Povolenka

Chtěl bych se zeptat, jak můžu dostat povolenku na mimopstruhovou, případně i pstruhovou vodu.Zatím chytám jen na soukromých revírech. Slyšel jsem, že potřebuji prvně nějaký lístek, pak lítat po všech čertech a pak ji teprve dostanete. Potřeboval bych přesný postup a taky kolik to vlastně stojí?
Autor diskuse: zanzar - Profil , 1.10.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

OG - Profil | Pá 23.8.2013 10:48:00

knedlicekA >> Celosvazová platí na všech revírech ČRS, celorepubliková platí i na revírech MRS

knedlicekA - Profil | Pá 23.8.2013 10:43:36

Dobrý den všem,
zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi Celorepublikovou povolenkou a celosvazovou povolenkou?
Nevíte někdo????

Véna S. - Profil | Po 3.10.2005 11:15:44

zanzar. Můžeš si také koupit povolenku pro nečlena svazu, ale je to pálka. Koukni sem:http://www.crsplzen.cz/povolenky.html.
Územní povolenky jedotlivých svazů se cenou liší, rozdíl 100 - 300 Kč. Ostatní jsou stejné všude. Příští rok budou celosvazovky asi o 100 Kč dražší.

zanzar - Profil | So 1.10.2005 18:51:41

Petrson: Chytám na rybníčku syna máminýho strejdy (je dost divnej) na českomoravský vysočině a různě po příbuzenstvu, ale hlavně na soukromáku táty mýho kámoše u Berouna.
Má tam pstruhy, siveny, kapry a nějaký ty perlíny a plotice.Tam mám slušný výsledky ale bohužel povoleno tam má chytat okruh asi jenom 10 lidí, takže s tímhle ti asi moc neporadím. Ale jsem si jistej že v okolí Prahy je plno soukromáků ale konkrétně nevím.

Petrson - Profil | So 1.10.2005 18:17:48

>> zanzar > tak to je fajn, štěstí přeje připraveným. Já zas na soukromácích skoro nechytám, ale cítím potřebu změny. Poraď prosím tě nějakej dobrej soukromák nedaleko Prahy, kde máš výsledky. Jinak přeji at ti to výjde ještě letos.

zanzar - Profil | So 1.10.2005 18:08:32

petrson:Já to tam zkusim, jo a s tim vercajkem......už všechno mám koupený asi měsíc. Zatim ale chytám jen na různých soukromých revírech, takže už si chci konečně zachytat někde "venku".
Jinak díky za rady

Petrson - Profil | So 1.10.2005 18:01:49

>> zanz-ib-ar :-))> to plně chápu, ale bohužel nemůžu sloužit. I když zrovna tam se často vyskytuji, přiznám se, že ani nevím, kde je břevnovská kancelář. Ale na Bělohorský za Pyramidou (v tvém směru - do Prahy) je vlevo slušná ryb. speciálka, tak při tom vyskočení můžeš už vybírat vercajk.

zanzar - Profil | So 1.10.2005 17:53:00

Petrson: A máš skušenosti s MO na Břevnově( Pod Drinopolem 6). Je to na mojí cestě domů a nechce se mi lítat po celý Praze, když můžu pro povolenku jednoduše vyskočit z tramvaje.

Petrson - Profil | So 1.10.2005 17:09:57

>> sharkcom > je to jak píšeš, normy stejné, praxe však jiná v každé MO. Já jsem míval dřív na P-ze 1 taky problémy, dědkům se furt něco nelíbilo, jednou bylo na placení brzy nebo chtěli všechno naráz, pak zase pozdě... Tak jsem je poslal do prdele, přešel do MO P-ha 5 - Radlice, kde už pochopili, že socialismus skončil a přistupují ke členům stylem "zákazník = pán". Z toho důvodu jsem ji taky zanzovi doporučil, protože vím, že ho tam neodbydou, přijmou ho hladce a ještě mu poděkují. Jóóó, není servis jako servis. Ovšem tebou popsanému průběhu chybí k dokonalosti snad jen to, že ti ho ta slečna mohla ještě vykouřit. Pak by to bylo na 300 %, bez chybičky a s bonusem.

Petrson - Profil | So 1.10.2005 17:01:59

>> zanzar > rozdíl je v tom, že s celo. můžeš chytat i na jižní Moravě (revíry samostatného MRS). Ceny jsou dospělácké, studentské teď z hlavy nevím, to bych kecal. Ale mrkni na ten odkaz, je tam určitě i ceník. Povolenku na středočeský si v Praze koupit můžeš, myslím, že i dokonce na jiné kraje (pak je výhodnější celosvazovka). Tak ať se ti to vydaří a berou nejen v Berouně.

sharkcom - Profil | So 1.10.2005 16:56:02

Tak já jsem šel na rybářský svaz v místě bydliště ( Cheb ) tam mě ,,poslaly domů,, že až na jaře. S tím jsem se nechtěl spokojit. Zvedl jsem telefon a Zavolal do Mariánských Lázní. Přívětivý hospodář mě oznámil, že není problém, když udělám testy... To mi trvalo asi 10 minut. Dostal jsem potvzení o provedených testech. S tím jsem šel na městský úřad. Tam mi 10 minut po pracovní době vlídná slečna vystavila rybářský lístek. Jel jsem spátky na svaz a tam koupil povolenku, zaplatil poplatky a hotovo. Tedy když jsou vztřícní lidé, všechno jde... Díky jim!

zanzar - Profil | So 1.10.2005 16:36:27

Petrson: Jaký je rozdíl mezi celosvazovou a celorepublikovou povolenkou a ty ceny, které udáváš jsou pro dospělé nebo mládežnické, protože jak se můžeš dočíst z mé karty jsem teprve student. A ještě otázka jestli si v MO v Praze můžu koupit povolenku na Středočeský kraj a ne pro Prahu.
Díky

Petrson - Profil | So 1.10.2005 15:36:34

>> zanzar > RL můžeš koupit na rok, na 3 nebo na 10 let, podle toho se mění cena. Nevím přesně, ale tuším na rok 200,-, na 3 za 300,- a na 10 za 500,- CZK. Ceny povolenek v Praze pro ÚS hl.m. P. za 550,- MP, pstruhová je vždycky tak o 2 - 3 sta dražší. Můžeš si koupit obě a chytat na všech typech vod. Dále taky celosvazovku za asi 1700,-, příp. celorepublikovou (vč. MRS) za přibl. 2.100,- Ceny ber jen orientačně, mění se kraj od kraje, liší se i ceny brigád v jednotlivých MO, ale obvykle se platí kolem 500,- ročně. Kolik za školení nevím, ale podrobné info seženeš na www.horkyjiri.cz - stránky radlické MO. Tam je dokonce i test otázek.

>> zdepa > nevím jak je to dle norem, možná máš pravdu, ale praxe u naší MO je taková, že po mě RL vždycky chtějí ukázat, i když se už trochu známe. Ale možná jsou rozdíly kraj od kraje, MO od MO...

zanzar - Profil | So 1.10.2005 15:07:21

Teď jsem se ještě díval na stránky rybářského svazu a myslím, že nepotřebuji celorepublikouvou povolenku, ale když jsi ji budu zřizovat v Praze, tak mužu jsi ji udělat, aby platila na středočeský kraj a ne na Prahu?

zdepa - Profil | So 1.10.2005 14:58:20

Petrson: postup správný, ale řekl bych, že MO ti povolenku může vydat i bez rybářského lístku. Ale bez lístku je ta povolenka k ničemu.

zanzar - Profil | So 1.10.2005 14:50:56

Takže prvně do Prahy do MO na školení. Pak zpátky na radnici pro lístek a pak zase do MO pro povolenku. Konečně to chápu. A nevíš ceny--lístek, osvědčení, povolenka ,a ještě, jak je to s tou mimo-pstruhovou a pstruhovou povolenkou. Můžu si udělat obě dvě najednou a jaký je to cenový rozdíl?
Díky

Petrson - Profil | So 1.10.2005 14:38:14

>> Zanzar > pro Rybářský lístek nutno zajít na radnici v místě tvého bydliště. Nejpre ale potřebuješ to potvrzení o absolvování školení, které organizují místní organizace ČRS. Pokud jseš z blízkosti Prahy a v tvém bydlišti ČRS nemá místní organizaci, bude pro tebe asi nejlepší se přihlásit v nějaké pražské MO - většinou ji má každý p. obvod (doporučuji MO na Praze 5 - Radlicích, Lidická 30 - nízké ceny povolenek a brigád, pro členy slevy v prodejně, spousta akcí atd.) Po zkouškách, zapl. nebo odprac. brigád a platbě poplatků ti vydají osvědčení, s tím musíš na OÚ pro RL, pak zpět do MO pro povolenku (bez lístku ti ji nemohou vydat). Jen pro úplnost dodávám, že členem ČRS být nemusíš, lze získat školení a povolenku i jako nečlen, ale je to několikrát dražší. Kdyžtak info ohledně pražských MO získáš na Malé Straně, na Kampě - v Sovových mlýnech, kde sídlí Územní Svaz ČRS hl. m. Prahy.

zanzar - Profil | So 1.10.2005 10:05:31

Laďa K: Dobře,ale já nebydlím v Berouně, jen tam v okolí chytám na soukromých revírech. Jinak bydlím v menším městě-skoro vesnice, blízko Prahy ale s tvé odpovědi nevím, kam mám vlastně jít. Jestli tady na Městský uřad nebo musim do Prahy(což by mi nevadilo) na nějaký konkrétní úřad........

Laďa K | So 1.10.2005 2:51:16

Z Tvé otázky předpokládám,. že začínáš a členem ČRS jsi nikdy ani jako dítě nebyl. Takže v první řadě si musíš zvolit, kde chceš členem být, t.j. vybrat si nějakou základní organizaci ČRS. Asi by bylo nejlepší přímo nebo co nejblíž místa bydliště nebo studia, protože Tě čeká jak školení nových členů, tak plnění členských povinností. Zároveň Ti sdělí patřičná data a ceny. Po absolvování školení, zaplacení známky, zápisného eventuálně úhrady za brigády si musíš vyřídit rybářský lístek (MÚ Beroun). Pro Tebe jako nováčka, který ještě lístek neměl, je povinností doložit, že jsi absolvoval školení nového člena. Po nabytí RL Ti hospodář MO může vydat povolenku. Ve vlastním zájmu kontaktuj MO co nejdříve, protože se může stát, že školení proběhne jen jednou do roka a termíny může mít každá MO odlišné. Ceny neuvádím, protože se jednak mění, jednak nevím, na jak dlouhou dobu (až 10 let) si budeš brát RL. Ale to Ti všechno řeknou na MO. S největší pravděpodobností budeš moci začít chytat v příští sezoně. Držím palce.