Čím krmíte kapry?

Jak už tady padla otázka:" Jaka je vase nejoblibenejsi privlacova nastraha??? " tak bych ji chtěl modifikovat a ptát se Vás: " Jaké je vaše nejoblíbenější/nejúspěšnější krmení na kapry, jeho dávkování, reakce ryb na něj, apod. Na mysli mám jak kupované tak i domáci směsi či jejich kombinace, dále i jednotlivé druhy partiklů,...
Autor diskuse: Raďošek - , 22.6.2001 kaprařina - nástrahy, návnady

Slavek | Čt 28.6.2001 21:37:05

Opět je vidět že ptači zob je problem hlavně ptačí zob jsou seminka cela na umleta tak asi jak je ptak vysere on taky nema v prdeli mlynek a kapr to rozhodně pozna protože na tom dně pořad po vytaženi krmítka něco zustane ne jen nějaky oblak rozpuštěnyho šrotu ktery mu nic neřika.

Slavek | Čt 28.6.2001 21:30:02

Martin.M Ono ono je rozdil jestli to semeleš nebo to zrni předem upravíš a pak to smichaš s kvalitní směsi ne jen to umlit .

Raďošek | St 27.6.2001 19:56:40

tak díky všem :)

fanik - Profil | St 27.6.2001 9:54:17

priste myslim treba jeste tyz den nebo den druhy... :)

fanik - Profil | St 27.6.2001 9:49:45

MM Bonduele z plechovky ale lepe z te sklenene lahve - tusim 460gr. - v tom skle je spousta nalevu coz je dobre, v plechovkach ho nikdy tolik neni. Jahodou dochucuji sam, bezne pouzivam klasicky jahodovy sirup (stavu nebo jak chcete) a nejlepe se mi osvedcil JUPI. Doda aroma i chut, ale temer zadnou barvu coz je nekdy dobre a nekdy ne, pokud tedy chci i barvu tak proste koupim pza 5 kacek potravinarske barvivo a pribarvim - staci skutecne spetka z toho maleho balicku. Nejjednodusi zpusob je ale nasledujici: Koupim kukurici ve skle, odsroubuji vicko, otevru posilovac Sensas Fraisix, naberu 1-3 kavove lzicky Fraisixu a pridam je ke kukurici, zasroubuji vicko, poradne dotahnu vicko a sklenici protrepu a otacim tak aby se posilovac dostal mezi vsechna zrna, necham aspon pul dne stat v lednici nekde dole :) Fraisix je jednak hodne aromaticky a druhak nam zrna i obarvi.
Pak zkontroluji spravnou silu vune a pokud se mi to zda malo tak zase pridam Fraisix, protrepu a mazu k vode :) Vemu si stejne mnozstvi nearomatizovane kukurice, stejne mnozstvi konopi (vareneho s jasne viditelnymi klicky!), stejne mnozstvi psenice (meke varene!), stejne mnozstvi repky (sparene), vsechno to promicham a 1/3 az 1/2 navnadim hned do lovneho mista, pak kazdych 20 minut prihazuji hrst at berou ci ne. Chytam na 3 zrna kukurice, coz je dosti selektivni, plotice radeji vybiraji konopi a psenici, sem tam dobnou do kukurice ale opravdu jen vyjimecne se snazi spolknout 3 zrna, v podstate to plati i pro ostatni mensi ryby, kdyz najedou kapri, tak jedou jak vysavace a sajou vsechno hlava nehlava ale nejradeji tu kukurici, pze je proste velka :)
Obcas se muze stat ze dejme tomu za ty 3-4 hodinky (to mnozstvi partiklu tomu odpovida) nechytnu kapra zadneho, ale priste jiste ano

Martin M. - Profil | Út 26.6.2001 22:09:41

fanik> co je "kukurice z plachovky jahodove dochucena" - pescaviva, sensas, nebo neco tvojeho?

fanik - Profil | Út 26.6.2001 9:37:42

Kapri me moc nezajimaji pze je chytam ikdyz nechci, ale kdyz je chci opravdu chytat, tak nepouzivam vubec zadne sroty apd. ale jen partikl a to aromatizovany a ochuceny.

Kukurice cukrova s plechovky
Kukurice cukrova s plechovky jahodove dochucena
Smes pro lesni ptactvo (len, repka, zob, oves)
Konopne seminko
Arasidy prazene nemacene (pulka drcenych a pulka celych)
Pripadne jeste psenice

Vseho stejne mnozstvi, vyhoda je ze takto je to mene lakave pro jine male druhy ryb a kdyz tak jsou to jen vetsi exemplare a to mi nevadi.

Overene vyzkousene... mohu dokumentovat nejednim letosnim kaprem od 60 do 70cm a nemluve o tech mensich, samozrejme nastrazujeme kukurici - 3 zrna na hacek c. 10 max c. 8, nebo ruzne kombinujeme - kukurice + kukurice jahoda + kukurice ci psenice + kukurice + psenice apd.. Nastraha musi byt vzdy na dne! :)

Kapri me fakt moc neberou, ale kdyz moje oblibene nejdou, tak je beru na vedomi...

Edgar | Po 25.6.2001 15:35:30

Mirek Saf.> No, ja mám takú skúsenosť, že keď som si pýtal vtáčí zob, obdržal som SENEGALSKÉ PROSO - to je množstvo takmer guľatých semienok na takej tyčke, čo vyzerá ako miniatúrny topol.
Čo pod tým myslia predavači u Vás?

Mirek Saf. | Po 25.6.2001 14:50:06

Prošel jsem hodne zverimexu a podobnych prodejen a divim se kolik variant ma ptaci zob , neni to obecny pojem jako chleba , pivo a pritom kazdy je jiny. Zajimalo by mne jake ma byt slozeni ptaciho zobu

Martin M. - Profil | Po 25.6.2001 11:31:25

MichalR> to mne ani tak nezajima, co z toho ma a nema, zajimalo mne, jaka je definice ptaciho zubu a jestli ji zna i kapr.

MichalR | Po 25.6.2001 10:55:40

Martin M.: prispevek od Slavka mel znit spise takto: Vyrabim vnadici smes pro komercni prodej, mam s ni opravdu dobre zkusenosti a uspechy, nejsou to jen reklamni reci. Slavek Recman.
Ja osobne to v tehle skryte forme neberu, mam rad primy jednani.

Martin M. - Profil | Po 25.6.2001 9:55:16

Slavek> lze pokladat kukurici, psenici, repku a vlocky za ptaci zob? Vzdyt kukuricna a psenicna krupice a pomleta repka se take pridavaji do boilie na bazi ptaciho zobu, ne? Je pro kapra opravdu rozdil mezi zlutym prosem v ptacim zobu a krmnou psenici pro slepice? Nechapu tvou poznamku s ptacim zobem, vzdyt to jsou taky jen obilniny a seminka, stejne jako srot.

Mario | Po 25.6.2001 9:38:28

Na priehradu (stojatu vodu): 1 diel kukuričny šrot, 1 diel pšeničný šrot, 1/4 dielu jačmenných klíčkov, 1/4 dielu mleteho hrachu, 1/4 dielu mletej slnečnice, 1/4 naklíčenej repky, tuto zmes pridať do rozmočeného chleba vypracovat na sypké krmivo pozor bez posilovacov a aróm tie to len pokazia, pri plávanej pridavam den pred tym zabarenu celu kukuricu s hrachom popripade s ryžovým šrotom

Slavek | Ne 24.6.2001 16:35:25

Jedině krmení K.P.R. Praha vice na www.webpark.cz/recman je to bomba už žadné ochucene šroty ale kvalitní směs na bázi ptačího zobu uspěšná po cely rok!!

pike | So 23.6.2001 11:07:05

Pri lovu na odhoz na stojaku pouzivame nasledovne slozeni krmne smesi (jde o plavackove krmeni): 3 dily kukuricneho srotu, 1 - 2 dily strouhanky, 1 dil ovesnych vlocek (muzou byt i pomlete), 0,5 dilu posilovace dle vlastniho vyberu, 1 dil kukurice z plechovky, 1 dil repky.