Lov amurů na podzim - má to cenu?

Patří amuři mezi Vaše úlovky i v podzimním období? Přemýšlím, zda mám mrznout u vody (budu stejně :)a zkoušet cíleně ulovit tuto krásnou rybu. Díky za Vaše postřehy.
Autor diskuse: Honza Pok. - Profil , 21.10.2005 plavaná - nástrahy, návnady

Milda | So 29.10.2005 19:42:23

HHonza:Špenátové boilies jsem na ně nezkoušel ještě,ale chystám se příští rok.Už jsem zkoušel boilies na amury,které jsem dělal speciálně pro ně,ale tam bylay hlavní složkou řasy.Napřed jsem si je usušil a pak z nich nadělal moučku,taky jsem přidal klíčené,pražené mungo,opět rozemleté na moučku.Úspěchy byly,ale přesto věřím radši přírodním nástrahám.Mnohokrát jsem zkoušel např.vrbový list,ale ten moc úspěšný nebyl,ale někde može fungovat dobře.V létě jsme pozorovaly s kamošem amury u břehu na jednom našem revíru,nevěděly jsme,co tam žerú,nakonec to byly třešně ptáčnice,co padaly z převislých větví do vody.Amurům taky hodně chutnají mirabelky,více se mi osvědčily žluté,než červené,ale veliký rozdíl v tom není.Nima aj vnádím,každú zvlášť je lepší před vhozením do vody nakúsnút nebo naříznút,ať líp vyluhujú šťávy.
Honza Pok.:Být ticho je to hlavní,jinak je to opravdu velká náhoda,když amura lapneš.Jinak jsem lov amura ještě popisoval v reakcích Tomashového článku o lovu amurů,ale v podstatě jsem tam psal,co tady,jen navíc jak lovit amura z hladiny a snažit se mu trefit přímo za ocasní ploutev.Hodně štěstí.

Petrson - Profil | Pá 28.10.2005 23:42:23

>> HHonza > a jak se straží taková dubová větevka?

Honza Pok. - Profil | Út 25.10.2005 15:05:57

Díky za podrobné info. Zkoušel jsem to zatím na smotaný list ledového salátu a rozpůlenou kuličku růžičkové kapusty - bez záběru. Je fakt, že jsme se sousedem nebyli zticha a okolo chodili lidi, takže příště zkusím samotu :-)

HHonza - Profil | Út 25.10.2005 11:03:47

Milda: Není to uplně k tematu, ale ta dužina z rákosu je parádní nápad. Někdo se asi bude smát, ale já měl letos záběry i na dubové listí( hejno dokonale očesalo celou větvičku). Četl jsem od I. Slámy o špenátu jako přísadě do těsta nebo boilie- nemáš zkušenosti???

Milda | Pá 21.10.2005 18:52:53

Honza Pok._M8 to cenu,ale chce to mít už nějaké zkušenosti s lovem amura.Na stojatých vodách má hejno pořád stejnú trasu,kterú změní jen v případě,že sú v některém úseku rušení,popř.chytaní.Napřed chce jejich trasu vystopovat,oni dělajú takovú okružní jízdu.Ráno lze hejno pozorovat většinú u rákosu atd.,kde nocují,z tama vyrazí,chvílu pomalu plují na krmné stanoviště,tam se futrujú a pak plavú pomalu dál většinu dne se vyhřívajú nebo sú někde pod hladinú,i když nejsú moc vidět.Ve většině případů majú ještě jedno krmné stanoviště,kde se krmí navečer.Nikdy se nevracejí stejnú trasú zpátky,majú takovú okružní jízdu,pak se vrátijú opět do původního místa,kde opět nocují.Chce to nahodit na krmné místo z časovým předstihem,amur je hodně plachá ryba.Máš jen jednu šanci,protože ať úspěšně nebo neúspěšně zasekneš,ostatní se poplaší,hejno se zformuje o notný kus dál.Máš napsáno jako způsob lovu plavanú,ale já chytám na položenú.Průběžná montáž,návázec aspoň 50cm.Použít se dá rozmanitá škála nástrah-kukuřica,boilies,kůrka chleba,já hodně používám dužinu z rákosu,super nástraha.Nastražuju mimo háček na vlasový přívěs.Jinak se dajú amuři samozřejmě naučit na nějaké místo a krmit tam,ale amur strašně moc sežere(někde jsem četl,že je schopen za den zkonzumovat potravu v množství odpovídající jeho váze),to by tě vyšlo asi draho.Jinak amur se taky futruje na zimu,je mylná domněnka,že se dá chytat jen za teplých měsíců.Ale hlavně to chce je vysledovat a udržovat absolutní klid u vody.Přeju mnoho štěstí.