Porybní a jejich chování - jaké máte zkušenosti?

...
Autor diskuse: SBF - , 14.6.2001 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Rudina - Profil | St 14.8.2019 7:58:14

Willow >> ty máš nějaký mindrák, že tu furt píšeš něco o Pražácích??

Mrknato - Profil | Út 13.8.2019 23:41:50

Willow >> Víš, velká sranda je, že zákon v §13, odst 9 říká, že uživatel si může popřípadě stanovit v povolence BPVRP. A nic víc..........
Pokud by zákon skutečně chtěl, aby uživatelé svévolně měnili právní předpisy, tak uvede zcela konkrétně co mohou měnit, stanovovat. Stejně, jako to uvedl v případě zmocnění prováděcímu předpisu (vyhlášce) v §11 odst. 10 a §13 odst. 11, nebo vyhláška na konci přílohy 7 (uživateli).

Jestli někdo tvrdí, že provádíme lov jako součást VRP podle právních předpisů, pak to v případě interních BP není pravda i když v §30 odst.1 písm, f) je zmínka o bianko přestupku, který de fakto vyhláška ani neví čeho se má BP týkat. Proto je podle mě nutno BP podložit nějakým konkrétním právním předpisem, jako to je třeba na TO7 s mírou pstruha obecného 27cm a hájením lipana.

Willow - Profil | Út 13.8.2019 23:17:10

Mrknato >> BPVRP
Paragraf 13 odstavce 9 /1....

Mrknato - Profil | Út 13.8.2019 23:10:39

Willow >> Nejde ani o to co pouštíš, ale mě zaujalo že na TO7 má uživatel výjimku RO na míru pstruha obecného 27cm a ta výjimka není uvedena v BP a na ostatních revírech to řeší BP bez výjimky, také 27cm (interním předpisem)?

Tobě nepřijde divný, že volaktoré výjimky uživatel uvádí v BP a volaktoré ne? Mně to přijde divný.

Něco podobného tady na MRKu psal i Hýbner. Na několika "jeho" revírech, kde je hospodář má údajně BP spolu s výjimkou RO na K70, ale na ostatních revírech to MO Stč.svazu řeší pouze interním předpisem (BP nez výjimky).

Willow - Profil | Út 13.8.2019 21:53:45

Mrknato >> Ubožejší otázku jsem dlouho nedostal.🤮
Míra pstruha potočního je 27 cm.
Všechny pouštím.
Mám míru kolem 40 cm.
To už je ryba která více vodě vezme,než dá.
Ryby nejím.
Moje děti jo.
Co tam máš dál?
Adresu top advokáta za tu ostroretku neznám,ale sazba bude tučná.
Stejně jako každého PhDr. třeba jménem Ličko.
Ještě bych něco napsal pro Pražáky,ale udělat z vyjádření právníka precedens,to umí jen MRK.??!!
To,že soud rozhodne jinak,bude brutální pád držkou na asfalt.😁😁

milanpindryc - Profil | Út 13.8.2019 9:30:53

Mrknato >> proc bys to delal?

Mrknato - Profil | Út 13.8.2019 7:59:20

Willow >> A ještě jedna otázka k BP. Když ulovím na T.Orlici7 pstruha obecného 26cm, mohu si ho ponechat? Aby mě místní svazomilice nechtěla připravit o povolenku?

Mrknato - Profil | Út 13.8.2019 6:54:46

FRANK71 >> To spíš, jestli ta RS pochopila úkoly, které jí stanovil předseda MO s pseudohospodářem. ...... Měl jsem tu "čest" telefonovat s p. Pohlem ohledně muškařského pásma v Žamberku, které nebylo uvedeno v soupisu revírů, ale jen a pouze označeno ceduleni u řeky....... a to bys nevěřil jak vyhrožoval a chtěl sbírat povolenky. Až jednatel Vč.ÚS se mě za něj jako omluvil, s tím, že konal v rozporu se zákonem i BP. Ale ten Pohl je tam furt, ve svazu i na územním svazu a proč, no protože je to člověk na špinavou práci.

A jen tak cvičně, kde v zákoně a vyhlášce je uvedeno, že uživatel si může stanovit nějaké "muškařské pásmo"? Tuto kompetenci nemá ani RO! Ale svaz, ten jo, asi jo, když na to má lidi, odborníky ....((((((

Bachy - Profil | Po 12.8.2019 21:12:35

tomik1 >> samotné zavádění K70 všude možně dělá rybářský svaz jen proto, aby se ty ryby fotily, k čemu jinému by pak byly... Stejně tak zavádí úseky CHaP.

FRANK71 - Profil | Po 12.8.2019 20:50:37

Mrknato >> záleží jestli člena RS dobře pochopil.

nofish - Profil | Po 12.8.2019 12:13:15

tomik1 >> pravidla musi byt usita na ty blbce, ne na ty hodne, to je snad jasne.
S poustenim na me nechod, at si kazdy pousti jak chce, hlavne at rybu neposkodi. Ale cpat to lidem je blbost. Rybolov je proste rybolov. Taky nezabiju vsechno, ale zrovna u kapra se pocita, ze je to jidlo, proto se jich vysazuje tolik.

Mrknato - Profil | Po 12.8.2019 11:15:41

FRANK71 >> Kolega Willow nám tady demonstroval, že rybářská milice s odznakem RS může kontrolovat a zadržovat povolenky za cokoliv, stačí, když to posvětí strejci v MO a je to. Prdel je to, že do povolenky si může uživatel stanovit cokoliv, třeba že země je placatá a z jejiho okraje se nesmí lovit a od vydrážděné RS která to bude kontrolovat v nejhorším dá svaz ruce pryč........ To ale už prdel není.

tomik1 - Profil | Po 12.8.2019 11:15:25

nofish >> No a jsme zase u toho prostě doba pokročila chvála bohu a jsou rybáři kteří loví pro zábavu a pocit z lovu. A pokud se povede zajímavá ryba tak si jí prostě vyfotí a šetrně pustí. Musím říct že jsem ještě neslyšel že by někoho RS pérovala za fotku ale podle některých je fotografování úlovku těžký zločin. No a to focení bez úmrtnosti no stane se většinou špatnou manipulací a pádem ryby na zem tak pro to jsou ty hluboké podložky tam si ryba neublíží. Viz opakované úlovky velkých ryb a ryba žije . Vše je to o lidech pokud je někdo hovado a neumí se o rybu postarat i na břehu tak opravdu ať ji dá za uši a hotovo. Jenom mě napadlo a je to spoustu let v rybářství byly fotky trofejních ryb a už i třeba před 20lety tam semo tamo bylo napsáno vráceno vodě. Sice úspěšný rybář byl za exota ale to je max všechno a ostatní byli rádi že mají šanci tu rybu znova chytit. Nějak divně se pokroutilo myšlení a bohužel i rř zřejmě nabádá k tomu ber co je dovoleno jinak budeš mít problém.

FRANK71 - Profil | Po 12.8.2019 10:56:13

Snad to konečně pochopí i kolega Willow.

nofish - Profil | Po 12.8.2019 9:36:15

Rudina >> je v rom vsem nehorazny bordel. Ale jak se rika porad. Na sjednoceni aa zjesnoduseni pravidel neni zajem a porad se vymysli dalsi a dalsi silene texty, ktere by mely neco upravovat a doplnovat. Nejvetsi sranda je, ze i kdyb prijdes o povolenku protipravne, obhajis to a dostanes ji zpatky, nezachytas si do projednani prestupku a spravni lhuta je dlouha....
Nedivim se spouste lidi, ze se porad ptaji, obcas se v tom uz nevyzna ani ten, co to napsal.

Mrknato - Profil | Po 12.8.2019 9:21:08

Áá, další z prznitelů rybařiny.....co se domnívá že duo kapř je už moc.....))))

hraji - Profil | Po 12.8.2019 9:17:05

Mrknato >> Pavle, je pondělí, otevři krabičku s písmenky Po a ty prášky dobře zapij větším množství vody. ;-)

Mrknato - Profil | Po 12.8.2019 9:12:13

Rudina >> No a tady vidíš, že RS se domnívá, RS je úkolovaná, strejci ve svazu vymejšlí hovadiny, blbnou členi... Takovou RS zrušit, zavřít a uživateli revírů odejmout VRP...... až tam vede zpupnost svazu při prznění rybářské legislativy.....
Edit: svaz, uživatel, RS nemá úctu k zákonu, nectí ho a jak to samé může vyžadovat o rybářů?!!!

Rudina - Profil | Po 12.8.2019 8:42:52

nofish >> myslím, že tady je na to odpověď přímo z míst nejvyšších

Dotaz č.7, kategorie "Rybářský řád a legislativa"
Dotaz: V Rybářském řádu je uvedeno: (2) Vyskytují-li se v pstruhovém rybářském revíru i jiné ryby než lososovité nebo lipan, je povoleným způsobem lovu a) u nedravých ryb lov na položenou nebo lov na plavanou pouze na nástrahy rostlinného původu, Na základě této citace se RS domnívá, že při lovu ryb lososovitých na umělou mušku nebo přívlačí (se zakroužkováním datumem) si lovící nemůže ponechat ulovené ryby z kategorie jiných než lososovitých (v případě Ohře nejčastěji parma, kapr, cejn). Navrhuji doplnit bližší podmínky lovu ryb o ustanovení, kdy osoba provádějící lov v P vodách na umělou mušku nebo přívlačí musí jiné než lososovité nebo dravé ryby vždy vrátit do vody.
Odpověď: Ve smyslu § 17 vyhlášky č. 197/2004 Sb., v platném znění, může osoba provádějící lov ryb v pstruhovém rybářském revíru použít následující způsoby lovu ryb: a) lov přívlačí od 16. dubna do 31. srpna, b) lov na umělou mušku od 16. dubna do 30. listopadu, c) v případě lovu jiných ryb než lososovitých je povoleným způsobem lovu také lov na položenou nebo lov na plavanou, a to pouze na nástrahu rostlinného původu. Znamená to, že na pstruhových rybářských revírech může osoba provádějící lov ryb lovit všechny druhy ryb (lososovité, kaprovité, dravce atd.) pouze na přívlač a na umělou mušku, a to samozřejmě ve vymezeném období. Ve smyslu bližších podmínek výkonu rybářského práva na revírech ČRS je ještě možnost lovu ryb na přívlač a na umělou mušku na pstruhových rybářských revírech omezena na 3 dny v kalendářním týdnu. Tedy bez omezení druhů ryb. Pouze se omezuje způsob lovu. Pokud osoba provádějící lov ryb uloví na pstruhovém rybářském revíru 20. června na umělou mušku např. parmu 42 cm, může si jí ponechat. Důležité je v tomto případě dodržovat dobu hájení, nejmenší lovnou míru a denní limit ponechaných ryb. Lov na položenou nebo na plavanou je na pstruhových rybářských revírech povoleným způsobem lovu pouze v případě jiných ryb než lososovitých. V případě, že na plavanou uloví osoba provádějící lov ryb lososovitou rybu (např. sivena), musí jí šetrně pustit zpět do vody. Lososovitá ryba byla ve smyslu vyhlášky ulovena na nepovolený způsob lovu lososovitých ryb na pstruhových rybářských revírech.
Odpovídal: Ing. Branislav Ličko

nofish - Profil | Po 12.8.2019 7:44:26

Willow >> ja pochopim urcity usek. U nas jsou taky treba mistenkove, kde jsou upraveny pravidla a bere se proste pstruh, nejsem si jisty jestli lipan a tim to konci. Tlousti vsem pres zabitim a vhozenim do kopriv upadnou a uplavou. Ale ty vase upravy mi pripadaji fakt nesmyslne a nedomyslene. Nechapu proc bych nemohl jit na mouchu na oukleje do konzeevy, nebo zkusit uvlacet parmu, kdyz tam bude. Takhle aby si clovek najmul 4 pravniky, nez pujde na ryby.

Mrknato - Profil | Po 12.8.2019 6:54:42

Willow >> A to, co se tady odehrává je jasným důvodem, proč by BP měly být stanoveny v povolence (jak předjímá zákon) JEN a pouze na podkladě právního předpisu (viz např. technické prostředky k lovu, výjimky RO). Byl by to problém? Byl, protože by čilimníci přišli o moc a svoji důležitost. To samé platí i o RS, která se nechá manipulovat a vykonává jako osoba úřední činnosti, ke kterým nemá pravomoc.

A na závěr právní minimum. Člověk, fyzická osoba může činit vše, co není právním předpisem zakázáno, naproti tomu úřady, osoby úřední, spolky, tedy právnické osoby mohou činit pouze to, co jim zákon umožňuje. To jsem nevymyslel já..... ale je to tak.

Edit : Jo a k tomu pouštění. I na pstruhovce a i v muškařských pásmech se pouští, ale sračky z ČOV, proplachují se. Jak to zjistíš? No třeba tak, když budeš čistit česla na MVE, nebo náhle čistá voda za slunečného dne zešedne a začne smrdět jako žumpa.

Willow - Profil | Ne 11.8.2019 21:51:41

nofish >> neser.Plotice na pstruhovce se pouští, protože. ......
Paragraf 17
A čti,jinak to rozmetá i rybáře,kteřì si myslí,že mají pravdu + BP VčÚs a jsi v prdeli,tedy bez povolení.A to legálně A pak vyfasuješ 2 roky mimo VčÚs na celosvaz povolenku.To bude divenì.😁

nofish - Profil | Ne 11.8.2019 21:38:13

Willow >> žádný problém,
ps: hele máme tak takové úseky, al je to psané pro blbce, co můžou a co ne. jsem rád že nemusím chytat u vás. Je to ten předěl mezi čecháčkama lidma :-D
POdívej se, co jsi psal před chvílí, úplná blbost, ani nevíš, kam a jak se řeší hlášení o přestupku, když bude vše jak má, blb si nezachytá... ale RS školená někde na schůzi, když má hlídat dodržování zákona a vyhlášky, ne co se domluví na schůzi, je peklo...
A vůbec tě radši nebudu zasvěcovat do toho zmatku, jak to je, jestli chytáš na územní povolenku hostovku, nebo celosvazovou, celorepublikovou.... letos se jim to tuplem povedlo.
čekal jsem spíš odpověď jak je to s tím kroužkováním, když půjdu na to muškařské, na mouchu, chytat plotice...

Willow - Profil | Ne 11.8.2019 21:29:44

Honza7 >> Nevíš a nevíš a píšeš.Kazdý Ús má svoje pravidla a tam ten bordel
začíná.
PS .Přijeď si k nám přisvojit ostroretku na mušku a na pstruhovém revíru a ještě v muškařském pásmu.Budeš brečet,neznalost neomlouvá.Asi tak.Prijdeš o noty
A pak začnou na MRKu kecy...Za co???

FRANK71 - Profil | Ne 11.8.2019 21:26:09

Willow >> tak jo.

Willow - Profil | Ne 11.8.2019 21:22:29

nofish >> U Vás a u Nás to je ten problém.🤔

nofish - Profil | Ne 11.8.2019 20:58:05

Willow >> ps: nesmíš dát na řeči co slyšíš. MI tu loni jeden velký frajer a vláčkař století psal, že není problém, dostat povolenku zpátky, když ti ji seberou... od té doby jsem si na 100% jistý, že tu píšou postižení... když vím, o jaký případ šlo a blb ti bude tvrdit, že se u nás jen tak vrací povolenky.... zapomeň na to, ženěkdo pytluje ryby ve velkém, pokud ano, napráskej ho, hodně dlouho si nezachytá.

FockeWulf - Profil | Ne 11.8.2019 20:47:47

Honza7 >> Všichni jsme tu nevině:)

nofish - Profil | Ne 11.8.2019 20:47:30

Willow >> chodíš na kontroly? Běž na ryby, když vidíš, že někdo něco chytil a bral to, dej mu deset minut, běž se podívat, jestli to má zapsané.