Živá rybka x její odpůrci

Pod tíhou poslední roztržky o tomto tématu zadávám tuhle otázku.A rád bych slyšel názory jak zastánců, tak i odpůrcí, a jde mi o plnohodnotné a rozumné argumenty, né nějaké blbosti a ohánění se tím kdo je registrovaný, psychicky nevyspělý, labilní atd., které bez milosti smáznu. Jde o to ujasnit si to pořádně a jasně.
Autor diskuse: Bulk - Profil , 24.6.2005 všeobecné - nástrahy, návnady

Miloš_diakritický | Po 27.6.2005 10:43:40

MRKovácko sa nesúdí.....

XAXAP - Profil | Po 27.6.2005 10:37:08

Koukam, ze uz je dnes spolecensky zadouci byt autorem nejake otazky o tyrani zivych rybek :-) zde navic jeste podporenou tyranim slepic, prasat, hoveziho dobytka a zejmena tyranim lenivych hlav!

Pyzda | Ne 26.6.2005 15:41:23

vraník: Dík. Beru, respektuji, ale je to jen teorie, kterou asi možná budeš za čas uvádět do praxe a za další čas se stane třeba realitou. Poslední zmínka , alespoň si dávám závazek, o olovu a můčkách. Na základě tvé argumentace by mohl soud postupovat i v těchto případech, podle jiných, na MRKu nevyvěšených zákonů a tam by se ona společenská nebezpečnost dala prokázat. Nejsem barbar , minimálně polovina nástražních rybek můj lov přežije, tím se nechci nikomu omlouvat, ale zdá se mi, že v aktuálnosti rybářské problematiky i krutostech páchaných na zvířatech je to problém až na x tém místě. Já lov na rybku beru jako možný etický problém, který by zákonem ještě neměl být řešen.

dík za odpověď Pavel

BULK - Profil | Ne 26.6.2005 11:01:08

Georgino: Však já jsem v klidu, musíš to brát s nadhledem. Já jsem si řikal že si asi děláš prdel, páč nevypadáš na to že by jsi rybku prošíval a kouřil u toho. Hele ty víš kdo jsem??

vraník, Pyzda: Se mnou se dohodne každej kromě masařů, rybičkářů,kaprařů,muškařů a vláčkařů :-))

vraník - Profil | Ne 26.6.2005 9:42:44

Pyzda
nevím už jak bych ti to napsal, asi se neumím vyjadřovat, což by mohl být v mé praxi v budoucnu problém :-) Začneme tím, že oddělíme "olovo a můčky" od živé rybičky. Potom od obou těchto komodit oddělíme kaprtým (ještě to furt stíháš ?) jestli ne dej si pauzu jestli ano můžem pokračovat.... Kaprtým může devastovat přírodu, "olovo a múčky" devastují přírodu, tvoje auto devastuje přírodu, elektrárny devastujou přírodu, průmysl a zemědělství devastují přírodu i ty Pyzdo devastuješ přírodu, a to společně se mnou. Živá rybička nedevastuje přírodu.
K píč...nám ve tvém příspěvku typu legálního pytláka ti mohu říct jen to, že pytláctví je nelegální a v našem pr. řádu, asi k tvému velkému překvapení, existuje tr. čin pytláctví a když ti ho soud prokáže potrestá tě, Pro tvou informaci existuje i tr. čin týrání zvířat a když ti ho soud prokáže potrestá tě (ostatním se tímto omlovám že zde píšu samozřejmé věci, ale s pyzdou je to na delší lokte) V zákoně, který je na mrku díky strejkovi pověšen ,najdeš popsanou formální stránku jednání. Ten si ale musíš přečíst !!!!! Potom lehce zjistíš, že z něj není uzákoněna žádná vyjímka. Stanovisko MZ je pro soudy zcela nezávazné.

A zde popisuji tvou cestu :
legální rybář Pyzda si nechává říkat sportovní protože je to in, je to fajn kluk, ale má to jednu vadu na kráse : aby jednu rybu možná chytil musí u toho utýrat několik ryb k smrti (možná úplně zbytečně, protože to moc neumí, nebo ty rybičky stojej za prd a špatně makaj na trojháku) Uvidí ho aktivista (takový ten co objíždí kravíny a zkoumá jestli maj krávy umytý zadky) a podá na něj tr. oznámení (to může udělat kdokoliv, zcela zadarmo a i anonymě) Pyzda přijde na PČR podat vysvětlení a řekně : drápalík a semtamťuk mi to dovolili !!!! Možná bude mít štěstí a policista tr. oznámení odloží ve smyslu ust. § 159a tr.řádu protože tomu vesměs moc nerozumí :-) A nebo ne (policista se poradí třeba se st. zástupcem ) a zahájí proti němu tr. stíhání, protože je jen jeden zákon a ten tuhle problematiku upravuje naprosto přesně. No a potom to dá s návrhem na podání obžaloby st. zástupci, který podá obžalobu pyzdy u soudu pro tr. čin týrání zvířat. pyzda sice bude mít u soudu dva svědky výše uvedené svědky. Soud však musí přihlédnout pouze k platným zákonům a tak Pyzda dostane jako trest 200 hodin obecně prospěšných prací (třeba bude zametat před obvodním úřadem svého rodného městečka) + zápis do rejstříku trestů ( a toho popeláře může dělat legálně protože ho s flastrem stejně nikam jinam nevemou). Odpoledně pak půjde radši na kapra se svým rodným káprtýmem.

Jen pro pořádek ještě malé světlo naděje pro naše sportovce :
já být soucem zkoumám materiální stránku tr. činu tj. nebezpečnost činu pro společnost a zde vidím jedinou únikovou cestu vás všech "sportovních " rybářů - i když je to spíš cestička než cesta.

Pyzda
doufám že jsem tě neurazil. chtěl jsem ti to popsat zábavnou formou ,protože je dokázáno, že se takhle vědomosti lépe vstřebávají. A už prosimtě nepiš nic o můčce:-) a neboj s Bulkem se dohodneš, že jo Bulku ? :-)

Pyzda | Ne 26.6.2005 1:05:09

Vraník, Pike : Když to mám dohnat do absurdity, tak je lepší být legálním pytlákem, který se k soudu nikdy nedostane, ať chytá jakkoliv, pokud neprovede šílenou škodu. Zkuste popsat, jak bych se k takovému soudu jako legální rybář mohl dostat já i s nástražní rybkou na háčku. Pokud jde o aktivisty i Bulka, tak bychom se nějak určitě "dohodli" to věřte. Stále vám ale nedochází, že olovo a můčky jsou mnohem větším problémom vč. devastace přírody Carptýmy, který se vám ale diskutovat nechce, chápu. Lepší je honit rybičkáře a dědky to má šťávu.

Georgino | So 25.6.2005 13:29:57

Bulk:Klid, žádný rybky neprošívám, sem totiž může napsat každej cokoliv takže bych toho dost bral s nadhledem.A jestli chytáš u nás candáty tak je to fajn že tam jsou.P.S. Na Orlici mě asi jen tak nepotkáš protože už skoro jenom muškařím.

BULK - Profil | So 25.6.2005 12:23:48

Georgino: To že ty neumíš na Orlici chytit candáta neznamená že tam nejsou, jsou jde o to je jen najít a chytit ale oni si to rozmyslej vzít 3x prošitou rybku. A takže určitě pochopíš že ti neřeknu kolik jsem jich chytil, ale věř že jici pár bylo, a buď rád že jsem tě u vody nepotkal s tou rybkou bo bych tě hodil za ní.

vraník - Profil | So 25.6.2005 7:31:23

Pyzda
jak říkám další co ten ten zákon ani nepřečet. Příteli spoléháš na semtamťuka a drápalíka, který s tebou u soudu nebudou až tě udá nějakej aktivista. A znovu opakuji řečnickou otázku : opravdu je dobré aby "sportovní" rybář musel utýrat několik ryb k tomu, aby jednu další chytil ?

Pike | Pá 24.6.2005 21:28:41

Pyzda. Mozna podle MZe, videlo by se asi u soudu

Pyzda | Pá 24.6.2005 21:24:52

vraník : strejku neznám a je mi jedno co chytá a na co, ale pokud vystupuje velmi rasantně proti jedné spornosti v zákoně, já obrazně dodávám, že je jich hned několik dalších, které nemají takovou mediální popularitu a o tom jsem hovořil. (aby jsi pochopil i ty olovo, múčky a obdobná svinstva do vody podle zakonů také nepatří , ale masově se tam tlačí). A s tou rybičkou oproti olovu a můčkám je to tak, že tě za rybku nemůže nikdo sankcionovat.

vraník - Profil | Pá 24.6.2005 20:39:48

Pyzda
co to proboha meleš ? ty si viděl strejku se srkačkou ?????? to mě musíš na tu podívanou určitě pozvat a koukej zajistit, aby měl u sebe po kapsách tu moučku :-) I když včera zlomil mušák tak se třeba dočkáš ......... A s tou rybičkou - ty si ten zákon nečet viď ?, je to vidět - no diskutuj dál i když nevíš o čem...................

Georgino | Pá 24.6.2005 18:17:51

Bulk:prosímtě kolik jsi u nás na Orlici chytil candátů?To by mě fakt zajímalo...Jinak já na živou chytám taky moc rád...prošiju ji třema trojhákama a když je záběr tak sekám po vykouření cigaretky...To víš, jistota.

xycht - Profil | Pá 24.6.2005 16:04:42

šeptal: jasný, jen sem ti chtěl říct, že tvoje příspěvky mají vzdycky racionální základ....

šeptal - Profil | Pá 24.6.2005 15:32:44

xycht: Děláš si zbytečnou starost. Žádný popel na hlavu si nesypu, jen konstatuju, že v určitých případech občas poruším jistý kontroverzní zákon. A ten titul na č jsem si dal, abych udělal těm ortodoxním odpůrcům trochu radosti.

xycht - Profil | Pá 24.6.2005 15:18:41

šeptal: i když je fakt, že chytání na živou rybku moc pěkná věc není

xycht - Profil | Pá 24.6.2005 15:14:06

šeptal: žádnej č....k nejsi :-) a už vůbec bych si být tebou nesypal popel na hlavu kvůli tomu, že lovíš na živou rybku. Výklad zákona je spornej takže bych se vůbec neodvážil tvrdit, že chytání na živou rybku je porušení zákona, od toho tu jsou jiní aby podali právní výklad.

Pyzda | Pá 24.6.2005 15:08:54

Strejka: to, že se týrají ryby napíchlé na háčku ti vadí, protože jsi to někde slyšel, že by ti to mělo vadit, že? To , že máš na udici půlkilový olovo nad srkačkou ti ale blbý nepřipadá viď. Tím ale pěkně otrávíš Jirku K a už nebude původní, ale otrávený, včetně jeho dětí. Pokud k tomu olovu nasypeš 20kg můček a jiných sraček, tak jim způsobíš m.j. střevní katar a to ti za blbý aspekt nepřipadá? Soudruzi rozum do hrsti, vždyť jsme všichni v odborech...

Jirka K (původní) - Profil | Pá 24.6.2005 14:49:37

All: Zítra odjíždím na týden na dovču věnovat se dětem a rybám.Nebo to bude v obrácenym pořadí (podle toho jesti nad rozumem a otcovskym pudem zvítězí pud rybový). Nejvíc se ale asi těšim na to, že si zachytam právě s něma. Tak mi držte palce, ať chytnou aspoň oni. Já budu zase přát Vám, aby ste se v diskuzích navzájem nenasírali a teda aby Vám tady na MRKu bylo fajn (třeba tak jako mě dneska s Váma). Čus.
Bulk: Promiň, že Ti píšu tohle do otázky, takže to pak klidně smázni.

MIra | Pá 24.6.2005 12:11:58

Bulk> hm, ja taky, ale nebylo to tak strasny jako kdyz vychcipaly slepice. Ten se slepicema mel kdovijakej soud, kdezto ten s rybama.........to jen probehla informace a tim to skoncilo

Bulk - Profil | Pá 24.6.2005 12:08:29

Mira: Ale týrání to je, o tom není pochyb, takže se pleteš.A v TV jsem viděl jak někomu vychcípal rybník plný ryb.

strejka - Profil | Pá 24.6.2005 12:08:11

Jirka K: dloubnutí beru, mea culpa, i když jsem psal "alespoň základní znalosti" :-))), ale je to moje blbost, přišlo mi tak nějak samozřejmé, aby už i samotné týrání bylo trestným činem

MIra | Pá 24.6.2005 12:05:36

Nechapu co vsichni furt s tema rybkama resite. Ten kdo je pouziva bude stat za svym, ten kdo je proti bude zas proti. Vzajemne si to nevysvetlite ....... navic jak se tak bavite o tyrani............bylo-li by to tyrani, uz davno je to zakazany.
Jo a jeste poznamka - videli ste snad nekdy aby napriklad prijela televize k nekomu komu vychcipaly v rybniku ryby? Je to uplne stejny jako kdyz nekomu pojdou kravy nebo cokoli jinyho.
Si musime uvedomit ze nas proste zajima jista cast prirody a tam valcime svoje zabo-mysi valky. Ten kdo se zajima o broucky, tak by taky zakazal cokoli, jen aby je nikdo nezabijel.....

Jirka K (původní) - Profil | Pá 24.6.2005 12:03:40

strejka: §203 TZ. Promiň, ale mám dojem, že ty sám jsi tu někde psal, že je potřeba si všechno prostudovat, než se pustíš do diskuze. Nic ve zlym, jen jsem si neodpustil si trošku dloubnout.

strejka - Profil | Pá 24.6.2005 11:56:13

Jirka K: jsi si jistý, že už samotné týrání není trestným činem? Musím skutečně zvíře utýrat, abych mohl být pohnán před soud? Moc se mi to nezdá, ale teď bohužel nemám čas to dohledat, dík

Jirka K (původní) - Profil | Pá 24.6.2005 11:38:04

strejka: O soudním praxi toho taky moc nevim, ale tady by tě netrestal soud, ale v přestupkovém řízení správní orgán (teda právě spíš netrestal, protože by Ti neprokázal zavinění). Otázka trestného činu je za určitých okolností (viz muj první příspěvek - pokud rybku neutýráš k smrti) mimo mísu.