Znáte někdo Pilskou nádrž u Žďáru nad Sázavou?

Otázka pro všechny kdo znají tuto nádrž, slyšel jsem, že se jedná asi o 60-ti hektarovou nádrž, kde se nechá pěkně zachytat. V revírech jsem to nenašel, ale údajně tam platí celosvazová povolenka. Jestli tuhle vodu někdo znáte, zajímalo by mě úplně všechno. Přesnou polohou počínaje, přes rybí osádku až k návnadám a nástrahám. Možná bych měl možnost se tam vypravit zachytat, tak bych uvítal veškeré informace. Možná jsem nenapsal správně název, ale takhle jsem to slyšel. Díky všem.
Autor diskuse: JM - Profil , 19.10.2005 všeobecné - revíry, cestování

Martin M. - Profil | Čt 20.10.2005 21:47:06

somozo: cejnu tam bylo malo i tehdy, ale mozna prave proto dorostli takovych rozmeru.

somozo - Profil | Čt 20.10.2005 20:29:51

Martin.M: jenze ty cejni se vetsinou chytli nahodne ted uz sem hodne dlouho nechytl cejna nad 50 ale plotice jsou hojne porad.

Martin M. - Profil | Čt 20.10.2005 19:51:11

Myslim, ze to je nadprumerny revir, o cemz svedci i to, ze se zde pravidelne chytavali cejni, kteri vyhravali v Rybarstvi NejNej. Ja uz tam asi tak 4 roky nebyl, ale chytavalo se tam dobre. Hodne nasadaku (nejen po vysazeni), velmi pekne plotice, obcas slusny cejn... Asi si tam zase nekdy zajdu.

JM - Profil | St 19.10.2005 12:20:54

MrKos, dík za foto, vypadá to dost pěkně. Když nic, tak to bude snad krásný víkend v přírodě. Kdyby vyšlo počasí, tak mi úplně stačí chytat čudly na červy a budu spokojenej.
somozo: Taky dík, takže když udělám z Tebe a z Petrovo takový průměr, tak mi z toho pořád vychází dobrá voda. A podle MrKosových fotek, tam bude krásně. Akorát si musím prostudovat vaše BP, abychom nenarazili. Přeci jen jsou tam rozdíly.

MrKos - Profil | St 19.10.2005 12:02:27

možná bych dodal že spodní hranici velikosti kaprů petrovo - ® trochu nadhodnotil :-) v létě to bralo velice pěkně ale mírových jsem za den chytil sotva 10 - 12 kousků... většina byla trochu někde jinde...

MrKos - Profil | St 19.10.2005 11:55:22

a z druhé strany od kempu....

MrKos - Profil | St 19.10.2005 11:53:42

JM: pánové to vyjádřili přesně ... doplním jen nějakou fotku.... pro představu...

somozo - Profil | St 19.10.2005 11:00:03

petrovo: jsem take ze Zdaru a Pilskou si nemuzu vynachvalit je to jedna z nejlepe zarybnenych vod na ktere jsem chytal.S velikosti kapru souhlasim ale na plavanou v melcinach se v lete dostanes s prumerem dost za tyto cisla.Do candatu jsem se trefil jen jeden rok a ted uz 2 roky nic.
Jinak jeste se zde daji zachytat slusne uhori i peknych velikosti.

JM - Profil | St 19.10.2005 10:49:37

Petrovo: Díky moc, vyčerpávající odpověď. Jen s tou Jihomoravskou povolenkou, je to věc, která nikomu nedošla. Ten kamarádův známý mu tvrdil, že tam platí celosvazová, jenže myslel tu Jihomoravskou a kamarád z ní udělal naší. My si chceme jen zachytat, nic domů nepovezem, to už nás přešlo. Máme tam domluvené ubytování na nějaké ubytovně, tak to bude možná dobrý výlet. Ještě jednou moc díky za info.

petrovo - Profil | St 19.10.2005 10:39:40

Tento revir (mam ho cca. 10 minut pesky za mistem bydliste) je na konci mesta u podniku TOKOZ (byvaly vyrobce rybarskych potreb cislo jedna v republice - dnes ovsem ... hanba mluvit). Krome hraze se chyta vsude, vyjma Taborek v dobe od 1.6 - 1.10 z duvodu koncentrace rekreantu - pytlaku. Co se tyce povolenky, plati zde ta pro Jihomoravsky rybarsky svaz. Da se ovsem koupit "hostovacka" (ted ale nevim zda v boude primo u plaze, nebo na svazu ve meste za Penny marketem). Jedna se o "nadoraz" prochytavanou vodu vhodnou zejmena na kapry (upozornuji vsak, ze z meho pohledu je to ubohost - kapri 35 - 42 cm, obcas kolem 50-ti ...., cizimi navstevniky je revir udajne chvalen - no nevim, ja osobne radeji jezdim jinam). Na dravce to tady moc neni. Candati vetsinou do 40-ti cm. Berou neskutecne opatrne a sekat musite co nejdrive. Berou za soumraku do 10-ti m od brehu. V noci uz neni narok. Tahaji se pres leto obcas i sumci. Vloni zdolal mistni hospodar sumce pres 2m, jinak okolo 1.m. Diky tomu, ze od letoska plati, ze si muzete nechat jednoho kapra na den, razantne ubyly party duchodcu, kteri zde maji druhy domov (omlouvam se jim, ale jinak to napsat nejde). Prostredi je tady nadherne a pokud o prazdninach nenarazite na rekreanty se slapacimi lodemi, kteri si mysli, ze kdyz si zaplatili, tak je jejich cela nadrz - budete spokojen. Nevim, co bych jeste napsal. Snad to neni "bez ladu a skladu" ... Jen jeste rekapitulace - Zdar nad Sazavou - TOKOZ - smer obec Polnicka a tam to urcite najdete.