návnadu a nástrahu na řeku s mírným proudem

Může mi někdo poradit vhodnou návnadu a nástrahu na řeku Lužnici s písčito-štěrkovým dnem s mírným tahem vody s hloubkou 2-3m v letním období?Jde mi o to,aby návnada neodplavala při zakrmování a stáhla především kapra a velkého cejna.
Autor diskuse: Standa - Profil , 8.9.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

Standa - Profil | Út 13.9.2005 21:46:26

vojo,dík za dobrý rady.Určitě to zkusím.Vypadá to zajímavě a pokud se to osvědčí,dám vědět.Pokud ještě na něco přijdeš,klidně to napiš.

vojo - Profil | Út 13.9.2005 20:39:32

Este jeden typ,pouzival som v minulosti na Vahu:2-3 dnovy chleba rozkrojime na polky,striedku vydlabeme,namocime,vytlacime,zmiesame s varenou kukuricou a psenicou,naplnime chleba,dobre poprevazujeme,zatazime a hotovo.Treba to tak poprevazovat,aby sa vytvorilo hustejsie mriezkovanie.

Tonys | Po 12.9.2005 16:00:07

jednoduše do sí´tovky na špagát,nebo něco podobného a do síťovky po babičce se toho vleze víc,třeba pečivo

vojo - Profil | Po 12.9.2005 14:57:58

Standa:) tak toto funguje spolahlivo! - krmne pagace:Použijeme 4l železný hrniec(smaltovaný). Vložíme 3 až 4 hrste kukurice, zalejeme vodou a varíme tri hodiny. Potom vložíme tri až štyri hrste pšenice a varíme do zmäknutia. Podľa potreby dolievame vriacou vodou tak, aby bola asi 1 cm nad obilniny. Ďalej vsypeme, za stáleho miešania, hrubý pšeničný šrot, asi tri hrste. Potom pridáme toľko kukuričnej múky, koľko zmes znesie, to znamená, kým bublinky vystupujú už len po bokoch. Zložíme z ohňa, do stredu vložíme kameň a necháme do rana odstať. Okraje povolíme nožom a vyklopíme. Zmes môžeme počas varenia ochucovať podľa potreby

Standa - Profil | Pá 9.9.2005 22:22:14

A boillies odfrčelo asi hned a dlouho na krmeným místě nezůstalo.

Standa - Profil | Pá 9.9.2005 22:17:54

Jde mi hlavně o to,aby návnada zůstala po nějakou dobu na určitém místě a nevzal ji hned proud,neboť jak píše george,dno je čisté,bez překážek a prohlubní.Zkusil jsem i přidat hlínu a do koulí menší kameny,ale mám obavy,že po rozpuštění všechno vezme proud a místo je čistý.Zakrmoval jsem i z lodě několik metrů proti proudu,ale výsledek nebyl nijak valný.

zubáč | Pá 9.9.2005 7:41:20

Miras: Nevím co tím básník mínil, ale v takovýchto podmínkách se mi osobně chytá tak jk píšu, pokud samozřejmě neměl Standa na mysli čistě boillies...

Miras - Profil | Čt 8.9.2005 16:02:42

george: o.k., přesto si myslím, že můžeš chytat z konkrétního místa a krmit např. z lodě nad ním. Chytal jsem na podobném místě na Jizeře a záběrů jsem měl poměrně dost (na boilies), tím nevylučuji, že to, čím jsem krmil, nemohlo splavat až do někam:-))). Boilies nemusí být vždy kulaté - mohou to být i kostičky nebo takové polštářky.

george - Profil | Čt 8.9.2005 14:36:33

Miras - sorry, asi jsem to špatně napsal a nakonec se musím přiznat, že vím o jaké místo mu jde. Já tam vláčel z lodě. Mírný proud tam je, ale řeka tam má tah v celé šíři a po prozkoumání dna je jasné, že návnada se tam jen tak neudrží. Dno je tvrdší s pískem a je bez lavic, prohlubní a překážek. A jde o konkrétní místo, páč jseš tam limitován vlastním pozemkem a pruhem mezi vegetací do vody. Takže na jedno místo na řece a ne 15m nahoru nebo dolů. Opravdu možné kaprařské dilema nebo otázka náčiní s krmítkem, např. feeder?

Miras - Profil | Čt 8.9.2005 13:17:40

george - v zadání otázky je mírný proud, takže toho co popisuješ bych se nebál.

george - Profil | Čt 8.9.2005 10:26:44

Miras - co v místech, kde je proud neustálý a návnada bude mít tendenci splavávat až do míst nějaké první překážky na dně? Myslím, že mu jde o to, aby ji udržel na jednom lovném místě.

Miras - Profil | Čt 8.9.2005 8:40:11

zubáč: otázka se týká kaprařiny:-)))
Standa: kukuřice, tygří ořech, cizrna, pelety, boilies - možností je mnoho a způsob jak dostat návnadu na dno se vždy najde - nejčastěji stačí jen zakrmit pár metrů proti proudu, aby ti vše splavalo do požadovaného místa.

zubáč | Čt 8.9.2005 6:54:37

Velmi záleží jakým zpusobem chytáš. Při plavané ti splavování návnady ani moc nevadí i při feedru moc ne - dáš delší forpas a vybaveno, jen při klasické položené je to problém. Nástraha je poměrně jednoduchá aspoň podle mého názoru - kukuřice s kostními červy nebo hnojáček, s návnadou je to trocha horší, je potřebné přidat jako zátěž zeminu... kolik to záleží na síle proudu ...