Mohl by mi někdo poradit jak mám správně fotografovat umělou mušku? Dík.

Autor diskuse: fisherman - Profil , 26.6.2001 muškaření - ostatní

Chacharius | Po 2.7.2001 10:36:44

nejvetsi problem je spravne nasvetleni, jak uz tady rekl ajko ... pokud chces mit fotky opravdu kvalitni, fot bud na dennim svetle nekde venku a nebo si musis poridit sestavu silnych svitilen a svetelenych filtru, aby nedochazelo ke skresleni barev ... jestli ale fotis jenom pro nejake webovske stranky, nemusis to prilis resit, monitor neni kridovy papir :-)

ajko - Profil | Út 26.6.2001 17:18:01

Aky mas fotak? So zrkadlovkou to jedine pojde. Taketo fotky sa volaju makro. Bud mas na to speci objektiv, alebo na normalny objektiv nasadis zariadenie a) medzikruzky, b) dioptricke cocky. Dobre by bolo zvacsenie min. 1:1 (1cm realu bude zaberat 1cm filmoveho policka). Ja by som to fotil na tmavsom pozadi, a v protisvetle (1 svetlo spredu a druhe odspodu zozadu, aby vynikly obrysy nasvietenej muchy na tmavom pozadi).

MichalR | Út 26.6.2001 9:42:57

Doporucuju Ti vyfotit ji digitalnim fotakem. Je to absolutne nejlepsi (kratka vzdalenost, obrovske rozliseni. Pokud toho nemas moc, tak mi je muzes poslat, bracha ma Nikon Coolpix, je to poloprofesionalni fotak(rozlis 3 mil.MG pixelu. Nemusis mit o ty mouchy strach, nejsem podvodnik.