Návnada na Kapry Říjen-Listopad

Zdravím,
chtěl jsem se vás zeptat co nejčastěji dáváte v těchto řekněme už zimním měsících na háček? (to zimních berte s rezervou :-) ), v tuto pokročilejší dobu nemám s chytáním takovou zkušenost jako v létě kdy chytám převážně na kukuřici+foukačka.. jde mi o to, že dneska na závodech ačkoliv jsem si připravil kvalitní a dost krmení :o) a ryby určite byly ANI ŤUK! malinký háček a jemný vlasec mám :o) zkoušel jsem rohlík, chleba, kukuřici, foukačku, medovku, žížalku a fakt nic už jsem z toho byl pomalu na nervy.. :o) jediná útěcha, že v našem úsek se vytáhli za celé dvě kola závodu asi 5-6 kapříků - na 40 rybářů fakt žádná sláva... ale příští týden se chystám na jiné závody tak prosím poraďte co dělám špatně, co změnit, co dát na háček? :o) díky s cenou se podělím až vyhraju 1.flek :-)
Autor diskuse: Premek - , 10.10.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

Premek | Út 11.10.2005 6:35:11

Diky moc vsem za vase rady a stefanovi obzvlast - fakt jsem se dost priucil.. :o)

vsetinek - Profil | Út 11.10.2005 6:14:15

Premek: Já osobně jsem teď s podzimem zkusil jednou, když to vůbec nebralo, dát na háček obyčejnou krmítkovou směs s příchutí skopex. Záběr byl téměř hned a měl jsem kapra asi 50. Druhý den jsem to zopakoval hned od začátku lovu. Spousta záběrů a dva kapři 48 a 52. Třetí den zase a kapr 53. Pak mi došel šrot. Koupil jsem zase skopex, ale od jiného výrobce a ani ťuk. Kapři jsou teď už hodně náladový.

stefan58 | Út 11.10.2005 6:04:41

Premek : čo sa týka krmiva tak ti stačí neaká lacná krmitková zmes a tú potom nastavíš niečím do studenej vody , pozor nič nesmieš prehnať , to niečo do studenej vody je napr X21 červená od La Sirene , alebo potom to čo som ti písal tú mäsokostnú, alebo rybiu múčku.Oboje, tj. X21 a múčky,nedávaj spolu a nigdy nie viac ako 10% z celkovej hmotnosti krmiva.Krmivo si rozdel tak aby si na začiatku súťaže vyhádzal cca 2tretiny a jednu tretinu si nechaj na dokrmovanie.Do kŕmenia pridaj sladkú kukuricu a sekané hnojáče ,ak sú kosťáky zakázané , v stejnom pomere Tj. koľko kukurice toľko sekaných červov.časť kukurice a červov si nechaj zvlášť a počas preteku ic dostreľuj čisté na miesto kŕmenia , na háčik č.10 potom dávaj jedno zrnko kukurice a jedného hnojáka . Počas preteku môžeš experimentovať a skúšať meniť hĺbku , príp. zloženie nástrahy , kukurica , kukurica hnojáč , hnojáč. ľahko sa ti môže stať ( závisí od počasia , ak je teplo ) že kapra budeš mať v stĺpci a nie na dne , asi to bol minulý problém , Preto tú prepadávačku , ak ti začne brať v stĺpci tak proste zmenšíš hĺbku , ale začni s nástrahou položenou na dne. Pekný lov.

Petrson - Profil | Út 11.10.2005 1:17:12

>> Premet > asi to bylo v rybách, asi se dohodli a závod bojkotovali. Holátko chtěl možná naznačit, že chytání u břehu funguje jako vábnička na kapry. Je znát, jak se tento lov stále podceňuje, zvlášť letos se mi zdá, že i na velkých řekách (na Vltavě vyzkoušeno) berou kapři často "pod nohama", i teď na podzim.
Jinak bych doporučil rousnici (neplést se žížalou, je to fakt rozdíl) - zabalit celý háček i s lopatkou/očkem, už mi na ni kapři v poslední době na některých stojácích začínaj konečně brát (celý léto na rousnici kapři nic, pouze jiné druhy).

Petrson - Profil | Út 11.10.2005 1:06:41

>> holátko > copak je to vábnička na kapry? Zas mi něco uteklo...
Nejde o nějakou srandu?

Premek | Po 10.10.2005 18:29:44

2 MrKos: co si mas predstavit pod pojmem maly hacek? :o) no proste rekl bych idealni na podzimni lov :-) velikosti fakt nevim... ty chytas konkretne na jakou velikost hacku - resp. co si predstavujes pod pojmem maly hacek? :o) a navazec byk 0,15 mm.... min uz snad jit nejde - hlavni lovna ryba je kapr a i kdyz to nejsou zadni obri tak ho musis trosku drzet pac metr od tebe jsou dalsi rybari no :o)

2 stefan58: prosim jake by jsi doporucil konkretne? myslim znacku anebo primo konkretne vyrobek... s kupovanymi smesy moc zkusenosti nemam mozna je to tim :o) a s temi cervy je to problem :( totiz na tomhle zavode bylo zakazano jak vnadit tak lovit na bile cervy a mam dojem ze na tom dalsim to bude to same..trosku to nechapu.. co s tim? porusit pravidla? :o)

a nakonec holatko: muzes byt konkretni? vabnicka na kapry to slysim poprvy :o)

holátko | Po 10.10.2005 17:55:50

mně se nejvíce osvědčila vábnička na kapry;
jednoduché a velmi účinné, vábí se od břehu řeky či rybníka, stačí nahazovat 2-4 m od břehu

stefan58 | Po 10.10.2005 17:22:35

Premek : Skús menej aromatické krmivo s rybou alebo mäsokostnou múčkou ( pomer múčok ku kŕmeniu 1 :10 ) a ak lovíš na plávanú pridaj živé kosťáky do kŕmenia a lov na prepadávačku . Za každým záberom nastrel prakom troška živých červov.Pekný lov.

MrKos - Profil | Po 10.10.2005 8:46:43

Premek: na závodech jsou poněkud jiné podmínky než mimo ně... ruch na břehu a kýble krmení udělají své... takže nezbývá než zjemňovat a zjemňovat... :-) potom stačí třeba i jeden, dva červíci na háčku.. ostatně co si mám představit pod tím pojmem " malinký háček a jemný vlasec mám " ? ....

Premek | Po 10.10.2005 8:17:05

no samozrejme jsem se snazil vybirat co nejmensi "porce"...takze mini zrnicko kuku, mini medovky, mini foukacky..fakt co nejemneji to slo..navic uplne jemnounky splavecek tak uz fakt nevim..zkusim jeste zmensit hacek o jednu velikost a snad jeste mensi navazec ale je taky mozne ze to proste bylo v rybach.. :o) jeste jedna perlicka na zaver - chytalo se na dvou rybnicich - na tom nasem jak jsem psal za dve kola 5-6 kapru - navic chyceno skoro vsechno na kraji - my blbci uprostred rybnika samozrejme nic..na druhem rybniku prvnich 6mist + nejvetsi kapr 57cm... myslel jsem ze spadnu do vody kdyz sem to videl..

zubáč | Po 10.10.2005 7:58:52

V této době chytám kapry hlavně na feeder, tedy dost najemno, ale kamarádovi se osvědčili i moje nástrahy, nástahy poměrně malé, např, jedno zrnko kuku, jedna medová mikropufa, já používám to samé jen přidávám ještě 3 košťáky na zvýraznění ...