Kolik jste ochotni zaplatit za poradnou rybacku v Cechach ?

Zajimalo by me jestli jste ochotni zaplatiti treba 500 Kc za den rybareni na pstruhovych revirech (i MP beru) za predpokladu ze vyte ze neni problem chytit pstruhy kolem 50 cm. Jeste podotazecka, Bylo by to i v pripade ze je to jen C & R ??
Autor diskuse: marfic - , 27.6.2001 muškaření - ostatní

vráťa | Pá 29.6.2001 22:51:01

Márty>tak bacha, já měl na mysli tekoucí vody. JInak co se týče stojáků - tady se podle mě jedná o to, kde ty lokality hledat.V POlabí asi ne... KOnkrétně v mým okolí je tolik krásných stojáků, které by využitelné jako pstruhovka, že bych to ani nedopočítal.Když je pak 11 ha přehrada převedena do MP, jen aby ji dědci nepochopitelně obsadili kaprem, chce se člověku brečet. S tím by asi něco udělat šlo, to je fakt. O vodárenských nádržích kde chytají kámoši hrázných nemluvě. Na Přísečnici jsou prý jezeráci, že člověk nechápe. TO by umožnilo tak neskutečný naředění muškarů, hanba pomyslet. Jen co mě napadá: Nýrsko, Žlutice, Lučina, Horka, Stanovice, Přísečnice, všechno řádově desítky ha.

Márty | Pá 29.6.2001 22:09:23

Patton to vystihl naprosto přesně! Lovím hlavně po východních Čechách na řekách, takže vím o čem mluví.Řeka je problém a jezera, či jezírka u nás téměř nejsou,no a rybník je taky sporný viz hnus Polička. Já jsem osobně celkem spokojenej se soukromou železnobrodskou vodou za 800,- Kč za rok, kde je cca 20 km Kamenice a cca 4 km Jizery.

vráťa | Pá 29.6.2001 11:05:14

Patton> znám podobrý konkrétní příklad, Vlada S. a Pavel D. naprosto přesně vědí, o čem mluvím. Vydrželo to přesně rok. Výhodou takového revíru je m.j. i to, že duháci s propadlým břichem úžasně berou prakticky cokoli, co padne do vody...

sidlo | Čt 28.6.2001 13:04:11

ja bych to videl tak, ze momentalne jeste nenastal cas pro takoveto hospodareni, jeste je prilis malo tech co by sli na takovou vodu. Kdyz se podivate treba policku, tak je asi jasne ze bez bobkaru by asi nebyli schopni pokracovat.
do budoucna bych jako cestu k vetsim a castejsim ulovkum videl reviry C&R a profesionalni RS. V soucasny dobe bych zustal opravdu jen u stojaku.

MichalR | Čt 28.6.2001 6:12:07

strucne: tak tech 500 bych parkrat do roka dal, a to i C&R.

Rosťa | Čt 28.6.2001 0:52:09

Už to by Honzo neskutečně zefektivnilo práci funkcionářů klubu.Tento návrh by se mohl více zamlouvat i jedincům s vyvinutějším sociálním cítěním.Možný dobrý kompromis.

Rosťa | Čt 28.6.2001 0:41:19

Peníze bych dal,jak Patton ukazuje,bude těžké skloubit komerci s únosností pro řeku.Jestliže platí vztah špatně zaplacení lidé-špatně odvedená práce,tak se není co divit,že v řekách plavou MO vysazení drbáči místo pstruhů/čest vyjímkám/.

Honza | Čt 28.6.2001 0:34:30

Nedal bych za jeden den 500Kč abych si zachytal,
ale sem proto aby se vytvořily řeky které by byly klubové. Vlastnily by jednu nebo dvě řeky povolení k rybolovu na jeden rok by stálo 5000kč i víc podle atraktivnosti .Rybářská stráž by byla profesionální za určitý plat.A omezený počet pstruhů a lipanů na jednu povolenku třeba 30ks na rok.Sleva pro C R.Všude jinde to funguje.

Patton | St 27.6.2001 20:39:36

All> Četl jsem pečlivě všechny reakce na tuto
otázku.Jednu věc musím předeslat,jsem z Východních
čech,které mají krásné pstruhové řeky,nelovil jsem
na všech,ale jistě na těch největších.Já si prostě
neumím tu ideu představit v praxi.Každá řeka,má
svoji přirozenou ichtyofaunu a teď si představte,
že do řeky která "uživí" cca na 1km 1000 pstruhů
ve velikostech od P1 do dejme tomu P5 i když těch
bude jen pár.K tomu nějaká droboť(vranky,piskoři
atd.) jako další potrava pro pstruhy bentos a nálet.Teď do ttakovéhle vody vysaďte 50 a víc cm
duháky a v počtu ve kterém by to bylo pro rybáře
který zaplatí 500-700 za povolenku lukrativní.
Myslím si,že tu pstruhovku,by už pro "normální"
potočáky nikdo dohromady nedal.Duhák totiž sežere
všechno,nejdřív to co v řece je a pak i to co tam
není.Velké toky (po oddělení Slovenska jich moc
nemáme), by to asi unesly.Jinak tomu prostě nevěřím.Skončilo by to u nějakého rybníku jako je
Polička a finito.

pike | St 27.6.2001 17:58:35

Jo jeste k tomu zazemi. Tim jsem myslel hlavne to, ze treba v nejblizsim meste ci vesnici, nebo proste nekde, by mohla byt nejaka bouda, ci domek, kde by se dala koupit povolenka, dalo se podebatovat o uspesnych nastarhach, Marfic by tam mohl prodavat musky :-))), koneckoncu ty zahody by v tomto zazemi mohly byt taky :-))) Predevsim tak jsem to myslel. Hruza je kdyz mas nekde snanet cloveka, ktery proda¨va povolenky a nemozes ho sehnat.

pike | St 27.6.2001 14:53:04

Alan: Tak to jsem veru nemyslel, Milan P: to jsem taky nemyslel. Me osobne je to jedno, ja bych to vydrzel. Pokud by to melo pritahnout i ostatni rybare a pokud by mel byt tento projekt zivotaschopny, tak by to mozna nekteri rybari vyzadovali. Mozna se pletu a vetsina by se spokojila jen s panesky cistou prirodou bez zasahu cloveka. To bych bral, stejne tak bych se primlouval za usek C&R, tim by se jiste vytridili nekteri jedinci. Otazkou vsak stale je, jestli by se to uzivilo, preci jen tolik rybaru smyslejicich podobne tu neni. Dobre to kdosi vyjadril o pristupu na net a MRK a stylu lovu

Miran | St 27.6.2001 14:41:40

700,- i kdyby to mělo být chyť a pusť. Ale určitě bych tam nejel 10x za rok. Souvisí s tím i otázka jak daleko bych musel jet a jaké by tam bylo zarybnění. Kamarád chytil na podobném "super zarybněném" soukr.revíru 70 cm. amura a jednoho kapříka. Za 24 hod. dal 1.100,- , takže to byla celkem drahá sranda :-)

Milan P. - Profil | St 27.6.2001 14:17:54

A kuchací stoly s odpadkovými koši a filetovací nože na pronajmutí. Viz Miloš Zeman a jeho etuda o Poličce.
Včera jsem chytal na Ohři a přímo proti mně na břehu (10 metrů) šoustal cikán nějakou bloncku. Pornáč zadarmo. Prostě špičková voda (8A). To by taky nemělo chybět.

Alan | St 27.6.2001 13:57:10

pike>Zapomněl jsi na chemické toalety po obou březích.

pike | St 27.6.2001 13:47:36

Jak bych si to predstavoval ja? Dany tok by musel byt v krasne prirode, zadne stoka ve meste, pokud mozno na klidnem miste, bez cumilu a vodaku. Zarybneni by melo byt taky slusne - pstruh,lipan peknych rozmeru. Mozna i s urcitym zazemim, Taky zminovane omezeni poctu lovicich by nebylo na skodu, aby se tam nemotali vlasce.

fanik - Profil | St 27.6.2001 13:40:19

ok jeste se podivam poradne :) ...jen si me nasral tou ironickou poznamkou o tom jak je zasluzny ze poustim zpet plotice, me nebavi chytat plotice a kapry, ale co nadelas kdyz tvuj druh zrovna nejde. Minulej tyden jsem pustil stiku ktera mela bez par cm metr a za chvili ji chytil jeden blb co nemel ani podberak, tak ji klackem utloukl jeste ve vode

Vlada S. | St 27.6.2001 13:39:48

asi jo, ale otázka je kde by takový revír byl. Pokud se k tomu přidá ještě 500,- za benzín, tak už je to docela drahá sranda. Pak bych na takový revír jel 1x za rok, to by ho asi neuživilo a jsme zpátky tam kde jsme začli. Radši bych byl kdyby se třeba v rámci ČRS vyčlenily revíry C&R, aby se vyskytoval alespoň jeden v předem určeném teritoriu, připlatil bych si 1000,- k povolence, pak bych tam směl chytat a věděl bych, že mi tam určitě zkontroluje porybný, a že si určitě zachytám, třeba i dost malejch, ale nějakej ten macek by občas taky přišel.

marfic | St 27.6.2001 13:18:45

fanik>ja Ti verim. Ty fotky jsou od Martyho a jak jsi si vsimnul toho duhaka drzim za hacek (bez protihrotu) abych ho moch vyklopit zpatky do vody.

fanik - Profil | St 27.6.2001 13:05:22

MARFIC jezisku ty fotky co mas tady na mrku, namatkou jsem jednu otevrel, a visel ti u pasu pstruh :) Pravda nezkoumal jsem zda je to mlicak ci jikernacka, duhak je pro me stejnej povl jako kapr a vysazuje se prave ze stejnych duvodu jako kapr - tedy aby rybari meli co odnaset. Me strasne sere odnaseni ryb jako jsou parmy, ostroretky, lini apd. a prisaham ze kdybych chytl potocaka 70cm a nebudu u sebe mit fotak tak ho stejne pustim. Ver mi.

marfic | St 27.6.2001 12:57:15

fanik> no ty fota by me zajimaly, jinak pravda je takova, ze kdyz mam hlad tak rybu kuchnu a vyudim, rozumej sezeru,u vody. Vezmu rybu kdyz ji slibim zensky(romanticka a vecere a pak zprznit, abych z ty rybariny taky neco mel)jinak toho moc od vody neodnesu a kdyz tak ,jak uz jsem jednou psal, beru jen mlicaky. Tohle jsou veci co se tykaj potocaku a lipanu. Protoze ty belice co se jim rika duhak se neumej rozmozovat prirozene tak je to jedno

fanik - Profil | St 27.6.2001 12:31:15

Jinak ja jsem ochytny zaplatit i vice, ale musi to splnovat prisna kriteria. Ne ze jsem byl napriklad nalakan na rybnik kde se meli udajne vyskytovat giganticti lini, vzal jsem dokonce i nejake zname z Anglie a nechytli jsme nic krome mraku kapru a amuru. Jeste tyz rok byl rybnik slovovan a prestoze jsem brodil po pas v bahne ke vsem jamam, ntak jsem nenasel jedinyho lina.
Chci tim rict ze jsem ochotny zaplatit, ale musim vedet co za sve penize dostanu a dostat to pak chci. Sam uz musim posoudit jen jestli je cena primerena a zda-li se mi neprimerena, tak bud to riziko podstoupim ci nikoliv.

filip - Profil | St 27.6.2001 12:27:48

500Kč je cena, kterou bych akceptoval. Myslim, že takovíto revír by mohl prosperovat pouze v případě, že si rybář může odnést rybu. Celkově by bylo i lepší vzít si rybu z takovéhoto (privatizovaného) revíru, kde by se ryby za tuhle částku jistě vhodně doplňovali, než z volné vody.
V rámci vod pod ČRS by nemusel být problém rozšířit revíry C&R, pokud by ale páni z vedení ČRS zapoměli na pojem "výtěžnost" (to asi bude až vymřou).

fanik - Profil | St 27.6.2001 12:25:56

MARFIC sorry ale me by zajimal take tvuj nazor, hlavne tedy na to kdyz to bude jen C&R. Posledne kdyz jsme po sobe stekali a videl jsem nejake tve fota tak jsem nabyl dojmu ze to neni zrovna tvuj styl, ale treba jsem se zmylil. Nehledej v tom zadne jedovatosti, zadne tam nejsou, ptam se vazne.

marfic | St 27.6.2001 12:16:15

vrata> jasne ze radsi potocaky, ale granulakovi dorostou ploutve do dvou mesicu a pak je to lepsi boj nez s potocakem (mam to overeny)

vráťa | St 27.6.2001 12:10:05

Jednalo by se o potočáky, nebo graluláky s otřepenýma ploutvema pokrytýma plísní? V druhým případě bych raději zůstal u těch petatřicítek, jinak jo...

marfic | St 27.6.2001 11:53:31

rtep> samozrejme jde o VITE, sory za cestinu
Jinak co se tyka tech pravidel, tak by byl asi system omezeni povolenek na miste

Aleš T. | St 27.6.2001 11:42:01

Souhlas s Rtep.

Rtep | St 27.6.2001 11:35:50

Abys mě nechytal za slovo: vylepšená.

Rtep | St 27.6.2001 11:35:11

Co myslíš tím "vyte"? Má-li to být víte, pak otázce rozumím. Ještě doplním: v případě omezení denního počtu lovících, abych nemusel s nějakým dementem řešit 30 metrů apod., případně vylapšená pravidla o chytání jen po vodě, s podmínkou zahájení lovu vždy na začátku a nebo něco podobnýho. Když budu vědět, že si zachytám, jdu do toho. A klidně i C&R, protože platí známé pravidlo - z tenisu nikdo maso domů nenosí.