Koloděje nad Lužnicí

Chtěl bych se zeptat,jestli někdo chytal na Lužnici v obci Koloděje nad Lužnicí.Dnes jsem jel okolo,zdalo se,ze tam voda moc netáhne a řeka tam vypadala pěkně.Chtěl bych se zeptat,jaké se tam dají chytit ryby(druh,velikost),čím bych měl krmit a jestli vůbec má cenu tam jezdit:-)Chytám jen feeder a plavačku.Díky za odpovědi
Autor diskuse: Kolči - Profil , 23.9.2005 všeobecné - revíry, cestování

rybomil | Po 26.9.2005 8:43:45

Pod Červený mlýn jezdím mnoho let. je to tam spíš na plavču a vláčku, ale téměř trvalý problém s kolísáním vody.V létě mnoho rybářů, hluk od kempů a rekreantů a to není moje parketa.Tudíž nejvíce tam jezdím před a po sezoně rekreace. Nejen s mými úlovky to tam jde rok od roku hodně z kopce. Některé party, které tam jezdili roky už tam kvůli tomu ani nejezdí.
V Kolodějích a nad nimi moc proud není, záleží na momentálním stavu vody v Lužnici a Vltavě, odpouštění z Kořenska. Může nastat i varinta zpětného proudění vody z Vltavy do Lužnice, pokud Kořensko hodně zapikolují a Lužnicí teče opravdu málo.

myron - Profil | Ne 25.9.2005 10:31:47

Voda je to suprová. Klasické cejnové pásmo. Zastoupeny jsou tam snad všechny druhy ryb. Lepší jak píše Azbest je pravý břeh, i když cca 0,5 km proti proudu je na levém břehu také špičkové místo, ideální pro feeder. Autem je tam " dobře utajená zkratka", tak je lepší sbalit pingl a jít podél vody. CCa 2 km proti proudu je další fajn místo - jez Červený mlýn, ke kterému se dostaneš odbočkou z Nuzic. Chceš-li vědět více, napiš na e-mail, ať šetříme prostor...

Azbest - Profil | So 24.9.2005 11:18:09

Lepší je pravej břeh.Na feeder dobrý a na plavačku taky.Kapr,cejn a skoro všechno.Velký karasi
(kolem 40).Mraky komárů,ale ty už teď daj pokoj.

Hora - Profil | So 24.9.2005 0:17:32

Jo a velikost ryb, kapříci do 60cm(ale vím že tam byl uloven i 103cm), cejn v. kolem 50cm, lín kolem 30cm.Doporučil bych spíše druhou stranu, kde je více stromů.Je tam hlubší voda a není tam skoro žádnej proud, horší přístup, ale méně rybářů. Nástraha kuku,červi,rohlík,do krmiva více partiklu.

Hora - Profil | So 24.9.2005 0:00:09

Byl jsem tam naposledy asi před třemi nebo čtyřmi roky a povodeň tam určitě udělala své.Nad mostem jsme s kolegou chytali na položenou a feeder .Dno je tam hlinitopísčité a jsou tam kameny velikosti pěsti,střed toku je vyvýšen asi o 30cm,kraje jsou bahnité a hlubší.Z levé strany proti proudu jsou u břehu kameny.A o víkendu zvědaví kanoisté,co nedaj pokoj bójkám na zakrmených místech.Z ryb je tam kapřík,cejnek,cejn,podoustev,amur,lín.Proud slabší,záleží na počasí a vypouštění rybníků.

Kolči - Profil | Pá 23.9.2005 16:27:05

rybomil:a jakej je tam proud?Me se zdalo ze skoro zadnej,ale videl jsem to jen z projizdejiciho autobusu,takze nevim

rybomil | Pá 23.9.2005 7:54:04

Kolči: Přímo nad mostem v Kolodějích se pořádaly dříve plavačkové závody, občas tam vidím někoho s děličkou, přímo u chatového tábora Vltavín. Místní chataři tam chytají kapry i nad 7 kg poměrně dost. Mám odsud z dob mé kaprománie 9kg.Hodně se chytá na kuku a hlavně bramboru, to víš dědové jsou šetřílkové.Jinak samo všechny běžné druhy ryb snad mimo parmy a mníka.. Vyhlášený úsek na boleny a sumáky.Bacha, ať někomu " nevlezeš na flek " jsou pěkně nerudný.