Lovci samotáři ?

Neočekávám žádný zvláštní průlom v této otázce.
Proč právě pouze sám na lovu ????
Autor diskuse: Aal - Profil , 17.7.2005 všeobecné - techniky lovu

MrKos - Profil | Po 18.7.2005 16:42:29

občas když nemám na lidi náladu vyrazím k vodě taky sám.. však stává se to však ojediněle tak jednou za pět docházek... nemyslím si že dva, tři rybáři by chytili toho až zase o tolik méně... pokud tedy nechytají pod nohama a nepořvávají na sebe... takže se dá i v malé skupině lidí zachovat klid a pohodu u vody... záleží na přístupu.. :-)

moll2: ale jsou :-))
http://www.mrk.cz/search.php3?kde=cleni&kw=Děčín

Miloš_diakritický | Po 18.7.2005 16:06:32

Průlom to možná nebude, také to nemusí být pravidlem na všech revírech, nicméně....na Berounce v okolí Radotína zaznamenán další případ přepadení rybáře "samotáře" dvěma ukáčkama s nožem v ruce - Daváj rýbu...sice to ustál (má slušnou tělesnou konstituci), ale nic příjemného to prý nebylo..

moll2 - Profil | Po 18.7.2005 16:00:39

proč..no jak je psáno níž...samota je někdy mnohem lepší něž cokoli jinýho...a tyky protože nikoho do party nemám... je fakt že mám občas chuť vyrazit ve více lidech,ale kde brát když nejsou??? Děčínsko...:-)))

Pike | Po 18.7.2005 13:04:56

Nejradeji chodim na ryby s panem Slamackem. Kdyz jdu s nim, tak vetsinou chytnu malo ryb a zrovna to nebere, ale krasne se projdu, krasne si zahazim a docela casto se i kvalitne najim. Proste pohoda, zadny stres a mamon po fotce s kaprim prasatkem.

G.Moolis - Profil | Po 18.7.2005 12:30:31

Sám chodím na potoky a pak většinou i s muškou kamkoliv. prostě proto, že tam sám být chci. Bobkařit chodím nejradši s parťákem, je víc času probrat věci okolo.

Honza Pok. - Profil | Po 18.7.2005 9:01:57

Samotu na rybách vítám, v práci i doma jsou stále nějací lidé :-), tak si tam v klidu lenoším. Nejraději mám chytání potmě, to trénuji základní smysly... Dupot ježka, zalovení ondatry nebo sumce, zaštěkání srnce za zády a jiné zvuky, prostě se nenudím. A také hvězdy, které z města nebývají vidět, klidná hladina a vůbec :-)

rybomil | Po 18.7.2005 8:17:30

Jak už jsem psal jinde, můj NEJ kámoš na vláčku teď bydlí 240 km a loví spíš baby.Ti co jezdí se mnou na bobkařinu ( já teď feeder ) zas jsou spíš nespolehliví, nebo je jim líto dát pát desetikorun do krmení. Taky se od nich více méně dozvím nového jen o situaci na revírech, z techniky lovu spíš musím
vysvětlovat já. Opakovat stále zákl. věci mne někdy otravuje. Do party s basami piv zásadně nelezu.Doufám, že se rýsuje setkání s některými MRKaři a bude to fajn.

jepice.cz - Profil | Ne 17.7.2005 23:11:57

ja potrebuju klid abych se soustredil na lov. kdyz do me furt neco husti tak me to se*e. slovo za minutu staci...

medvěd - Profil | Ne 17.7.2005 22:34:13

Někdy potřebuji být sám a je to čím dál častěji a znám pouze pár věcí lepších než stát do pasu v řece a přemýšlet jen o tom co by mohlo dnes rybám chutnat a a ja k jim tu mouchu předložit.Ale s kamarády chodím na rybky rád.A Ti se kterýma na rybách trávím čas jsou většinou stejného založení jako já

Petrson - Profil | Ne 17.7.2005 22:18:15

Společnost na rybách mi nevadí, ale souhlasím, že pokec dvou a více kámošů při lovu blíže břehu ryby ruší - když jsem sám a potichu, mám obvykle víc záběrů. Samotu vyhledávám tehdy, když si potřebuju vyzkoušet něco nového (sestavu, novou metodu či otestovat nové nástrahy) a tak se potřebuju víc soustředit.Ono, ticho u vody a zvuky přírody léčí a čistí hlavu. Vždy si při lovu sólo skvěle odpočinu, i když je výdej energie silný. A když mě přepadne žvanivá, okolo se najde vždycky nějaký rybář, s kterým se dá podumat, proč to zrovna nebere.

carlos - Profil | Ne 17.7.2005 12:45:51

Někdy jedu sám ale jen když musím. Vyzkouším si nové techniky a způsoby lovu bez uštěpačných poznámek okolo sedících. Mluvím tu o feedru a přívlači. Nedavno jsem takhle projel sám za den asi 30km Berounky s vláčákem a byla to pohoda, ani mi nevadilo, že jsem za celý den vytáhnul tři tlouště. Ten den šly všechny starosti za hlavu.

Pokud jedu na kapra, je to něco jiného, většinou jedu s někým, pokecáme, ohlídáme si navzájem pruty a vybavení, porovnáme úspěšnost směsí atd.

groow | Ne 17.7.2005 12:07:56

Aal > Jak kdy. Někdy má člověk náladu na společnost, ale vyskytují se i dny kdy jsem rád, že okolo mě není živá duše. Vždyť o rybářích se říká, že to jsou tiší blázni(nevím na kolik je toto tvrzení pravdivé :-) ).

Milda | Ne 17.7.2005 9:37:01

Aal:Je to relax a pak,opravdu se nedá srovnat úspěšnost
v lovu,když je člověk sám a je absolutně ticho.Mé nejhezčí úlovky mám ze samostatných výprav,Dám jen příklad:nedávno jsem dojel na svoju oblíbenú vodu,nikde nikdo,zakrmil a během 1,5hodiny chytil 12.kapříků.Pak naproti přijeli 2.rybáři a třebaže nebyli nijak hluční a ode mně nahazovali cca.70m,tak se velmi snížila frekvence záběrů a už přicházeli jen tak 3.záběry do hodiny a to o dost opatrnější,než když jsem tam byl sám.A jak psal ZN,člověk si pročistí hlavu,navíc vnímáš daleko jíp okolní přírodu a zahlédneš spoustu ptáků a zvířat,které by jsi v přítomnosti nějakého kolegy ani nevnímal,je to prostě o duševní pohodě.

ZN - Profil | Ne 17.7.2005 8:22:45

Aal:
hodně jezdím na ryby s kamarády. Hodně jezdím i sám. Ne proto, aby mi neplašili ryby, ne proto, že bych je nechtěl vzít na dobré místo. Prostě chci být sám a třeba si v klidu probrat v hlavě nějaké věci, relaxovat bez " keců a poznámek dobrých kamarádů". Rybařina v mém případě není jen o rybách, ale hlavně o vypláchnutí hlavy. Prostě, někdy je nálada taková, jindy maková.

stefan58 | Ne 17.7.2005 4:10:16

Aal : pre kľud , pohodu , nenutnosť prispôsobovať sa druhému , možnosť skúšať rôzne nápady počas lovu , možnosť kedykoľvek zmeniť stanovište počas lovu ( v prípade že som na ryby nešiel sám ) , atď,atď . Ozaj prečo ty sám na rybách .

slon1211 - Profil | Ne 17.7.2005 2:04:15

mluvím samozřejmě o malých řekách kde z houští chytám skoro pod nohama 1-3m od břehu

slon1211 - Profil | Ne 17.7.2005 2:03:20

no hlavne proto abych nevyplasil ryby na malo frekventovanych mistech na kterych ryby nejsou zvykle na ramus a pohyb lidi na brehu .
Dva a více lidí na břehu vždy udělají větší rozruch než jeden,i když jsou sebevíc opatrní. Jinak na místech s větším rybářským či turistickým tlakem mi společnost nevadí