MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Vareni kukurice

JEdnoduchy dotaz - jak mam spravne uvarit kukurici? Ma se predem macet, apod. Za kazde info budu rad

Autor diskuse: Kubiik ®
Zařazeno do: všeobecné - nástrahy, návnady, 28.9.2005

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N Starc55 - ® Po 9.7.2012 10:24:53
Pallermo >> Někdo ještě po 48 h namočení přidá trošku jedlé sody, líp se uvaří a je pěkně měkká. Dělalo se to už před 50-ti lety. Staří rybáři nebyli žádní blbci, jak si dnešní mladí rybáři mnohdy myslí.
N Pallermo - ® Čt 12.4.2012 14:15:18
tak dneska sem to dal do kyble s vodou horkou a necham to tam dokud nezmenkne mrcha nejaky trik jeste .?
N Florish - ® St 11.4.2012 17:10:33
Kubiik - >> 48 hodin namočit apak uvařit... jednoduché
N Pvl - ® St 11.4.2012 17:07:02
jambo >> Skvělý nápad -pak že pořád stejně :o§)
N jambo - ® St 11.4.2012 17:05:41
Pvl >> tak můžeš třeba i v kotlině na ohni :-))
N Pvl - ® St 11.4.2012 17:01:38
jambo >> Jen aby ? :o§)
N jambo - ® St 11.4.2012 16:54:16
Dotaz starý 6 let , kuku se vaří taky pořád stejně :-)) hrnec, voda ,kuku a šup na plotnu .
N strecek - ® St 11.4.2012 16:51:03
Zdravím. Zpravidla kukuřici namočím min. na 24 hod.a potom vařím normálně v hrnci, papiňák nemám. Nechám vařit cca půl hodinky a pak to nechám do rána na plotínce, aby kukuřice pěkně nabobtnala. Pokud není ráno rozpraskaná, tak ji jěště jednou povařím cca 10 min. Raději chytám na měkčí a popraskanou kukuřičku.
Jinak když nemám čas, nebo zapomenu namočit, tak vařím stejně jako Pajda.
N Pvl - ® St 11.4.2012 16:46:35
Pallermo >> N šeptal - ® [Poslat soukromou zprávu.] Pá 30.9.2005 7:45:55
Vařím cca půl hodiny v papiňáku (pro Krušnohorce - Pepínův hrnec).Ani před tím nemusím máčet.




Ani před tím nemusím máčet.
N S&F - pescador - ® St 11.4.2012 16:46:06
Kubiik - >> Tady o tom myslím byla taky řeč ..

www.mrk.cz/diskuse.php?id=619906

www.mrk.cz/diskuse.php?id=5397www.mrk.cz/diskuse.ph​p?id=5397
N Pallermo - ® St 11.4.2012 16:42:17
šeptal - 30.9.2005 7:45:55 >> a to varis macenou nebo nemacenou
N Mirek S - ® Pá 30.9.2005 14:34:53
Pro vaření doporučuju dát na dno pařáček na knedlíky s malými dirkami, pak se nepřipaluje na dno. Namáčím aspoň den a vařím jen 1/2 hod. ale pak nechám hrnec zabalený do igelitu (vlhkost) a dek přes noc, ráno doleju vařící vodu a zase zabalím, večer pak je hotová. Hodně záleží na stáří a vysušení, několik let stará se musí vařit i 8 hodin.
N Abies Alba - ® Pá 30.9.2005 12:31:49
Hora: Díky :o)
šeptal: TAky se dá říci tlakový hrnec :o)))
N šeptal - ® Pá 30.9.2005 7:45:55
Vařím cca půl hodiny v papiňáku (pro Krušnohorce - Pepínův hrnec). Ani před tím nemusím máčet.
N Hora - ® Čt 29.9.2005 21:41:26
Abies Alba-na vaření dávám asi 2cm nad kuku, vařím v nerezu, smalťák připaluje, (mamina by mohla povídat) potom zakryju poklicí a nechám odstát.Na namočení přidám tolik vody, aby byla asi 10cm nad kuku.Pak ji v té samé vodě vařím.
N yardakh St 28.9.2005 20:19:40
Ja dam vecer do pulky thermosky suchou kuku a zaleju varici vodou a druhy den uvareno,voda jeste velice horka.Zda se to divny,funguje to.Pry i jina semena.To nevim.Nektera kuku popraskana,strazim je.Nejsou vhodna na dalkove nahozy,ale nablizko vice zaberu od kapru-vyzkouseno.Asi vice unika vune.J
N Abies Alba - ® St 28.9.2005 20:06:36
Hora: Kolik vody dáváš na jednu dávku kukuřice?
N pajda - ® St 28.9.2005 19:11:37
Tak zkuste toto. Ráno čerstvou, nemáčenou kuku dejte vařit. Jakmile začne var, vypněte, dejte poklici a nechte do večera přikryté. Večer případně dolejte vodu a znovu přivěďte k varu. Jak začne var, opakujte to co ráno. A nechte do druhého rána přikryto. Ráno budo uvařeno. Zrnka velké, nepopraskané. A ušetříte energii. Využijete i zůstatkovou setrvačnou energiii v zrnu. Často se mi stalo, že ještě druhý den ráno byl hrnec výrazně teplý.
N Hora - ® St 28.9.2005 19:02:20
Kuku máčím 72hod.a potom ji vařím půl hodiny a do rána ji nechám v hrnci.Vsákne všechnu vodu a můžeš s ní krmit i chytat na ni jak je měkká.3 dny je akorát, ale trochu nabude na objemu při vaření, tak s tím počítej.
N MrKos - ® St 28.9.2005 15:47:41
Vařím ji stejně jako Lubo a pokud chceš kuku používat také jako nástrahu tak není špatné proces ještě jednou zopakovat... Zrna popraskají a krásně absorbují tekutinu ( příchuť ) ve které vaříš....
N Lubo - ® St 28.9.2005 15:16:15
Kukuřici namočím na 24 h. Dám do tlakového hrnce a vařím dokud pára nezačne syčet. Pak vypnu sporák a nechám kukuřici tzv. dojít až se tlak v hrnci úplně uvolní. (cca 2h). Kukuřice je potom měkká, ale zrno zůstane celé a nepopraskané. Pak pěkně líta při krmení prakem nebo kobrou.
N Cerebro - ® St 28.9.2005 14:22:54
já ji nechám 24hodin máčet a pak vařim dokud, když kukuřici rozříznete tak nesmí být bílá.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | nástrahy, návnady ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPruty na dírky ICE Fish

Jednoduché a cenově velmi výhodné pruty na dírky.


akce, rybareniPelzer Executive Double Rod Sleeve 12ft

Za 1 499 Kč s DPH.
Kvalitní pouzdro na 2 pruty 12ft vč. navijáků. Extra silné polstrování, špička i spodek pouzdra jsou vystužené všitým plastem proti poškození choulostivých částí prut, extra velká kapsa na navijáky typu "long cast", neoprénové držadlo, celorozepínací zipy po celém obvodu pouzdra


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Gammarus -Žďár nad Sázavou Gammarus -Žďár nad Sázavou

Žďár nad Sázavou, Nádražní 464