Prizivnici na svazovych penezich

Mate nekdo nejakou zkusenost s firmou ci fyzickou osobou, ktera se bez efektivity prizivila na penezich nas vsech? Jak jsem si vsimnul na jednom serveru, cesta ke svazovym penezum muze byt slusne kamuflovana (viz: www.povltavsky-muskar.com/a_p_l_o/legislativa/cesta_rovnovaze.pdf). Apropos, znate nekdo pana Placheho? Je to neci znamy? Je to pokus se prizivit nebo jen propracovany certifikat naivity?
Autor diskuse: XAXAP - Profil , 4.10.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

snobacek | Po 7.11.2005 17:20:01

vazeni pratele a kolegove,


takze by nic nezmenilo trestni oznameni pro podezreni ze zpronevery? Podle mne podezreni ze spachani skutkove podstaty trestneho cinu bylo splneno alespon podle toho co jsme se (ne)dozvedeli

rybomil | Po 7.11.2005 16:23:25

Ještě: Můj názor je, že když obce můžou udělat vyhlášku o zveřejňování neplatičů nájemného a neplatičů poplatků za odvoz KO, proč by stát cestou FÚ nemohl zveřejńovat subjekty, kteé neprovádějí řádně odvody na zdravotní a sociální pojištění atd.


Mimochodem jsem byl taky obětí populárního Zemanova "popelnicového" zákona, přestože v dané obci fyzicky nebydlím 13 let, ale mám tam jen trvalé bydliště. Spolu se mnou a jinými upomínku dostalo asi 10 zemřelých, někteří 8 let v hrobě.Pak OÚ opět zavedl popelnicové známky, bo m.j. uznal, že když přijedem 5x do roka vyvětrat a uklidit, máme asi 1,5kg odpadu za rok.

rybomil | Po 7.11.2005 16:00:37

Samo ta finanční kontrola, nebo audit je proveden jen na základě určitých důkazních materiálů, svědeckých výpovědí atd. které by zavdávaly příčinu k podezření pro činnost orgánů činných v trestním řízení apod. Ano samotné výsledky kontroly, vč. poznatků o krácení daně atd. se podle zákona nezveřejňují.

JM - Profil | Po 7.11.2005 15:55:09

rybomil: Finanční úřad výsledky kontroly nezveřejní v žádném případě. To by musel nařídit soud a to se nestane. Nebo myslíš, že by bylo dobré aby byly výsledky kontrol subjektů veřejné? Já myslím že ne.

Miloš_diakritický | Po 7.11.2005 15:52:30

rybomil:

Vážený rybářský kolego,

ač nerad musím Vás instruovat, že v případě zveřejnění kontroly finančním úřadem nejste zcela ve výhodné pozici a odkazuji Vás na Zákon o správě daní a poplatků č. 333 / 92.

S pozdravem Miloš_dia

rybomil | Po 7.11.2005 15:37:37

Snobáček: Taky se §§ zabývám spíš profesně a jen když musím. Ale nikdo mne nepřesvědčí o tom, že na něco není předpis. Dnes je předpis snad absolutně na všechno.Finanční kontrola může snad přijít i na spolek zahrádkářů. A důkladně ten náš slavný svaz proklepnout. A nikde není snad psáno, že ten finančák pak jako státní orgán nemusí zveřejnit výsledky své kontroly.
All: Jo to by se těm nahoře ve vedení svazu ještě dlouho hodilo, držet hubu a krok a platit a na nic nepoukazovat. Tak to jim tedy nežeru.

šeptal - Profil | Po 7.11.2005 14:50:35

snobacek: Není to tak dlouho, co jsem byl stejného přesvědčení. Ale už si nejsem tak moc jistej, bo se v paragrafech kór moc neorientuju. Když jsem tu zmínil zákon o veřejných informacích (jiný mě v těchto souvislostech nenapad), oponoval mi hraji a Miloš rychlonabíječ mě sdělil, že v tom zákoně je dost paragrafů, co nám nepřejí.

snobacek | Po 7.11.2005 14:48:54

mam dojem ze to nejinteligentnejsi co mne dnes potka budou za 30min sipsnovi

snobacek | Po 7.11.2005 14:46:07

vazeni kolegove,

neverim ze neexistuje zpusob jak by jsme jako platici clenove nemohli nahlednout do hospodareni svazu. nebo se milim a jsem jen a pouze naivni jako male dite?? pak nevim

slon1211 - Profil | Po 7.11.2005 14:45:29

jses proste CHACHARRRRR ::)))
a to se asi neda zmenit
a proc taky je s tebou prdel

XAXAP - Profil | Po 7.11.2005 14:28:15

Drahy kolego Slone1211!

Dovolim si Je upozornit na Jejich nespravny vyklad slova vulgarismus. Shlednou, prosim, nejaky slovnik cizich slov. V mem prispevku totiz zadne vulgarsimy nejsou.

S pozdravem: Sebezdokonalovani zdar!

Martin X A X A P I/I I-0 C Tomas
Praha - centrum

slon1211 - Profil | Čt 3.11.2005 19:06:26

to All: takže jako chcete říct , že V ČECHÁCH existuje nějaká organizace spravující veřejné prostředky ,která s nimi nakládá přinejmenším nepřehledně a bez kontroly veřejnosti - no to teda zírám - objevili jsme tu společně AMERIKU -
XAXAP: je mi sympatické tvé úsilí, ale už méně sympatický je mi způsob vyjadřování a komunikace
( což bohužel v očích mnohých tvou snahu degraduje a je přinejmenším kontraproduktivní )- pokud v sobě najdeš sílu mluvit a dopisovat si s oponenty či spojenci slušně a ubít oponenty věcnými argumenty a ne vulgarizmy - rád se připojím .
I když v tomto případě, jako v mnoha jiných podobných kauzách, mám obavu že nás dobře zajetá rudá mašinerie bez větších problémů semele - ale proč to nezkusit.....

Miloš_diakritický | Čt 3.11.2005 11:29:35

šeptal:

Vážený kolego,

není problém, rudoši válčí hned ve vedlejší ulici, mohu Vám zaskočit pro přihlášku. Nicméně jde o to, zda už nemáte zaplaceno ve Vašich poplatcích své MO....

S pozdravem sieg flaj Miloš Neo antiunionista

Rici - Profil | Čt 3.11.2005 11:28:56

kolego šeptale,

nevěš hlavu - nepárej si břicho - myslím, že by se někde určitě našel rekvalifikační odrostlého svazáka či začínajícího komunisty či dokonce PSVB.

Čest
Rici

šeptal - Profil | Čt 3.11.2005 11:19:04

MD:
Vážený kolego,

tak to jsem v průseru. Pionýrský šátek jsem znehodnotil uvázáním na vlečné lano při odtahu bouraného Opla a členské známky SSM jsem neplatil už od gymnaziálních let. Nevidím jiné řešení, než se přihlásit do kurzu harakiri.

S pozdravem zoufající šeptal

Miloš_diakritický | Čt 3.11.2005 11:13:36

šeptal:

Vážený kolego,

jako člen musíte vykonávat činnost, která se dá nejlépe vystihnout obhroublým hospodským dialektem "drž hubu a krok, nebo dostaneš fok" - to přinejmenším. Horší alternativou může býti vláčení Vašich názorů v jižních krajích, označení za narkomana (ono taky stačí jednou přečíst Stanovy a člověk si zkrátka musí šlehnout, jinak to s ním šlehne) a vůbec nejhorší pak může býti předvolání před soud, kde obhajoba je součástí obžaloby.

Takže milý kolego, šup do skříně pro pionýrský šátek a před zrcadlo trénovat pionýrský pozdrav. Já už se byl podívat na Letné, jestli s mávátkem tu štreku zvládnu pěšky.

S pozdravem Miloš Neo Matrix

šeptal - Profil | Čt 3.11.2005 11:02:57

MD:
Vážený z naivity vybředlý kolego,

tak jestli tomu rozumím dobře, z řady mě podobně naivních blbců jsi stačil vystoupit o chvilku dřív. Takže závěr - jako člen musím platit a nesmím se starat.

S pozdravem "nevědomost chrání" pako šeptal

Miloš_diakritický | Čt 3.11.2005 10:52:00

šeptal:
Vážený kolego,

tak to jste nebyl jediný, kdo si to myslel. Tak na to rychle zapomeňte a srovnejte krok. Nebo odevzdejte LEGITIMACI a táhněte mezi nečleny.

S pozdravem Miloš Neo Matrix

šeptal - Profil | Čt 3.11.2005 10:06:23

hraji: Měl jsem za to, že hospodaří s veřejnými prostředky.

macek | Čt 3.11.2005 9:58:34

Celí život mi můj táta říkal, abich držel svoje slovo. Kdiž jsem chodil do třetí třídi, slíbil jsem si, že nikdi nepoužiju tvrdé i. Zlá učitelka a ředitel se na mě smluvili a chtěli mě špatními známkami donutit, abich své přesvědčení změnil, ale vitrval jsem. Zvali mě na pohovor do ředitelni, ale tam jsem nešel, protože bi si mohli pořizovat zapiski, a to bi teda nešlo. A s vámi se taki bavit nebudu, protože vím, že bi jste mě přemlouvali a zrazovali mě od me filozofie, vi šmejdi, heč!

Miloš_diakritický | Čt 3.11.2005 9:14:52

šeptal:

Vážený kolego,

vidím to bledě. Paragrafů, které s přehledem eliminují ten Váš, je tam hafo.
Navíc se domnívám, že by to k ničemu nevedlo. Ve státě, kde nadpoloviční většina voličů jsou idioti, kteří by neměli mít právo vlastnit ani křečka, natož rybářský lístek, je možná lepší těmto pravdu neříkat - byla by to zbytečná a škodlivá námaha. A těch pár , kteří do té většiny nepatří, si to již stejně domyslelo, nic s tim nezmůžou, tak proč je zbytečně prudit ještě více ???

S pozdravem Českému rybo-equilibristickému svazu zdar Miloš Fullarmed

hraji - Profil | Čt 3.11.2005 9:11:21

šeptal: netuším jakou má tebou uvedený zákon a jeho paragraf souvislost s níže uvedeným.


§2
Povinnost poskytovat informace

§2 (1) Povinnými subjekty, které mají podle tohoto zákona povinnost poskytovat informace vztahující se k jejich působnosti, jsou státní orgány a orgány územní samosprávy a veřejné instituce hospodařící s veřejnými prostředky.

§2 (2) Povinnými subjekty jsou dále ty subjekty, kterým zákon svěřil rozhodování o právech, právem chráněných zájmech nebo povinnostech fyzických nebo právnických osob v oblasti veřejné správy, a to pouze v rozsahu této jejich rozhodovací činnosti.

§2 (3) Zákon se nevztahuje na poskytování osobních údajů a informací podle zvláštního právního předpisu.[1]

Jako že je RS orgánem státní správy?

šeptal - Profil | Čt 3.11.2005 9:05:04

Vidím to na zákon 106/99 Sb. Myslím, že podle § 2 to padá i na RS.

XAXAP - Profil | St 2.11.2005 20:55:06

Vazeny Otakare Brozi!

Dovolim si komentar Vaseho vysvetleni: PLANE VYMLUVY A STRACH !!! Kdybyste myslel vazne vase slova o ferovosti, ve vedeni svazu by nebyli lide, kteri napomahali aktivne bolsevikovi, lide, kteri hltaji penize nas vsech v ramci reprezentaci a neobtezuji se ani navstivit zavody, ze kterych vzchazeji reprezentacni clenove, ci jezdi po svete, a to BEZ jakekoliv jazykove vybavy, take lide, kteri nejsou schopni zajistit nezavisly pravni vyklad zakonu, ktere rybarstvi ovlivnuji atd. atd. Zato se tam deji zajimave veci :-) Vzhledem k tomu, ze mam k mnohym informacim velmi dobry pristup a ze ze sve pozice me informatory nemuzete odstranit, neobtezujte se prosim opetovnymi vymluvami.

Jeste o me uslysite, pane Brozi! Tomu uz se ale nevyhnete! Ja se velice tesim! :-)

Martin X A X A P I/I I-0 C Tomas
Praha - centrum

macek | St 2.11.2005 20:14:53

otakar brož> vážený pane, když jste tak zásadový, tak se těm lidem na té schůzce do očí opravdu podívejte, a neschovávejte se prosím za plané kecy. vaše životní filozofie je zde naprosto nerelevantní, nezastupujete zde totiž vlastní osobu, ale (předpokládám) ČRS.
hezký večer, marcel loreth

ZN - Profil | St 2.11.2005 19:51:44

OtakarBroz:

Vážený kolego,

v žádném případě nechci vyvracet vaši životní filozofii. Velice si cením, že snad jako jedinný z funkcionářů dokážete říci svůj názor, ať se někomu líbí či nelíbí a dokonce se pod svůj názor podepsat. Bohužel, slova "jsme tu pro Vás" jsem v minulosti slýchával mnohokrát. Nevěřil jsem jim dříve, nevěřím jim, bohužel, ani tentokrát. Velice si cením Vašeho příspěvku. Z tohoto důvodu nehodlám dál polemizovat přes internet, k ničemu by to nevedlo, jen k napadání a zbytečným půtkám. Rád bych se s Vámi osobně spojil a hledal odpověd na některé mé myšlenky.

S pozdravem
Zdeněk Neradil

Marcel - Profil | St 2.11.2005 19:32:02

Pane doktore, vaseho hlubokeho presvedceni se nechci dotykat. Pokud by bylo mozne sdelit mi jakoukoliv cestou (viz karta, nejlepe email)kontakt na jednoho jedineho "cinovnika", ktery bude ochoten se mnou diskutovat el. formou, budu vase pesvedceni sdilet castecene s vami.
Prozatim si budu stat za svym tvrzenim, ze nedelaji nic pro nas potazmo pro vetsinu svazovych reviru.
S pozdravem. Marcel Sotlik.

OtakarBroz | St 2.11.2005 19:10:41

Vazeni, niceho jsem se nezalekl ani necekam na zadne svetle zitrky. Dokonce jsem hluboce presvedcen, ze "cinovnici" CRS jsou tady pro Vas, pro nikoho jineho. Samozrejme, ze zalezi na kazdem z nich, jak se se svoji roli vyporada. Chci Vam pouze sdelit, ze jsem vzdy hral ferovou hru a vybiral jsem si ferove partnery. Pokud jsem ale zjistil, ze nekdo hraje nefer, a to se v tomto pripade stalo, pak jsem nikdy v zivote dale nepokracoval. Od takove filozofie nehodlam ustoupit a to je take jediny duvod, proc jsem zrusil nabidnutou schuzku. To je vse, co jsem k Vasi diskuzi povazoval za vhodne doplnit. A nemam duvod se nepodepsat vlastnim jmenem. Nemam se totiz za co stydet - nejen vsem rybarum se klidne mohu podivat do oci, nebot jsem nikdy nikoho z nich nepodvedl, nikomu neuskodil.
Preji vsem hezky vecer. O. Broz.

Rici - Profil | St 2.11.2005 8:42:38

Vážený kolego Miloši - autore,

bude mi ctí zviditelnit ilustruvanou formou Tvé myšlenky. V mojí emailové schránce je dostatek místa pro Tvé náměty.
Připoj prosím ještě to, co jsme načali při našem telefonickém rozhovoru přede dvěma týdny ohledně pokračování PT.

Čest jadernému výzkumu Rici vše v kartě

Miloš_diakritický | St 2.11.2005 7:51:34

Rici:
Vážený kolego rybáři, grafiku, ilustrátore,

mám pro tebe luxusní námět na nový komiks s názvem United Destroyer - máš zájem ?

S pozdravem Rozprášit Svaz na atomy Miloš Destroyer

Rici - Profil | Út 1.11.2005 21:21:37

Vážení kolezi,
jak již bylo sděleno budoucím soudruhem Milošiničem Diakritičeskovovem je i tento server sledován námi volenými i nevolenými nadkolegy.
Ze zde vysledovaných diskusí určitě tito nadkolegové usoudili, že musí při tvoření, schvalování kdysi připravovaného RZ a BP do těchto prosadit vždy opačné myšlenky, než zde byly při přípravě těchto dokumentů prezentovány.
Jak je viděti i pan doktor se zalekl a nechce býti veřejně spojen s žádnou aktivitou a přílišnou horlivostí a pravděpodobně stále čeká na světlé zítřky.
Proto navrhuji zde hovořiti zcela v protikladech.

P.S. Milý Milošiniči, slova blb a sranda by měla navždy vypadnout z tvé kultivované klávesnice.

Jan Rici Ritzinger
Rudá knížka je již skoro v tisku
Karta platí