2 povolenky pro osobu ?

Zda se vam normalni,ze pri ztrate - zniceni povolenky musite koupit novou za plnou cenu? Takze jedna osoba ma v evidenci MO 2 povolenky ( obe MP ). V brnenske MO 5 to je ,,normalni,, ! Cena 700,- za vydani duplikatu - papiru a za ,,ukon,, se mi zda prece jen dost.
Autor diskuse: N.Z.Nami - , 15.6.2005 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Véna S. - Profil | Čt 16.6.2005 11:04:42

Nikita, Franta: Při odcizení povolenky se vydává nová za 1/10 ceny, ale jak jsem psal musí to být doloženo protokolem od policie. Tak se to také uvádí při vyúčtování odebraných povolenek s územním svazem. Tam nelze nic měnit. V případě, že ji někdo ztratí nebo o ni příjde nějakou vlastní chybou, pak asi záleží na přístupu té které MO.
Při popsání přehledu o úlovcích se vydává druhý zdarma, napíše se na něj číslo povolenky z prvního úl. listu a označí se, že je to pokračování původního. Samozřejmě také všechny nacionale z prvního listu. Tak to alespoň děláme u nás. Ale za loňský rok si přišli pro další úlovkáč pouze dva členové.

Nikita - Profil | Čt 16.6.2005 10:11:46

Franto, podle mého záleží na tom, o čem rozhodne členská schůze MO. Pokud se rozhodne, že za ztrátu či zcizení zaplatí rybář vlastně novou povolenku, pak by mu měla být nová povolenka za cenu povolenky vydána ( samozřejmě i se známkou ). Pokud členská schůze schválí, že rybáři bude vystaven duplikát zadarmo či za nějaký poplatek, pak to vydávající osoba musí respektovat. Stejně, jako si v MO mohou rozhodnout, kdo bude plnit brigádnické povinnosti, tak si mohou rozhodnout i o řešení za ukradenou či ztracenou povolenku. Nemůže rozhodnout výbor, ale členská schůze, která je nejvyšším orgánem v MO.

Franta | Čt 16.6.2005 9:54:57

Takže moje úvaha byla správná. Ulovkový lístek se v místě na vylepování povolenky označí nápisem DUPLIKÁT a k tomu se dá razítko a podpis oprávněné osoby.

Pak tedy vůbec nechápu přístup organizací, které chtějí zaplatit plnou cenu za ztracenou nebo ukradenou povolenku. To jsou pak pěkní vydřiduši a pro lidi, pro které tam jsou, toho moc nedělají. Docela bych takovým funkcionářům co takové praktiky provádějí přál, aby se to stalo jim (ztráta, ukradení) a museli taky zaplatit plnou cenu např. za CP. Pak by snad změnili názor.

Nikita - Profil | Čt 16.6.2005 9:42:17

Jak napsal pupak duplikát se samozřejmě orazítkuje a podepíše osobou, která jej vydala. Nemůže se vylepit nová známka - povolenka, tu by totiž musel někdo zaplatit.

pupak | Čt 16.6.2005 6:49:24

Franta napises tam proste a jednoduse DUPLIKAT mel sem to predloni na vsem bo mi vykradli auto i s cajkem pred domem. Myslim ze to nestalo ani tu desetinu z ceny.

Franta | St 15.6.2005 23:02:34

>Hraji, Nikita - Zajímala by mne tato skutečnost. Pokud vydáš duplikát za ztracenou povolenku, tak jak tuto novou povolenku označíš? Povolenka se samozřejmě vylepuje na "Úlovkový lístek". To na něj nějak jenom zvýrazníš, že se tedy jedná o duplikát za ztracenou povolenku (s razítkem a podpisem) nebo jak? Kdyby jsi přece vylepil novou povolenku (jsou přesně zúčtovatelné), tak ji někdo musí zaplatit. Při inkasování 1/10 z ceny povolenky jak hraji uvádíš, by to byla potom ztráta pro tu organizaci. To by byla asi blbost! Zajímá mě to z čistě technického hlediska..

sosed - Profil | St 15.6.2005 21:03:30

hraji:bude to uverejneni i na strankach mo brno 3? ted se divam do mapy kde je vubec baarovo nabrezi..su z bilovic a tam chytat nechodim ;-) 25.to je pristi tyden,super,to me casove vyhovuje :-) jen kdybys mi pak upresnil co s sebou a co se presne bude delat a bych se mohl pripravit ;-) kdyztak napis na mail

Ottar | St 15.6.2005 20:49:29

Bručoun :fakt dobrý překlep :-)))

Ottar | St 15.6.2005 20:48:40

Přidám se též k diskusi:MO Praha 3-Žižkov II vystavuje duplikáty po předložení protokolu o krádeži vystaveném policií za 1/10 ceny původní.Jinak ostatní ztráty plně v režii rybáře.Samozřejmě za plnou cenu.

bručoun | St 15.6.2005 20:43:50

Oprava - doložil jsem kopii a ne žádného psa.

bručoun | St 15.6.2005 20:42:38

Vloni ni ukradli auto i vercajkem a dokladama.Jsem členem ZO v Praze 5 Zbraslavi.Za duplikát povolenky jsem zaplatil 1/10 ceny a byl jsem venku za deset minut.Je ale pravda,že jsem doložil krádež kolií protokolu o zcizení.Při ztrátě nevím,protože teď už si dávám opravdu bacha.

hraji - Profil | St 15.6.2005 19:38:21

sosed: těší mě, že se ti to v Brno 3 líbí, mimochodem připravujeme na sobotu 25. června brigádu na úklid Svitavy. Dám ještě oznámení na MRK, uklízel by se binec z řeky v úseku kolem Baarova nábřeží. Měl bys vynikající možnost si svoji povinnost splnit

sosed - Profil | St 15.6.2005 19:21:06

hraji:; @all:S MO Brno 5 mam taky ne zrovna dobre zkusenosti :-( Ti urednici tam snad nejsou ani lide.. Vzpomel sem si na prihodu odtamtud..Mel sem za rok jako clen do 15 let nasbirat 10kg neceho(suchej chleba,rohlik,kuku,...) vzdycky sem to tam nosil najednou..uz byl konec roku,tak sem tam jako kazdy rok predtim nesl v pytlu 10kg chleba(vazil sem to doma,bylo toho 10,5kg).Mistni frajer to tam hodil na jejich vahu a hle,bylo toho 9,8.. kg.Dostal sem poradnyho sprdaka..chtel abych ten zbytek doplatil,sem rikal ze radsi donesu priste jeste neco,se mi dostala odpoved ze at to zaplatim,ze to nebude vazit na dvakrat..Tak sem se nastval,odbehl koupit do nejblizsiho kramu 1kg kukurice,donesl sem to tam..dival se na me jako kdyby chtel jeste k tomu navic ty prachy..Nechci je podezrivat ze jejich vaha vazi blbe,to nemuzu,protoze sem na ni ani nevidel,mel cifernik natocen k sobe a dostalo se me jen odpovedi ze mam jen 9,8kg.. Doma sem to vazil na osobni vaze a ta vazi podle me presne.. ze by chtel ty prachy na pivo? :-0 Pak bylo jeste par buzeraci,ale to tam bylo na denim poradku. Jak sem se prehoupl pres 15 let tak po me chteli za nesplneny brigady 500,na MO3 jen 300 tak sem urychlene prestoupil a udelal sem to nejlepsi co sem mohl.To jednani je na uplne jine urovni.. Jinak letos na brigadu asi pujdu..nevite nekdo co se tam zhruba dela?cisti breh,cisteni koryta reky ci co?

hraji - Profil | St 15.6.2005 19:05:31

Martin M: ano přesně tak to bude, dostaneš jen papír s kolonkami

Nikita - Profil | St 15.6.2005 18:28:51

U nás je to stejné jak popisuje hraji a Véna S. Po předložení protokolu od Policie o nahlášení krádeže či ztráty je vydán náhradní doklad - duplikát.

Martin M. - Profil | St 15.6.2005 18:02:45

hraji> ja mam na ulovkovem listku na prvni strance znamku s rocni povolenkou, znamena to tedy, ze druhy ulovkovy listek dostanu uz bez znamky, ano? (aby mne neosidili, i kdyz taky dojizdim teprve 2. stranku ;-)

Andy - Profil | St 15.6.2005 12:53:18

TomášV, hraji: Já další povolenku potřebovat nebudu, za půl roku jsem teprve na druhé stránce. Teď sice začne pořádně sezóna, takže bude i větší počet vycházek, ale nepopíši ji ani náhodou. Spíše mě to zajímalo z principu. Vydání nové bez zakoupení v tomto případě považuji za správné.

hraji - Profil | St 15.6.2005 12:52:08

Andy: povolenku nepopíše, popíše záznam o docházce, takže dostane další zdarma aby mohl pokračovat v častých návštěvách revírů, tedy alespoň u nás.
Platnou povolenku si zakoupil a ta platí na celý rok bez omezení na počet docházek, stejně jako RL.
Přirovnání ke kartě v mobilu asi není to nejpřesnější, ale počet vydaných duplikátů je ročně v jednotlivých kusech (a to máme 2800 členů)

TomášV. - Profil | St 15.6.2005 12:36:49

Andy: dostaneš další .

Andy - Profil | St 15.6.2005 12:21:36

Dejme tomu, že za ztrátu povolenky si může sám rybář, takže zakoupení nové povolenky by mě tollik nezaráželo. Když si přeci koupím v obchodě telefon a k tomu twist nebo go kartu a potom ji ztratím, tak také nepůjdu do obchodu, aby mi dali zdarma jinou. Otázka je, zda se dá posuzovat povolenka jako doklad nebo věc, kterou si rybář zakoupí a rybářský svaz z ní má příjem do pokladny. Doklad je určitě státní rybářský lístek.
Spíše mě ale zajímá, když zavedením povinnosti zapisovat každý příchod k vodě může být rybář, který chodí často na ryby, denně navštěvuje třeba i více revírů, takže svými příchody snadno popíše celou povolenku. Musí si potom další znovou koupit nebo dostane další?

N.Z.Nami | St 15.6.2005 8:52:05

hraji:
V MO 5 uz to skutecne dost clenu ,,nebavi,, a odchazeji jinam.Vedeni MO to ale evidentne nevadi,dokonce maji reci typu ...je nas moc,neda se to zvladnout,kdo chce at jde...a podobne.A s tou 2.povolenkou nejde jen o penize ( 700 ), ale o fakt,ze neni vule to resit jinak,nez platbou. Kdyz stratite rodny list nebo vysvedceni,vydaji vam za kolek duplikat.Kdyz rozbijete predni sklo na aute,take neplatite novou dalnicni znamku v plne cene.Ale v MO 5 Brno si vedou svou...zaplat nebo nechytas...je me lito,ze po tech letech ( od 1971 ) musim odejit jinam.Tam kde jsou normalni lide a vztahy.A ostatnim rybarum doporucuji se teto MO vyhnout zdaleka.Bravo, Lotocki a Smolka....

Véna S. - Profil | St 15.6.2005 8:13:35

U nás stejně jako u hrajiho, doklad od policie musí být předložen s vyúčtováním povolenek na územní svaz. Loni jsem takto vystavoval dva duplikáty členum, kterým vykradli v bytovkách sklep a při tom vzali pouze rybářský vercajk :-(((.

rybomil | St 15.6.2005 7:33:44

Před 4 roky jsem duplikát pořídil za 150.Žádný policejní papír ne, jen prohlášení s podpisem.

hraji - Profil | St 15.6.2005 6:56:41

Normální mi to nepřipadá, protože v naší MO (MO Brno 3) vyřizujeme duplikáty povolenky za 1/10 její původní ceny a bez jakýchkoliv dalších poplatků. Jen je třeba, aby ztrátou postižený rybář doložil protokol od Policie ČR o ohlášení ztráty dokladů.
Ovšem tím nechci tvrdit, že to v jiných MO není jinak.
Pak je na členech MO, aby zvážili, zda chtějí být členem v MO, kde se takto "ždímají" členové.