Opodstatnění - RMV ?

Jste přesvědčen,že RMVmá své opodstatnění,nebo je přežitkem doby ?
Autor diskuse: Aal - Profil , 23.6.2005 všeobecné - ostatní

Siven Polní - Profil | Ne 14.4.2013 15:33:05

Buď vystoupit ze svazu, nebo vody přístupné všem členům Svazu. Nic mezi tím není zdravé. Viz třeba Liberec a Jablonec - nádherný případ řevnivosti. A teď koukám, kolik toho je i na Moravě, i když se to jmenuje jinak. Je to mor a vůči takovým vyčůraným organizacím pociťuji opravdu silnou averzi. Nechápu, že to Svazy dovolily.

Pyzda | Po 4.7.2005 16:51:31

Miloš diakritický: bracha neznám, a nevím čím jsem ho mohl vyprovokovat k jeho reakci, která byla věcně zcela mimo, i když s toho vypustím pasáže o své osobě. "svazák" = člen svazu a to se týká nás všech. Nový zákon nezrušuje rybářské dekrety na uživatele v nich uvedené. Ti to mají nafurt a proto k žádné změně, jak jsem o nich psal, nemůže u racionálně uvažujících MO dojít.

ZN - Profil | Po 4.7.2005 16:43:25

Pyzda:
co se dá dělat, neprozradíš a neprozradíš. O tom cvrkání máš pravdu. Nevím proč jsem nabyl dojmu, že jsi páter Malý.

Pyzda | Po 4.7.2005 16:34:32

ZN : momentálně diskutuju, ale jinak bych to přirovnal k tomu fóru o cvrčkovi a prckovi. A vo tom to je, vo tom cvrkání...

Miloš_diakritický | Po 4.7.2005 16:33:47

Pyzda:
mno, to že je ti Brach u prdele, to nebylo fér.....zrovna vůči Brachovi.....klídek, jo ????

ZN - Profil | Po 4.7.2005 16:24:12

Pyzda:
jen pro zajímavost, čím se živíš, co děláš? Jsi kněz?

Pyzda | Po 4.7.2005 16:15:47

brach: ty budeš asi pěkně zarytej "svazák", protože plácáš nesmysly a §34 zákona jsi úplně přeskočil, zkus si ho přečíst a reaguj až budeš střízlivý, nebo v obraze.......Pokud máš dojem, že narušuji vztahy mezi rybáři, pak nevím, jak to má souviset s pochvalou pana předsedy, který nám o víkendu v pořadu Jak na to sdělil, že rybáři hospodařící mimo územní svaz nebudou mít přístup na svazové vody, tak jako dosud. Tak jsem to pochopil já. A to souvisí s RMV, kde ČRS (některé MO s vědomím svazu) stojí za hranou zákona o rybářství a to je to, co hlavně narušuje vztahy mezi rybáři a organizacemi.
Nikoho neurážím, mám sto chutí urazit teď tebe, ale vidím že si dostatečně nasranej a mohlo by ti ještě víc šuknout v makovině a to bych si opravdu vyčítal, i když jsi mi u pr...bez uvozovek. Pokud děláš hrajimu mluvčího, tak ti opakuji, že 2x nemluvil pravdu, nebo se spletl. To je přeci u člověka možné ? A na to jsem reagoval.
S tebou mouhu souhlasit pouze v tom, že RMV jsou školou podnikání "postbolševiků" MO v ÚS, dle zásad kapitalismu, upravených po bolševicku.

brach - Profil | Ne 3.7.2005 13:57:20

Petrson - RMV za bolševika opodstatnění mít nemohly, protože první RMV vznikly někdy v roce 1992.

Petrson - Profil | Ne 3.7.2005 13:24:55

Vase zprava

Petrson - Profil | Ne 3.7.2005 13:13:12

RMV - mooožžnááá měly jakés takés opodstatnění za bolševika, kdy přece jen trochu zmírňovaly důsledky extrémního centralizmu a vytvářely alespoň zdání konkurenčního prostředí za předpokladu, že se dodržovala pravidla (tj.samost.revír = oddělený rozpočet, spec.povolenky jen na tento revír s možností koupit si další běžné povolenky), a 1 takový příklad z minula znám. Ale dnes - a přízpěvky níže uvedené tento názor jen utvrzují - je to vychcaný pokus kapitalisticky se napakovat na "socialistickém" majetku. Takže v době konkurence trhu, kdy existují jiné legální možnosti hospodaření, se dá udělat jediné - RMV zrušit.

brach - Profil | Ne 3.7.2005 11:19:15

Na anonymy se snažím nereagovat (i když se Pyzda představil jako Pavel Gregora, což mi opět nic neříká), ale jeho vysvětlení je postavené na hlavu. Moje reakce na jeho plky je poslední (asi stejně jako hraji, který skutečně něco dělá i bez úvozovek).
Zákon 99/2004 Sb. § 35 Zrušovací ustanovení

Zrušuje se:

1. Zákon č. 102/1963 Sb., o rybářství

Takže skonči se svými konstrukcemi, neházej do jednoho pytle všechny tebou označené jako "svazáky" a snaž se dopátrat pravdy jako třeba hraji.
Nasrat můžeš, ale neurážej.

Zřejmě nejsi rybářem, protože jako takový by ses měl řídit § 4 Stanov odst. 2f), který - ať se ti to líbí, nebo nelíbí - říká:
Člen má tyto základní povinnosti: vystříhat se všeho, co by poškodilo dobré jméno Svazu a jeho organizačních jednotek a narušovalo rybářskou etiku, vzájemný respekt mezi rybáři a rybářskými organizacemi.

Pyzda | Ne 3.7.2005 10:03:07

Pokud ti to nedokáže vysvětlit hraji, který toho pro MRK a "sportovní rybolov tolik udělal", tak ti to vysvětlím já. Uživatelé revírů, kteří fungují podle starého zákona o rybářství mají revíry propachtovány státem na doživotí. Pokud někdo změní např. zarybňovací plán, provede jinou změnu hospodaření t.j. např. vystoupí, nebo vstoupí do celosvazového hospodaření svazu, tak se na něho vztahuje již nový zákon o rybářství a tam je m.j. "střídačka" po 10 letech a to je ten "kříž" a konec brebend pro "svazáky".
Poslouchal jsi našeho velkého předsedu v Jak na to s Hrušínským alias Drápalíkem? Pokud to nebyl další žvást, pak je to ten svěží vítr a slovo chlapa.

Peca - Profil | Pá 1.7.2005 7:09:29

Pyzda: Mne by zajímalo, proč se uživatelé brání změnám zarybňovacího plánu jako čert kříže?

carlos - Profil | Čt 30.6.2005 17:39:30

test

Pyzda | Čt 30.6.2005 16:34:29

Můj nový nick má odradit estébáky, bolševiky a jinak takto slušné lidi a zabránit tomu, aby mě ho zase nějaký vykuk z této sorty sebral. Proto je zřejmé, že v této poloze jsi člověk neslušný a o registraci jsem se s tebou jako Pavel Gregora několikrát bavil a svůj názor jsem nezměnil. Pokud se nepamatuješ, tak jsi asi ztratil paměť a stal se s tebe slušný. Problém není v nicku, ale v podstatě toho, co jsi opět obešel. To jsou zarybňovací plány! Pokud se změní tyto, hospodaříš podle nového zákona. To, že diskutuješ jako jeden ze 106 je opravdu přínosem, ale zkus se někdy snést z výšin a diskutovat i o tom, co je logické a ne pouze možné a ne se stále ježit.

Nazdar Moravo

hraji - Profil | Čt 30.6.2005 15:44:34

Pyzda: Nevím proč mám pocit, že nick vyjadřuje naturel a založení nositele.
Pstruh se vysazuje proto, aby se nepřerušila generační řada, pokud náhodou nějaký tok vysychá, a asi se nejedná o obecný a rozšířený jev, pak se mu tím, že se pstruh nevysadí moc nepomůže, asi stejně vyschne. A pokud některý hospodář vysazuje ryby do toku, který vysychá pravidelně, asi je to otázka příslušného rybářského výboru a orgánu státní správy na úseku rybářství a nikoliv debaty na MRKu. Je v moci hospodáře to změnit, já aninikdo jiný s tím nic neudělá, dokonce ani Pyzda
A nepiš nikam, že jsem tobě nebo nikomujinému něco nechtěl říct, nebo si budu myslet, že umíš číst myšlenky. Nepamatuji se, že by někdo z funkcionářů svazu (a je jedno jestli ČRS nebo MRS) věnoval tolik času objasňování otázek na MRku, tak si o mě laskavě přestaň otírat ústní otvor. Děkuji. Nebo se zaregistruj a pak se můžeme dohadovat.

Pyzda | Čt 30.6.2005 15:05:47

TomášV. : proč? Protože poté by přišly na řadu zarybňovavcí plány , jejichž změnám se uživatelé brání jako čert kříže a zeptej se proč.
Mohl bych ti odpovědět jako Hraji, když jsme se bavili o míře potočáka na vysychajících revírech, kde se pstruh míry 27cm nikdy nedožije, ale stále se tam vysazuje, proč? Odpověděl mě, že tomu nerozumím.
Nerozumím, znamená, že statut uživatele dle starého ryb. zákona přestává platit a jede se na střídačku podle nového zákona. To už hraji nechtěl říci a nikdo z mazáků ti to neřekne. To je ta etika, která účelově brunátní u lovu na živou a K70 a tvoří ty správné, neškodné problémy.

Marda - Profil | Út 28.6.2005 17:18:55

Pyzda> Tak nespekuluj!

TomášV. - Profil | Út 28.6.2005 16:33:59

Pyzda, a proč by MO Poděbrady nemohla usoudit, že kapr je ve vodě škodná, členská schůze to odsouhlasí, nahoře jim to schválí a od roku 2006 tam bude míra kapra 20cm / to aby se to lépe pamatovalo /. Ale pozor, jedinci nad 70cm pravděpodobně již budou mít doživotní imunitu!!!!

Pyzda | Út 28.6.2005 16:23:13

Je mě líto, že diskutéři toto zajímavé téma opouštějí. Je to známka demence, nebo kaprománie členů ČRS? Nechci spekulovat o rovnítku mezi těmito pojmy a pojmy to jak chcete. RMV nemohou v revírech s územní působností svazu existovat. Je to stejné, jako by MO Poděbrady byla míra kapra 21 cm.

Pavel.

brach - Profil | Pá 24.6.2005 13:37:18

Peca - Mít povolenku na jeden, dva , tři stojáky (RMV) a další povolenku na stojáky v celém kraji, je sakra rozdíl.
Jinak píšeš rozumně a přál bych si, aby na takovéhle úrovni byly diskuse i v jiných otázkách.

Peca - Profil | Pá 24.6.2005 11:43:49

hraji: my jsme prodávali povolenky za cenu, která byla stejná pro naše členy i pro členy z jiných organizací. Ale jak jsem již psal, nejsem zastánce SHO ani RMV a jsem rád, že jsme zpět ve společném hospodaření. Jsem rád, že si můžu zajet na ryby kam chci a jsem rád, že mám tu možnost navštívit i vaše revíry (MRS). Tedy pokud mi vyjde čas.

hraji - Profil | Pá 24.6.2005 10:56:42

Peca: u nás v MRS je problém se samostatně lovícími MO v tom, že ony prodávají povolenky členům MRS například za 2000,- kč/rok na svůj jediný revír, který mají, ale chtějí od MRS povolenky pro své členy za 700,- Kč/rok na všechny revíry MRS, což podle mého také není zcela v pořádku a úměrné.

Marda - Profil | Pá 24.6.2005 10:50:47

Bosanac: Měl jsem povolenku na RMV v 2003, ale už si jí kupovat nebudu.

Peca - Profil | Pá 24.6.2005 7:09:15

brach: Nemáš pravdu, když říkáš, že k nám nikdo nemohl. Mohl si koupit hostenku a mohl si koupit i naši roční povolenku. Nechápu tedy proč jsme si nemohli koupit roční povolenku na svazové vody.

Pyzda | Čt 23.6.2005 22:37:36

RMV nemají žádné opodstatnění a jsou znakem slabosti svazu, který před svým rozpadem toleruje téměř cokoliv. RMV jsou rezonancí kaprománie a MO které mají tyto záhumenky, musí z územního hospodaření. Pak si většina rybářů rozmyslí, jestli budou respektovat pravidla územního hospodaření a lovit prakticky kdekoliv, nebo se např. nějakých 10 strýců u požární nádrže bude přetahovat o 10 kaprů, protože tok peněz a ryb ze svazu bude odstřižen. Osobně si myslím, že pro nečleny územních svazů by měly být svazové povolenky podstatně dražší a tím by spekulace záhumenkářů skončily.

Bosanac - Profil | Čt 23.6.2005 19:40:24

brach: kolem 500 , + hostovacky + deti . Muze se brat 60 ks uslechtile ryby . Konkretne tento rok jsem byl 2-3 krat tam na rybach. Od rijna budu tam vic vlacet , ted je prestulikovano.

brach - Profil | Čt 23.6.2005 19:29:26

Bosanac - ptám se proto, že vycházím z nákladů:
A1. Nájem
A2. Nakoupená obsádka
A3. Náklady na údržbu

A teď příjmy:
B1. Cena a počet prodaných povolenek

RMV vznikly proto, aby si domácí rybáři ryby z rybníku odnesli sami.

Takže B1.: 100 x 850, - = 85 000 , - Kč

A1. = např. 5 000, - Kč
A2. = např: 70 000, - Kč (500 ks K3-4, 10 ks Š3, 20 ks C3, 500 ks ostatní)
A3. = např. 10 000, - Kč

Takže příjmy se rovnají výdajům a každý rybář si může odnést za 850 kč:
5 ks kapra
0,1 ks štiky
0,2 ks candáta
5 ks ostatní ryby

To si raději koupí svazovku a může domů odnést téměř neomezený počet ryb!!!!!!!!!! Anebo tu je možnost, že MO krade. (např. obsádku ze svazových revírů)

brach - Profil | Čt 23.6.2005 18:58:53

Bosanac - kolik povolenek MO prodá?