Muškaříte s potápivými vlasci?

Zajímá mě, jestli někdo z muškařů používá potápivé vlasce (např. Navy Blu od Tubertini), např. při lovu na sucho, rozence či mokrou blízko pod hladinou... Pokud je někdo vyzkoušel a zavrhnul, tak proč?
Autor diskuse: LEVIT - Profil , 12.9.2005 muškaření - náčiní, doplňky

Bruno.fly - Profil | St 14.9.2005 20:10:23

Čau Tome. potápivý vlasce nepoužívám a jejich funkci v podstatě plní i fluorcarbonové vlasce, bo jak jistě víš, maj větší hustotu a jsou schopný malou suchou mušku sundat pod hladinu.........

Pike | Po 12.9.2005 9:28:12

Nemuskarim, bo tomu neverim. Pri plavacce jsem potapive vlasce pouzival pri lovu s anglicakem (jo, to bylo davno) a stejne si ten vlasec musel nejdriv dost razante zatahnout prutem po vodu, abys prolomil tu vodni blanku. U male jepicky je to k nicemu, to zatahovani. U rozencu z brutalniho mnozstvi CDC by to mozna vyznam melo, tam ten rozenec vyplave zpet.
Jinak na rychlejsi vode s tim plovoucim vlascem neni problem, na oleji by to roli hrat mohlo. Jinak kdyz uz neco, tak vlasec zkusim dobre odmastit, hned si dnes musim skocit pro zubni pastu. Fluora ci perlicka je pry nejlepsi.-) Jinak pri strhavani vlasce a snury pri nahozech pro zabraneni brazdeni musky se mi casto (delam to umyslne) podari vytvorit pred muskou takovy mustek z vlasce, kdyz asi 5 az 10 cm pred ni udela vlasec takovy obloucek, takze neni vlasce u musky na hladine. Pokud voda netece rychle a neni to frcak, tak v kombinaci s dobre posazenou a umistnenou muskou vidim vetsi uspesnost pri zaberu.
A jeste k tematu. V dobe, kdy jsem potapive vlasce pouzivat, tak mely snizenou pevnost oproti vlascum normalnim. Tot dalsi duvod, proc je nepouzivam. Dnes muze byt ale vsechno jinak, mi je to ale fuk