak.
Jinak filmy jsou hezké (myslím kompletní verze né to co bylo v kině) ale opravdu si je vychutná jen ten kdo četl knihu.
Ty už si si svůj názor udělal a já ti ho neberu. Ale ZN by to mohl udělat taky. Třeba dopadne jako ty aletřeba ne. A o tom to je .... Mimochodem já si první díl přečetl až po shlédnutí 1 dílu v kině. Byl jsem velice skeptický a vidíš....dneska jsem jednoznačně fanoušek Tolkiena a Pána prstenů i Silmarilion jsem už četl nejmíň 6x a pořád tam objevuju nové věci ....:-)
P.S: Prosím o autora otázky o odpuštění .....snad zítra zase dorazí hraji a debata bude pokračovat na dané téma.....pokud ti to moc vadí tak to smaž...

Vláďa S. - Profil | Po 5.12.2005 22:55:10

boyscout> No Hobit je čtivej, ten má spád, ale Pán prstenů je dle mého trochu lepší kniha s velmi dobrou reklamní kampaní - mimochodem, dřív tak čtený nebyl, to právě až po různých promoakcích. Příliš dat, jmen, názvů, odkazů, ... sice působí věrohodně, ale čtivě? Já osobně mám spousty oblíbených autorů, ale Tolkien mezi nimi není.

boyscout - Profil | Po 5.12.2005 22:31:22

xaxap>ty tak toho sejmeš.....prej ničitel....leda bránic....vždy mě tak rozesměje tvůj syndrom "vzvb2x" (všechno znám a všude jsem byl 2x).....:-)
Ale pokračuj v tom, třeba se nějaký činovník uřehtá k smrti před tvojí hrozbou trestného oznámení .. a tak paradoxně dosáhneš svého cíle :-)

boyscout - Profil | Po 5.12.2005 22:28:08

ZN>no vím že ode mě to asi nevezmeš ale zkus si sehnat první díl a přečíst....možná tě to chytne jako mě (porvé jsem to četl až ve 32 letech) a pak pochopíš, proč je Pán prstenů hned po bibli druhá nejčtenější kniha na světě :-) Prvních cca 50 stran jde stuha (vydrž) ale pak už to má ten správný spád...:-)

XAXAP - Profil | Po 5.12.2005 22:27:39

BoBo: az dozrajes do kreativne - destruktivniho mysleni, muzes se zkusit zeptat mych kolegu, zda-li muzes nejak pomoci ... pak se dozvis vse ... ale krok zpatky odsud neni! co peklo schvati, to uz nenavrati! :-)

BoBo - Profil | Po 5.12.2005 21:19:54

xaxar: Asi jsi se spletl, ne?Já jsem nechtěl popsat, kde a koho vzrušuješ při souloži... ;-) No jinými slovy tedy nic. Ne že bych čekal něco jiného :-D

XAXAP - Profil | Po 5.12.2005 21:12:13

BoBo: tech patku uz je dost, jsem v tomhle aktivovan zhruba 6 let (z toho 3 aktivne) ... dockej casu, bod (c) uz bezi s konkretnimi vysledky, bod (a) je defakto pripraven, staci vstycit savli a dat povel - cekam na spolupraci skupin kolem bodu (c), bod (b) je predpripraven, ale casove navazuje na bod (a). Pak jeste existuji body (d) az (g), ktere jsou pro verejnost tajne ... vic odhalit nehodlam, hrani s otevrenymi kartami neni zadouci, sorry :-)

BoBo - Profil | Po 5.12.2005 20:39:58

XAXAR: Nechci být nepříjemný, ale tohle tady už čtu nějakej pátek. Děláš i něco konkrétního?

XAXAP - Profil | Po 5.12.2005 20:36:05

pekna diskuse! pristehovalci, dane, koruny ...

apropos Boyscoute, porad me citujes (diky mnohokrat za reklamu), ale spatne me ctes. Kdybys me studoval poradne, vedel bys, ze se nepasuji za zadneho diplomata, ale mym titulem je XAXAP - nicitel :-) Uz jen vycet z meho programu potvrzuje, ze se nejedna o diplomacii:
- sejmout cinovniky CRS a MRS trestnimi oznamenimi
- ti co se sejmout nedaji, tem to podobnymi nechutnymi zpusoby a opletackami znechutit tak, ze to zabali pro svuj klid sami
- kamaradit se s potencionalnimi investory, napomahat jim v lobbingu a odhalovat pro ne slabiny svazaku

A na tohle nemusis mit talent, na tohle staci bejt peknej hajzl. A to ja jsem :-)

Miloš_Dia | Po 5.12.2005 19:47:38

boyscout:
OMYL, ty prachy už jsou už zdaněné příjmovou daní ze závislé činnosti a sociál. a zdravotním pojištěním....

ZN - Profil | Po 5.12.2005 19:09:21

boyscout:
vidíš, to jsem zase nikdy nečetl já, v mém případě snad bohudík :-)

boyscout - Profil | Po 5.12.2005 18:53:37

ZN>budeš se divit ale moje nejoblíbenější kniha je Pán prstenů :-) A K. jsem nikdy nečetl....nevím jestli bohužel nebo bohudík
P.S. totální asi ne...pořád ve skrytu duše věřím v zázrak...ale rozum mi říká že zázraky se nedějí a lidská blbost vždy zvítězí :-(

ZN - Profil | Po 5.12.2005 18:49:05

boyscout:
ty jsi fakt totální realista. Četl jsi někdy v útlém mládí pohádky, nebo jsi zrovna začal Kerouacem?

béčko - Profil | Po 5.12.2005 18:32:13

není to moc ale mě se ta stovka docela hodí :-((((

boyscout - Profil | Po 5.12.2005 18:31:09

Bosanac>jo, hodí sem výhružný příspěvek, já odepíšu a ejhle ten jeho je fuč a já vypadám jak trubka :-))

Martin M. - Profil | Po 5.12.2005 18:31:08

boyscout> taky doufam, proto jsem to po sobe smazal.
Bosanac> jsem vsude, i kdyz mlcim

Bosanac - Profil | Po 5.12.2005 18:30:07

boyscout: velky MM se diva a sleduje ??? -))))

boyscout - Profil | Po 5.12.2005 18:24:10

MM>já doufám že to nebude potřebné
edit>neštvi mě než jsem to napsal tak už si zmizel...cenzore jeden...:-)

boyscout - Profil | Po 5.12.2005 18:22:46

Bosanac>pokud si to vztáhnul na sebe tak se omlouvám. Asi jsem měl zdůraznit že mám na mysli přistěhovalce jiného typu ......snad si rozumíme o kom mluvím....vrozená slušnost a "politická korektnost mi brání to psát naplno :-) Nevadí mi žádný přistěhovalec, který tady normálně žije, pracuje a platí daně stejně jako "domorodec".....ale víš že to není rozhodně každý kdo se tu hodlá usadit....a jednou to tu bude vypadat jak na předměstí Paříže nebo v Holandsku či Německu......a Morava ani Praha není v Africe (i když podle xaxapa by tomu člověk nevěřil :-) )...takže jak si to myslel?

Bosanac - Profil | Po 5.12.2005 18:19:37

boyscout: promin ale ja jako pristehovalec platim ze sveho vydelku poslednich 13 let domaci socky , nedostal jsem ani korunu od tohoto statu , jen mam birokraticke prekazky navic . A ohledne humanitarni pomoci , nebyli na Morave povodne v roce 97 a v Cechach v roce 02 ?

Bosanac - Profil | Po 5.12.2005 18:10:56

Milos_Dia: ted jsi uhodil hrebik do rakvy , a penize jsou utracene nekde jinde , skoda jen ze minorita takto premysli.

boyscout - Profil | Po 5.12.2005 18:10:51

Miloš>tak by si je nechal tady....skoro 1/2 by schlamstnul stát na dani z příjmu a platil z toho podporu sockám a různé potřebné "projekty jako je podpora přistěhovalců, multikulti, humanitární pomoc Africe atd ......za druhou půlku by si něco koupil a s toho odvedl DPH 19%....opravdu máš pocit, že by se něco změnilo k lepšímu? Já už přestávám veřit že u nás i v Evropě se něco podaří....myslím, že z Evropy se stane perifierie a o všem důležitém se bude rozhodovat někde jinde.....ještě budeme rádi za 20 let že jsme rádi....a že můžem na ryby :-)
P.S: ale to už sem tahám politiku a to nechci.....

Miloš_Dia | Po 5.12.2005 18:04:00

boyscout :
klídek, nebuď vztahovačný.
Já za těch minimálně 10 let, tedy jestli mi vydrží zdraví, utratím v zahraničí na rybách cca 400 tisíc, které jsem mohl nechat v tuzemsku tuzemským podnikatelům živícím tuzemské zaměstnance a tuzemskému Svazu živícímu bůhví co ...

boyscout - Profil | Po 5.12.2005 17:57:29

Miloš>doufám že nemyslíš mě...pokud ano tak věř že bulit nebudu...
teď je pro mě finančně výhodnější status quo a až ta tvoje aurora vystřelí, tak se holt přizpůsobím a omezím počet revíru na ty kterých se nevzdám a tam zaplatím co budu muset.....ale budu rád že jsem prochytal a poznal mnoho vod a ušetřil za minimálně cca 10let , což je doba po kterou ten moloch ještě určitě bude žít.....a to může být pěkných pár desítek tisíc (nebo i víc) za které si koupím náčiní a jiné věci ....:-)
P.S: Já už nejsem idealista...ideáli roku 89 jsem stratil už během prvního novoročního Havlova projevu, když jsem pochopil že šlo jenom o šaškárnu jak komunisti odevzdali moc a výměnou dostali záruku beztrestnosti .....to další co nutně muselo přijít už ,mě nepřekvapilo.......takže už opravdu kašlu na ideáli a hledím si svého osobního prospěchu :-)

Miloš_Dia | Po 5.12.2005 17:39:38

boyscout:
Nejsem pyča a nejsem blbej. Je mi to docela jasný.
Já jsem taky extrém, diplomat nikdy nebudu, často dostávám do zubů....
Ale seru na to ... jednou to přijít musí, bude nás takových více a více a jednou holt někdo pěkně potichu vystřelí z privatizační Aurory a gerontům zbydou oči pro pláč. Nejvíc budou bulit ti, kteří se tak vehementně zastávali status quo, až zjistí, že ti lidumilní činovníci, pro které se tak vehementně vrhali do flamewarů, je podrazili a pěkně za jejich prachy potichoučku zprivatizovali...
Ovšem to už bude pozdě bycha honit.

Jinak je mi stav revírů v ČRS v podstatě u prdele. Vědom si naprosté bezmoci utrácím peníze jinde - Svaz je nechce, tak na něj seru, na zmrda...

Miloš_Dia | Po 5.12.2005 17:33:34

PetrA:
no jasně, s komoušema, klidně i s marťanama, ruku v ruce, žádná revoluce, držte huby krok, počkejte si příští rok, vyšší známka, žádná hrůza, kapry žere česká lůza...

Naštěstí jsou plné ftalátů, takže vlastně pohoda...

boyscout - Profil | Po 5.12.2005 17:30:39

Miloš_Dia>ale já ti to nevymlouvám...akorát nevěřím.....nedá mi to se nepodělit o názor jednoho dobrého kamaráda který mi během diskuze po ICQ napsal cituji :
"...XAXAP je extrém. Toho vůbec neřeším. Kdyby měl tisíckrát pravdu, tak nikdy ničeho s tím svým "talentem" pro diplomacii nedosáhne.
Paradoxně pro mě představuje jistotu, že se se svazem asi v dohledné době nic moc dít nebude :-)...." konec citátu

Nejmenuju protože jsem jeho názor použil bez autorizace a nechci a´by mi vyčítal, že jsem ho zatáhl do nějaké debaty které se sám nezůčastnil.
Nicméně pokud nejsi úplně zaslepený tak uznej že na tom něco je.

PetrA | Po 5.12.2005 17:24:30

boyscout: idylka byla, když jsem tam před 15 lety během všedního dne nepotkal živáčka
Ještě k tématu: mluvil jsem kdysi s jedním činovníkem zakládajícím MRS a dodnes tam vysoko posazeným. Řekl mi, že udělají COKOLIV (nepřipomíná ti to nic, Miloši?), opakuji cokoliv, aby svaz zůstal pod jednou střechou a byla jedna povolenka na co největší povodí. Paradoxně on chytá jen doma, ale ta idea - všude, pro všechny a skorozadarmo - udělají cokoliv !!!

Miloš_Dia | Po 5.12.2005 17:18:27

boyscout:

Ale za pokus to stojí...