místo snižování počtu rybářů - vysazovat více ryb ??

Stále zde zaznívá to samé - a ať je to jakkoliv formulováno výsledná je stejná : málo ryb v revírech
dokola se tu probírá jak zlepšit tento stav jednostranně a to menším počtem ryb odnesených od vody - a co to zkusit opačně- zvýšením zarybňování revírů - třeba tak, že kromě financování zarybňování z vlastních zdrojů Svazu - tedy z našich společných peněz - hledat nové zdroje financování zarybňování a tím i zatraktivňování revírů .
Například ve Státech nemalý podíl financí do zarybňování poskytují ti co mají z rybaření největší užitek - výrobci a velkoobchodníci s rybářskými potřebami -
Právě tyto firmy mají největší zájem na tom , aby rybaření bylo masivním lidovým koníčkem a dělat z tohoto ušlechtilého koníčka výsadu několika tisíců vyvolených, kteří na to budou mít je podle mně opačná
a každopádně zpátečnická cesta .
Nemluvě o tom, že hlavní zájem na zvyšování členské základny hlavně v řadách mládeže by měl mít stát - když ne z jiných důvodů,tak minimálně z důvodů prevence kriminality či drogové ,anebo jiné závislosti. V tomto případě mi podpora ze strany státu připadá nulová a spíše než nad prevencí se uvažuje nad tím jak zvýšit kapacitu kriminálů a ústavů pro mladistvé delikventy,případně snížit hranici trestní odpovědnosti - systémem proč se zabývat výchovou mladých když je můžeme rovnou zavírat .
Možná to vidíte jinak, ale právě proto by mne zajímal Váš názor . - Hlavně těch zasvěcených, kteří vědí jestli a jakým způsobem se podílí výše jmenované firmy či stát na podpoře rybaření - a pokud ne jak tyto firmy motivovat a přesvědčit aby se aktivněji zapojili do dění kolem praktického výkonu rybářského práva( jako je např. spolufinancováním hojnějšího zarybňování revírů) týkajícího se té většiny rybářů, která je živí a ne jen podporovat pár vyvolených závodních družstev....
Autor diskuse: slon1211 - Profil , 30.11.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Pyzda | Út 6.12.2005 10:06:25

Xaxap: I jako atheista mohu diskutovat o možnostech církve, podílet se na zarybňování revírů. Rybolov (sportovní) má v Čechách dost dlouhou tradici, stejně jako atheismus, ke kterému stačilo upálení jednoho člověka a dodnes s tím nic neuděláš. Ani zločinný bolševik nezrušil rybářské spolky, pouze se je snažil ovládnout pomocí NF a to se mu moc nedařilo. Až po roce 89 povolily "nereformovaným" spolkům podnikat. Vznikla zde podle mě divoká privtizace , která stojí pouze na tom, kdo bude "šikovnější". Musím ti sdělit, že i v liberálním prostření mohou spolky existovat, ale ne pouze na liberálních základech. Pokud si založíš nový revír a bude fungovat na liberálních základech tak je to tvůj podnikatelský počin a velmi ti fandím.

rybomil | Po 5.12.2005 11:27:37

R W : Můj děda, velmi vážený občan, měl jako jeden z mála povolení lovit ryby i zvěř jak v revírech Císaře pána, tak církevních. Ale všici ostatní, kromě něho a starosty, chodili do těchto vod pytlačit, bo už tenkráte to byl Jihočeský prestižní adrenalinový sport. A v kostele se z toho ani nezpovídali, tot´jasné. Při nynějším výkladu demokracie Čechy se obávám , že by to bylo stejné.

XAXAP - Profil | Po 5.12.2005 11:08:50

Pyzda: tohle si nech adminama radeji smazat, tomu se rika naprosto zmatecne (vyjadrovanim) nabehnuti na vidle

Pyzda | Po 5.12.2005 0:31:12

Royal Wulff : Velmi mi nesedíš, ale to není důvod tohoto příspěvku. I úplní hlupáci zde mohou hovořit. To je základem demokracie. Aj moja stará ju má zatopenů, ale to není důvod začínat vše v první republice, i když pro někoho to může být počátek demokracie.... Kdyby tomu tak bylo, nikdy jsme se nerozdělily, jako národy. Royal, pokud jsi to nepochopil, tak tu nyní na Čechoch ide problem, zda upřednostnit uživatele revírů, nebo tu chátru , která má právo výkonu rybářského práva..... Jak se na to díváš ty? To by mě skutečně zajímalo?

Royal Wulff - Profil | Ne 4.12.2005 12:02:27

Nasi lavicovo orientovani diskuteri pouzivaju slovo privatizacia ako strasiaka a hrobara vseludoveho a masoveho rybarstva. S tou "vseludovostou" im ostatne davam za pravdu.
Za 1. CRS boli vlastnici vod rozdeleni asi do tychto skupin:
- stat
- obec
- cirkev
- sukromnik
Rybarske spolky lovili na statnych vodach a prenajimali si vody dalsich skupin. Tych "koristnickych privatizerov" nebolo ani vtedy tolko a nebojim sa ich ani v buducnosti. Prenajimanie majetku je asi najlepsi biznis.
Nasa organizacia kedysi vyuzivala vodnu plochu, ktora nebola nikdy zaregistrovana ako revir. Bola to zatopena materialova jama, ktoru pred par rokmi sprivatizoval majitel tehelne. Uzavreli sme s nim najomnu zmluvu, uzivame plochu nadalej a platime mu 1-2 krat rocne nejakymi rybami ( viac-menej symbolicky prenajom ).
Ten model prvej republiky sa mi vidi ako najschodnejsia cesta. Rybarska organizacia alebo novovzniknuty spolok ( clenovia ) sa posklada na prenajom vodnej plochy a zarybnenie. Aj tam budu samozrejme ti majetnejsi, podla vysky vkladu budu moct napr. lovit na viac prutov. Menej majetni si cast vkladu odpracuju brigadami ( ale zmysluplnymi ), alebo strazenim reviru. Na schodzach sa podrobne preberu financie ( kazdeho to bude osobne zaujimat a ucast bude vysoka a aktivna ).
Neberte to ako moj napad alebo navod, pripadne ma opravte, ale takto sa mi to javi ako prirodzeny chod veci ( samozrejme okrem ulohy statu, ta bude mimoriadne dolezita - legislativa, ochrana vod,... ).
Ceterum censeo (.?.) delendam esse :-)

Jaro - Profil | Ne 4.12.2005 11:26:10

Som toho názoru, že rybárstvu prístup konkurencie len pomôže. Netrúfnem si tvrdiť, že treba privatizovať všetko a zväzy zrušiť.
Je však potrebné pripustiť rôzne druhy vlastníctva, alebo správy vôd a tým pádom konkurencie, tak ako je to napr. v lesnom hospodárstve, alebo poľovníctve.
Lesný zákon pripúšťa rôzne formy vlastníctva lesov, užívateľom môže byť takisto akákoľvek právnická, alebo fyzická osoba, spĺňajúca podmienky.
Spoločnou črtou hospodárenia je však naproste dodržiavanie zákona o lesoch a s ním súvisiacich vyhlášok a usmernení, ktoré sú platné bez výnimky pre každého.
Zákony a všetky súvisiace predpisy sú vypracované odborníkmi. V žiadnom prípade si napr. súkromný vlastník nemôže povedať, že na svojich pozemkoch si zalesní len také dreviny aké chce on. Musí sa riadiť miestnými prírodnými a stanovištnými pomermi, na základe existencie pôvodných druhov, dané v podobe zalesňovacích plánov, /obdoba zarybňovacích/.
Toto musí byť základ aj v rybárstve a z tohto spoločného základu je možné vychádzať aj pri prepokladanej privatizacii vôd.

šeptal - Profil | So 3.12.2005 9:53:41

Petrson: Tak to asi jóóó. Už to vidím. Jsem to ale pako. :o)

vraník - Profil | So 3.12.2005 9:47:54

já za sebe souhlasím s privatizací, když je všechno všech za chvíli z toho nezbyde nic. Nešlo to nastartovat za 40 let a proto to NEFUNGUJE. Ještě mi není jasný ten zarybňovací plán (kterej knedlik to počítal?)a že se nesmí překročit či co......to jsem vůbec nepochopil. Co to je za bambulárnu ? Vždyť jsou vody prázdný !!!!!! Co to je za plán, který jakoukoliv oblast lidského snažení vede postupně ke stagnaci, který nereaguje na změnu situace?
Kdybych takhle plánoval já tak zkrachuju. Kdyby takhle plánovali u BMW dopadne to stejně. Dealer by se zeptal : kolik mi dodáte aut ? a oni odpoví " mi vlastně nevíme kolik jich vyrobíme", do pytle a kolik budeme potřebovat součástek a gum?" No to nevíme, protože jsme si nespočítali kolik budem potřebovat zaměstnanců a strojů.............no něco teda vyrobíme a prodáme a uvidíme jak to dopadne......

Nic s tím neudělám, na schůzi se na mě ty starý komouši vrhli a začali ze mě trhat maso za živa ( ne že by mi to vadilo)

Čas nenazrál a vysocí bafuňáři budou ta svoje svazová koryta bránit zuby nehty no a až to půjde k šípku budou chtít podvádět přii privatizaci. Když nic jiného tak bych hned, pokud nejsou peníze na nákup ryb, zdražil povolenku. I když je v republice hodně lidí chudejch, nesmí se tak výrazně vyplatit masařit na svazových vodách oproti cenám v supermarketu

Petrson - Profil | So 3.12.2005 9:43:12

>> šeptal, Pike > tak mám dojem, že já o voze a vy o koze. Bublana jako první zmínil XAXAP, a dle souvislostí měl jasně na mysli ministra vnitra. Možná mi něco uniklo, ale vy dva asi mluvíte o někom jiném.

šeptal - Profil | So 3.12.2005 9:38:40

Petrson: Čéče, viděl jsi bublajze vůbec? Měl bys trochu vážit slova.

Petrson - Profil | So 3.12.2005 9:35:36

>> Pike > Máš vcelku pravdu, on kdejaký zbabělec a nekňuba, který si vezme na pomoc železné ráhno a bůhvíkoho ještě, je rázem ostrý chlapec.

Pyzda | So 3.12.2005 0:51:26

Pánové, jako nápad jistého liberalisty prosím o zvážení nápadu, aby každý registrovaný, myslím rybář vysadil 2 kapry, 3pstruhy, 1 okouna , 3 plotice, 2 cejny, 0,5 štiky, 1 tlouště.....do libovolného revíru. Skončí to tím, že opět vzniknou spolky, nebo na některých vodách " keš flou" a bude jedno kde a kdo s kým "spolupracoval, nebo tvrdě pracoval", protože si nebudeme věřit. Nevěříme si ani dnes. Na závěr, pokud většina rybářů uloví 5ryb, proč se tu střečkuje a vymýšlí něco proti někomu, nebo něčemu? Problém je v "nenažranosti". Nechápu jediné: proč ČRS umožňuje členům "soukromých" MO lovit za téměř stejných podmínek, jako vlastním členům na svazových vodách?

Pike | Pá 2.12.2005 20:31:12

Peterson: Mylis se, Bublajz je hodne ostry chlapec. Pokud by vzal i Simbu a nejake zelezo, tak bys asi prchal ty

XAXAP - Profil | Pá 2.12.2005 18:53:15

marcel: super napad! sezvi diskutery!

Petrson - Profil | Pá 2.12.2005 18:53:07

>> XAXAP > jéééé, bublík...;-)))) ten by hádám utek, i kdyby jsme tam přišli se skobičákama. Ale měl jsem na mysli zbraň sice s obdobným rozptylem, ovšem introvertním zacílením, trochu neobratně "zašifrovanou" jako neškodnou zeleninu. Barva je stejná, obsah pryskyřice a aromat nikolivek...:-)

Marcel - Profil | Pá 2.12.2005 18:36:42

Xaxap: Martine to neni spatna nabidka... Velmi dobra hospa je Lesni restaurace u Mamy s porcemi 400G+ a nadrazi je k(o)us(ek). Holatko domluvi termin a udelame tam vanocni besidku s rybarskou tematikou :-))
EDIT> A svarak tam maji perfektni!

XAXAP - Profil | Pá 2.12.2005 18:31:51

Petrson: snad brokovnici! teda aspon doufam, zes smeroval k poradne chlapske vymene nazoru, o ktere bude Bublan mluvit jeste v Sedmicce za mesic :-)

Petrson - Profil | Pá 2.12.2005 18:25:21

>> XAXAP, profo > navážu na Vaši poslední výměnu; už dřív mě napadlo, stran zdejších rúzných obsáhlejších diskuzí, že o spoustě věcí by bylo rozumější si pokecat někde přímo, pokud bys to (XAXAPE) bral. Tím nechci tuto možnost jakkoliv uzurpovat profovi a ostatním, vše záleží na vzájemné dohodě. Pokud jseš pro, navrhni hospodu. Brokolici zajistím, na pití se dohodnem :-))

medvěd - Profil | Pá 2.12.2005 17:35:02

Xaxap:pak je vše v nejlepším pořádku.Myslíš asi CW.PVN a PK byly akce bez Milošovi účasti.Pravdou je,že obě poslední akcičky byly spíše komorního charakteru

XAXAP - Profil | Pá 2.12.2005 17:33:34

medved: pokud vim, tak posledni akce byla dokonce mistni radnici povolene hlucne mecheche ... podrobnosti vi Milos, myslim, ze to hlasil jako svatbu :-)

medvěd - Profil | Pá 2.12.2005 17:28:02

ZN:příště než někam pojedu si musím zjistit,jestli je to povolená akce

ZN - Profil | Pá 2.12.2005 17:24:01

medvěd :
vidíš to, člověk nikdy neví.

medvěd - Profil | Pá 2.12.2005 16:53:29

Xaxap:tak na tohle jezdím ?

XAXAP - Profil | Pá 2.12.2005 16:51:26

medved: ja jezdim jen a pouze na pure hardcore jazzy fly core vomit action meetingy

medvěd - Profil | Pá 2.12.2005 16:21:32

Xaxap:Opravdu jsi na žádném nebyl?