Ovesné vločky

Na čem by se daly dobře namlít ovesné vločky?Potřebuju drobné úlomky,ne prášek!Sekat nožem se mi to nechce:-).Díky
Autor diskuse: Kolči - Profil , 16.6.2005 všeobecné - nástrahy, návnady

Abies Alba - Profil | Út 21.6.2005 22:39:16

Ovesné vločky v ruce drtit jdou. Dneska jsem to vyzkoušela. Pěkně jsem si na jednom čtvrtlitráčku posílila svaly nejen v předloktí, ale i bicepsy a tricepsy... Nicméně, příště si na to vezmu robota. Dneska to byla nouzovka čistě jen toho důvodu, že nešel el. proud. :o)

jepice.cz - Profil | Út 21.6.2005 21:37:58

M.M.- na jednu 4hodkovou vychazku mi staci jen 0,5kg krmeni tak moc dlouho nedrtim. a nepresivam vubec krmeni. je to sice uzitecny a dobry ale ja na to z vysoka s..u. stejný jako laky, taky jsem do krmení blázen ale síto NEE.

Martin M. - Profil | Út 21.6.2005 8:39:01

laky, jepice> jak dlouho drtite a presivate tak pul kila vlocek?

Maty - Profil | Út 21.6.2005 8:32:29

Laky: někdy se podívám jak drtíš vločky v ruce a pak je přesíváš :)) já jsem při přípravě krmení celkem blázen, ale ne zase takový :) Jinak když umíš zacházet s kuchyňským robotem, tak ušetříš hodně času a námahy :)

šeptal - Profil | Út 21.6.2005 7:24:08

Laky: Netrefil. Nerejpu do jepice, ale do drcení vloček rukou. Nemám to vyzkoušené, ale prostě se mi to nezdá. Pokud to funguje, tak jsem se sek a jsem tu jen za kašpara. Gut?

Bulk - Profil | Út 21.6.2005 7:02:18

Laky: Já bych si rejpnul do každýho pže jsem myslel že drtit vločky v ruce asi moc nejde, ale když řikáš že je to v phodě, tak držim zobák´.

Laky - Profil | Po 20.6.2005 21:51:08

Bulk and Šeptal: Kdyby podobnou zprávu napsal někdo jinej než Jepice vůbec by jste ji nekomentovali. Tentokráte musím souhlasit s Jepicí. Drcení rukou je v pohodě a je docela rychlé pak to vezmu přes síto např 2x2mm nebo 3x3mm nax 4x4mm všechny koupené v kuchyňských potřebách v sadě za cca 110 kč (kovové průměr asi 25cm) v sadě byli ještě dvě max průěr 10x10 mm co se neproseje drtím znova. V robotu melu ov. vločky jen tehdy když je chci udělat jako hladinové max do sloupce tak aby jen velmi pomalu propadávali když se předem takto malé částečky lehce navlhčí né mromočí a za chvíli zase a pak zas až je to OK. Jde s tím stáhnout rybu ke dnu. Jen nesmí moc foukat. loni jsem tak docela chytal v létě když se kapři vyhřívali na slunci. Po cca 1,5h už hodovali na dně i v poledne. (:-)

Klikař - Profil | Po 20.6.2005 21:48:48

jepice.cz - ® Ty drtíš ovesné vločky v ruce ? Nzlob se na mně ale jseš divnej a neptej se mně proč

jepice.cz - Profil | Po 20.6.2005 21:46:20

Bulk, šeptal- vždycky si vezmu hrst vloček do ruky a drtím a drtím... Dokud nezískám požadované částice.

šeptal - Profil | Po 20.6.2005 12:04:02

jepice.cz: Řeč je o ovesných, ne sněhových. Nebo snad bereš a lámeš každou sólo?

Bulk - Profil | Po 20.6.2005 11:54:45

jepice: A zapomněl jsi napsat že lámeš skály.

jepice.cz - Profil | Pá 17.6.2005 19:29:37

ja vzdycky je drtim v ruce. mam tam dilky velke akorat.

karelc - Profil | Pá 17.6.2005 16:51:25

Noe: nahrubo namletý vločky jsou perfektní do boilí.

Bulk - Profil | Pá 17.6.2005 15:31:26

Maty: Tak to jsi mě moc nepotěšil , jsem se zase nic nedozvěděl:-)

Maty - Profil | Pá 17.6.2005 15:29:36

Bulk: řeknu Ti zkoušej, je to dlouhodobý proces a zadarmo by Tě to netěšilo :)) navíc to neumím popsat úplně přesně :))

Bulk - Profil | Pá 17.6.2005 15:23:23

maty: A teď mi řekni, kdy to a kdy zas tohle:-)

Maty - Profil | Pá 17.6.2005 15:22:22

Noe: zaleží co od toho očekáváš, já je tam někdy dávám celé, někdy je sekám, někdy je pražím , někdy, někdy je tam dávám namočené, někdy suché. Prostě podle toho co od nich očekávám :)) no někdy mi to také nevyjde :)

Noe | Pá 17.6.2005 15:11:42

Maty - ovesne vlocky do krmeni patri, jen nechapu proc ty ovesme vlocky jeste protahovat mlynkem. Proto jsem se ptal.

zubáč | Pá 17.6.2005 9:38:19

RoKro: při tvém příspěvku mě napadá, že horší než ruční mlýnek na kafe muže být jen mlýnek na koření... Však by se umlýnkoval k smrti...

Maty - Profil | Pá 17.6.2005 8:20:41

Noe: pokud nechceš hrubší částice použij obyč. šrot a neřeš to :))

Noe | Čt 16.6.2005 20:20:18

ze jsem tak zvedavy, k cemu male ulomky?

Martin M. - Profil | Čt 16.6.2005 19:54:04

tak jak Maty, pripadne se da pouzit elektricky mlynek na kafe, jen to jde pomaleji.

Maty - Profil | Čt 16.6.2005 9:18:12

Kolči: Já to melu v robotu , žádné struhadlo, jen sekací nůž. Připravuji tak i buráky, popcorn apod. částice ani jemné ani hrubé, zkrátka akorát :)) chce to vysledovat správnu délku procesu.

John Silver - Profil | Čt 16.6.2005 8:02:52

Já bych se přiklonil k mlýnku na strouhanku. Anebo mlýnek na mák, kde by jsi si mohl regulovat hrubost, na něm melu řepku a je to v pohodě.

RoKro | Čt 16.6.2005 7:41:50

Napadá mě ruční mlýnek na kafe, mám takovej rachitickej, spíš jen jako dekoraci, ale občas jsem si na něm čerstvou kávičku umlel. A u něj se dá nastavovat hrubost mletí povolováním nebo utahováním mechanismu kličky, což nastavuje šíři mezery drtícího mezikruží. Třeba něčím takovým máte taky vyzdobenou kuchyň.

karelc - Profil | Čt 16.6.2005 7:12:09

A co takhle vyzkoušet mixér? Já jsem je zatím párkrát mlel na masomlénku a byly to docela hrubý částice.

zubáč | Čt 16.6.2005 7:04:16

Na mlýnku na ořechy nebo na strouhanku... Nebo zkus mlýnek na maso s velmi malými otvory...