Ponozka mezi neoprenovou ponozkou a botou?

Ma vyznam pouzivat u punchochovych brodaku mezi neoprenovou ponozkou a botou jeste nejakou dalsi ponozku? Ja si netroufam moc soudit, protoze u predchozich jsem puncochu (bavlnenou) pouzival, ale brodaky vzdy po necelem roce zacali tect v jinych mistech, take jsem pouzival jine boty. ted u bot co mam jsem si v podstate nenechal misto na ponozku a mozna se to projevilo prave tim, ze mi neopren zacina prosakovat. Tedy, co vy na to?

LEVIT - Profil | St 9.11.2005 9:54:57

sadko: To je chyba, taška šustí pod vodou a plaší Ti ryby :-)

sadko | St 9.11.2005 0:27:55

čo tak obyčajnú tašku z tesca?používam to už dlho a funguje to.

Vláďa S. - Profil | Út 8.11.2005 14:39:18

Nějak jsem línej číst, tak nevím zda to tu zaznělo, ale obecně platí, že je lepší navléci si třeba 3 ponožky tenké, které budou stejně tlusté jak jedna jediná.

Toulovec | Út 8.11.2005 8:17:48

tento problém nemusím řešit, neb mám 13 nohu. Když oblíknu broďáky, dám jednu slabou ponožku, jsem rád že se dostanu do bot a to docela trpím. Tiše závidím Vám s 9 či 10 nohou, co si můžete vzít dvě silný ponožky, koupíte brodící botu 11 respektive 12 a zažíváte tepelnou pohodu.

Pan Slamacek - Profil | Po 7.11.2005 20:16:23

strejka, Lubka> problem ktery popisujete se mi celekm podarilo vyresit tim ze pod tlusou ponozku moira, ci jine teple, pouzivam jedny tenke bavlnene ponozky. doporucuji vyzkouset

Řízek - Profil | Út 1.11.2005 13:48:37

Vazeni muskareni holdujici kolegove, zvlaste pane Slamacku

rad bych se s Vami podelil o me zcela drobne ba bezvyznamne zkusenosti se systemem brodicich puncoch. Kdysi pred lety, jsem si zakoupil puncochove neopreny zn.Glacier glove, po cca jedne sezone intenzivniho lovu jsem si proslapal jedno chodidlo. Opravil jsem je a zacal tedy pres ne nositi neoprenove ponozky zn. Cormoran, to jest ty nejlevnejsi, od te doby jiz ke zminenym problemum nedochazelo a mam to vyzkouseno i u jine znacky. Boty k neoprenum doporucuji zkouseti v kombinaci s vyse zminenou ponozkou zvenku a zevnitr s vybavou pro nejtuzsi zimy, vyhneme se takto pozdejsim problemům s prilis tesnou botou a zmrzlymi dolnimi koncetinami. Nyni ovsem pouzivam neopreny s holinkou a jsem take spokojen. Ponozky vnitřni pouzivam asi z moiry a fleecu. K tepelnymu vykonu nemam vetsich vyhrad, dulezite je, aby noha v bote s veskerou izolaci nebyla prilis stestnana a krev nam do ni mohla volne prouditi.
Mgr. Martin Parizek zvany take Řízek
von Zahradni Město, svobodne územi města Prahy
tel komorkowy: 777 316 783

vedl | Út 1.11.2005 11:58:11

Vazeny mistre rybolovu Danieli Krizi, taktez Strejka receny,

omlouvte mne, ze vkladam se do Vasi odborne diskuse, ale ponozku zn. Moira doporucit si troufam. Podruh jeden dostatecne tenkym zda se byti, tusim, ze Komfort se zove.

Ladislav Mokrý, Bylany 20, nezdvorak byvse, napraven nyni

Lubka | Út 1.11.2005 11:56:07

Mám podobnou zkušenost jako Strejka. Další ponožku do boty už nedostanu. O 2 čísla větší boty už na mě byly moc. Mám koupené "psí dečky". Jinak neopren. ponožku moc neřeším, když nejhůř dají se opravit za nepříliš velký peníz. Jinak ty clearwatery mi přijdou , že neopren na ponožkách je jaksi méně odolný.

strejka - Profil | Út 1.11.2005 11:22:17

Vazeni brodici kolegove,

ponozku pres neoprenovou puncochu zpravidla pouzivam, presto jsem nedavno u svych Clearwateru zacal zaznamenavat lehky prusak na nartu. Navleky pro jejich sprostou drahotu nepouzivam. Zajimalo by me ale, jakou ponozku pouzivate dovnitr. Jelikoz jsem neznaly naletel radam Maleho Voleho o dostatecnost o cislo vetsi boty, nedostanu do bot dve teple ponozky. Nemate nejaka doporucena na ponozky z kosmirneho materialu, ktere by i pri sve tenkosti plnily zateplovaci funkci? Tzv. funkcni ponozky mi byly rozmlouvany, protoze pry nefunguji, nemaji-li navrchu dychaci membranu napr. goratexovou botu atd.

Velice Vam dekuji za pripadne hodnotne rady

Daniel Kriz, vice v karte

Třéd´a - Profil | Út 1.11.2005 10:05:43

XAXAP>
Vazeny Pane kolego,

V poradku, nic se nemusite omlouvat. :-) Ano souhlasim s Vami, navleky opravdu nezabrani vniknuti pisku do boty na 100%. Ja jsem riziko vniknuti pisku a moznost nasledneho poskozeni povrchu neoprenove puncochy prijmul. Po trech sezonach aktivniho pouzivani bez puncochy nepozoruji zadne znamky prilisneho opotrebeni.

S pranim dobreho lovu,

JanTrestik(Třéďa)
České Budějovice

Holátko Josef | Út 1.11.2005 9:54:12

Vážení kolegové muškaři,

dovolte abych doplnil mou níže uvedenou myšlenku o obrazovou dokumentaci mé brodící obuvi, tak jak je prezentována na stránkách prodejce.

Váš HJ

XAXAP - Profil | Út 1.11.2005 9:49:04

Drahocenny kolego Jene Trestiku!

Omluvi, prosim, mou drzost, nicmene si dovolim oponovat Jejich prispevku, jelikoz navlek uplne pronikani nikdy zabraniti nedovede, o oderu svrchni casti neoprenu o botu nemluve, a ponozka navleknuta pres puncochu neoprenovou v kazdem pripade napomocna jest. Zaverem dovoluji si jeste podotknout, prijmou jeste jednou omluvu mou, pokud jsem Je nesouhlasem svym nadmiru rozrusil.

S pranim slunneho a inverzi nesuzovaneho listopadoveho dne!

Martin X A X A P I/I I-0 C Tomas
Praha - centrum

Holátko Josef | Út 1.11.2005 9:46:27

Vážený kolego muškaři,

Používám lehký typ brodící obuvi, jehož součástí byla i neoprnová ponožka. Tyto boty používám již 3 roky a nikdy se mi do ponožky nedostal písek a kamínky. U goretexových brodíchích kalhot navíc používám návlek.
Ze svého pohledu bych doporučil jako vnější ponožku něco z neporézního materiálu (neopren), aby se písek a jiné nečistoty neprotlačily až neoprénové punčoše brodících kalhot.
Tolik tedy můj názor, váš
HJ

Třéd´a - Profil | Út 1.11.2005 9:34:37

Pan Slamacek> Tlustou vlnenou ponozku mezi botou a neoprenem jsem taky pouzival, ale neosvedcilo se mi to. Ponozky mi pripadly zbytecne. Nejdulezitejsi je podle me pouziti navleku, ktery ve velke mire zabrani vnikani pisku do boty.

Miloš_diakritický | Út 1.11.2005 8:22:13

Vážený kolego Slamáku,

tímto je jaksi Vaše otázka vyčerpána.

S pozdravem Petrův zdar Miloš Kotrba

pupak - Profil | Út 1.11.2005 7:20:59

Mezi botou a neoprenem pouzivam tlustou vlnenou ponozku stojej kolem 30-40 korun v obchodakach a de facto nemam problem s prosoupanim.